Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielrenner Bernal hoopt nu toch dat de Tour door gaat

Wielrenner Bernal hoopt nu toch dat de Tour door gaat

BOGOTA (ANP) - Het is in de wielerwereld de grote vraag die nog open staat: gaat de Tour de France komende zomer door? "Ik probeer er niet te veel over na te denken", zegt Egan Bernal, de winnaar van vorig jaar, in de Italiaanse krant La Repubblica. "Ik hoop natuurlijk dat we de Tour kunnen rijden: voor mezelf, voor mijn team, voor de sport en voor alle fans."

De 23-jarige Colombiaan zei onlangs nog dat wat hem betreft de Tour beter kan worden uitgesteld. Bernal, een van de kopmannen van Team Ineos, beseft ook dat het voor de sponsoren en de hele wielerwereld van belang is dat de belangrijkste wielerkoers komende zomer wél wordt verreden. "Ik train dus thuis ook door. Niet alleen om te voorkomen dat ik me ga vervelen, maar ook om in vorm te blijven", aldus Bernal, die vorige maand vanuit Europa terugging naar Colombia en daar direct uit voorzorg op het coronavirus werd getest. De ranke klimmer bleek het virus niet onder de leden te hebben.

De Colombiaan heeft voor volgend jaar de Ronde van Italië met potlood in zijn agenda gezet. "Ik heb in Italië gewoond, ik heb daar veel vrienden en ik ken de wegen. Het idee was dit jaar de Tour te doen en daarna nog een aantal klassiekers, zoals de Ronde van Lombardije, en dan in 2021 de Giro te rijden. Maar het is nu onduidelijk hoe dit jaar gaat verlopen."

Meer uit Sport

McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron.

12 minuten geleden
Judoka Van Lieshout pakt zilver in eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Joanne van Lieshout heeft genoegen moeten nemen met zilver bij de EK in Zagreb. De 21-jarig judoka verloor in haar eerste EK-finale bij de senioren in de klasse tot 63 kilogram van Renata Zachova uit Tsjechië op ippon.

13 minuten geleden
Titelverdediger Alcaraz naar derde ronde op tennistoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Carlos Alcaraz heeft eenvoudig de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Madrid. De als tweede geplaatste Spanjaard won in twee sets van Aleksandr Sjevtsjenko uit Kazachstan: 6-2 6-1.

35 minuten geleden
Judoka De Wit naar halve finale van EK in Zagreb

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit staat in de halve finale van de EK in Zagreb. De beste Nederlander in de klasse tot 81 kilogram was in de kwartfinale ook te sterk voor Maxim Trigub uit Ierland (waza-ari)

3 uur geleden
Renner Zijlaard verlaat Ronde van Romandië met gebroken elleboog

BASEL (ANP/BELGA) - Maikel Zijlaard gaat niet meer van start in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander heeft een breuk in zijn linkerelleboog opgelopen en staat acht weken aan de kant, meldt zijn team Tudor Pro Cycling.

5 uur geleden
Hülkenberg aan einde van jaar weg bij Formule 1-team Haas

BERLIJN (ANP/DPA) - Nico Hülkenberg vertrekt na dit jaar bij het Formule 1-team van Haas. De 36-jarige Duitse coureur maakt de overstap naar Sauber, dat vanaf 2026 wordt overgenomen door Audi.

7 uur geleden
Jokic leidt titelverdediger Nuggets naar zege op Lakers in NBA

LOS ANGELES (ANP) - Nikola Jokic heeft de basketballers van Denver Nuggets dicht bij een plek in de halve finales van de play-offs van de Western Conference NBA gebracht. De Serviër had met 24 punten, 15 rebounds en 9 assists een groot aandeel in een zege op Los Angeles Lakers (105-112).

10 uur geleden