Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Bernal rijdt tot eind 2026 in dienst van Ineos

Wielrenner Bernal rijdt tot eind 2026 in dienst van Ineos

LONDEN (ANP) - De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal heeft een nieuw contract ondertekend bij Ineos Grenadiers. De 24-jarige coureur verbond zich tot eind 2026 aan de Britse wielerploeg. "Ik begin aan de belangrijkste jaren in mijn carrière. Het zullen ook mijn beste jaren worden en die wil ik bij dit team doorbrengen. Ik voel me heel gelukkig bij deze ploeg en ben trots op ons team en op onze staf", laat hij weten.

In 2018 debuteerde Bernal bij Team Sky, dat later in het huidige Ineos Grenadiers opging. In 2019, op 21-jarige leeftijd, won hij de Ronde van Frankrijk. Daarmee behaalde Bernal een historische zege voor Colombia en werd hij de jongste naoorlogse eindwinnaar ooit in de Tour. In 2021 schreef hij eveneens de Ronde van Italië op zijn naam.

"Ik wil echt heel graag terugkeren in de Tour", geeft Bernal aan. "Vorig jaar sloeg ik de Ronde van Frankrijk over, omdat ik aan de Giro wilde deelnemen. Ik heb het gevoel dat het alweer heel lang geleden is dat ik in de Tour actief was. Daardoor heb ik er dit jaar echt veel zin in. Ik wil terugkeren in de Tour na een heel goede voorbereiding en met een goed team. Ik wil echt van de race gaan genieten."

Meer uit Sport

Geen veldritten voor wielrenster Vos na operatie

DEN BOSCH (ANP) - Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.

50 minuten geleden
Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

3 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

3 uur geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

13 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

13 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

15 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

17 uur geleden