Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielerploeg Q36.5 Pro Cycling haalt ervaren De la Cruz

Wielerploeg Q36.5 Pro Cycling haalt ervaren De la Cruz

ZÜRICH (ANP) - Wielerploeg Q36.5 Pro Cycling heeft de ervaren David de la Cruz vastgelegd voor het komend seizoen. De 34-jarige Spanjaard reed de laatste twee jaar voor Astana.

"De beslissing om bij Q36.5 Pro Cycling te tekenen kwam uit het hart", zei De la Cruz. "Het was de optie die het best aanvoelde. Het vooruitzicht om in mooie wedstrijden opnieuw voor de overwinning te mogen strijden en goede resultaten te behalen, gaf mij vlinders."

De la Cruz eindigde in het verleden drie keer als zevende in de Ronde van Spanje, waarin hij ook een etappezege boekte. Hij stond in het verleden onder contract bij onder meer de voorloper van Soudal Quick-Step, Team Sky en UAE Team Emirates.

Meer uit Sport

Wilson verovert wereldtitel snooker

SHEFFIELD (ANP) - Kyren Wilson heeft de wereldtitel snooker veroverd. De 32-jarige Engelsman versloeg in de finale Jak Jones uit Wales: 18-14.

51 minuten geleden
Volleybalsters verslaan Roemenië in eerste oefenduel

WIJCHEN (ANP) - De Nederlandse volleybalsters hebben hun eerste oefenduel met Roemenië in Wijchen met 3-2 gewonnen. De setstanden waren: 25-20 18-25 25-17 16-25 en 15-13. Nederland, pas enkele dagen in training, trad niet in de sterkste bezetting aan. Naast Juliët Lohuis, Sarah van Aalen, Fleur Savelkoel en Hester Jasper kwamen enkele talenten in actie.

3 uur geleden
Pogacar genoot van 'spel' in finale derde etappe Giro

FOSSANO (ANP) - Tadej Pogacar keek met een glimlach terug op zijn actie kort voor de finish van de derde etappe van de Giro d'Italia. De leider in het klassement ging achter de ontsnapte Deen Mikkel Frølich Honoré aan en kreeg zijn Britse concurrent Geraint Thomas mee. Hun poging strandde 400 meter voor de finish. "Het voelde aan als een spel, zoals vroeger met vriendjes", vertelde de Sloveen van UAE Team Emirates in het flashinterview na de door de Belg Tim Merlier gewonnen rit.

6 uur geleden
Belgische sprinter Merlier wint derde etappe Giro d'Italia

FOSSANO (ANP) - De Belgische wielrenner Tim Merlier heeft de derde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Het was een relatief vlakke rit over 166 kilometer van Novara naar Fossano. De renner van Soudal - QuickStep boekte al zijn achtste zege van het seizoen.

7 uur geleden
Topsnelheid omlaag in MotoGP door nieuwe regels vanaf 2027

MADRID (ANP) - De topsnelheid in de MotoGP gaat vanaf 2027 omlaag door de invoering van motoren met minder vermogen. De cilinderinhoud gaat naar beneden van 1000cc naar 850cc. Het is een maatregel om de veiligheid te vergroten in de koningsklasse van de motorsport, meldt de MotoGP.

11 uur geleden
Zelfverzekerde Norris verwacht nu meer zeges in Formule 1

MIAMI (ANP) - Voor Lando Norris was zijn eerste overwinning in de Formule 1 een enorme opluchting, maar geen verrassing. "Aan het begin van het jaar zei ik al dat wij races konden winnen. Veel mensen twijfelden daaraan, maar ik was vol vertrouwen. Ik wist dat mijn tijd zou komen", zei de Brit van McLaren tijdens de persconferentie van de FIA na afloop van de Grote Prijs van Miami.

14 uur geleden
Beachduo Van de Velde/Immers verliest finale in Brasilia

BRASILIA (ANP) - Beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers hebben naast de titel van het Elite 16-toernooi van Brasilia gegrepen. Het Nederlandse koppel verloor de finale in drie sets van de Brazilianen Evandro en Arthur: 17-21 23-21 15-9

16 uur geleden