Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Foss verruilt Jumbo-Visma voor Ineos Grenadiers

Wielrenner Foss verruilt Jumbo-Visma voor Ineos Grenadiers

MANCHESTER (ANP) - Wielrenner Tobias Foss rijdt vanaf 2024 voor Ineos Grenadiers. De 26-jarige Noor komt over van Jumbo-Visma, waar hij de afgelopen vier seizoenen onder contract stond. Foss heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij de Britse ploeg.

De Noor veroverde in 2022 de wereldtitel tijdrijden in Wollongong in Australië. Hij werd ook Noors kampioen op de weg in 2021 en in het tijdrijden in 2021 en 2022. Het afgelopen seizoen van Foss bij Jumbo-Visma was minder succesvol. Hij won met het team de ploegentijdrit in Parijs-Nice, maar boekte geen individuele zege. Hij kon niet van start gaan in de Giro d'Italia door een coronabesmetting.

"Toen ik 14 jaar was en begon met wielrennen, waren Edvald Boasson Hagen en Team Sky mijn idool en favoriete team. Daarna inspireerden Chris, Bradley en Geraint me toen ik droomde van de Tour de France", verwijst Foss naar wielrenners Chris Froome, Bradley Wiggins en Geraint Thomas. "Dat maakte van Ineos Grenadiers mijn droomteam en speelde een factor in mijn besluit om voor het team te kiezen."

Meer uit Sport

Lazio geeft in blessuretijd zege weg bij Monza en blijft zevende

ROME (ANP) - Lazio heeft na drie achtereenvolgende zeges puntenverlies geleden in de Serie A. Het elftal van coach Igor Tudor verspeelde in blessuretijd bij Monza een voorsprong: 2-2.

1 uur geleden
Verstappen probleemloos naar zege in sprintrace van GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft ook de tweede sprintrace van dit seizoen in de Formule 1 gewonnen. De wereldkampioen in de Red Bull was na negentien ronden op het Miami International Autodrome de beste.

3 uur geleden
Narváez klopt Pogacar en pakt eerste roze trui in Giro d'Italia

TURIJN (ANP) - Wielrenner Jhonatan Narváez heeft de eerste roze trui in de Giro d'Italia veroverd. De 27-jarige Ecuadoraan van Ineos Grenadiers won de eerste etappe van de Ronde van Italië die ging van Venaria Reale naar Turijn over 140 kilometer. In de sprint van drie koplopers versloeg Narváez de Duitser Maximilian Schachmann en topfavoriet Tadej Pogacar uit Slovenië.

4 uur geleden
Vos wint zevende etappe in Vuelta, Vollering houdt leiding

SIGÜENZA (ANP) - Marianne Vos heeft de zevende en voorlaatste etappe van de Vuelta Femenina gewonnen. De 36-jarige Brabantse van Visma - Lease a Bike was op de korte steile slotklim na een rit van San Esteban de Gormaz naar Sigüenza over 138 kilometer verreweg de beste. De draagster van de groene puntentrui bleef de Amerikaanse Kirsten Faulkner en Elisa Longo Borghini overtuigend voor.

5 uur geleden
Ipswich Town keert na 22 jaar terug naar Premier League

IPSWICH (ANP) - Ipswich Town keert na 22 jaar terug in de Premier League. De club versloeg voor eigen publiek Huddersfield Town (2-0) en verzekerde zich zo van een tweede eindklassering in de Championship, het tweede niveau van Engeland.

6 uur geleden
Geblesseerde Sinner mist tennistoernooi in Rome

ROME (ANP) - Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor het tennistoernooi van komende week in Rome. De Italiaan heeft nog te veel last van een heupblessure die hij afgelopen week in Madrid opliep. De nummer 2 van de wereldranglijst was niet in staat om daar zijn kwartfinale tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime te spelen.

6 uur geleden
Geen opvolgster voor Van Vleuten in Ronde van Scandinavië

OSLO (ANP/BELGA) - Annemiek van Vleuten krijgt dit jaar geen opvolgster als winnares van de Ronde van Scandinavië. De wielerkoers uit de WorldTour voor vrouwen gaat niet door vanwege financiële redenen, zo bevestigde de organisatie van de wedstrijd die tot 2022 door het leven ging als Ronde van Noorwegen.

10 uur geleden