Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielerploeg Jumbo-Visma heeft Benoot terug na knieblessure

Wielerploeg Jumbo-Visma heeft Benoot terug na knieblessure

DEN BOSCH (ANP) - De Belgische wielrenner Wout van Aert kan vrijdag in de E3 Saxo Bank Classic weer rekenen op de steun van zijn landgenoot Tiesj Benoot, die in Harelbeke zijn rentree maakt. Benoot moest begin deze maand in de Strade Bianche opgeven wegens knieproblemen en kwam sindsdien niet meer in actie.

Benoot kwam afgelopen winter over van Team DSM en is een van de renners bij Jumbo-Visma die Van Aert moeten bijstaan in de klassiekers. De kopman krijgt verder gezelschap van de Belgen Tosh Van der Sande en Nathan Van Hooydonck, de Italiaan Edoardo Affini, de Nederlander Mike Teunissen en de Fransman Christophe Laporte.

Het grootste deel van die ploeg rijdt zondag ook Gent-Wevelgem, een koers die vorig jaar werd gewonnen door Van Aert. Alleen Van der Sande wordt dan vervangen door Nederlands kampioen Timo Roosen.

Meer uit Sport

Verstappen zesde in derde vrije training GP Emilia-Romagna

IMOLA (ANP) - Max Verstappen heeft zich in de derde training voor de Grote Prijs van Emilia-Romagna in de Formule 1 niet kunnen verbeteren ten opzichte van de eerste dag. In de derde vrije training, twee keer onderbroken door een rode vlag terwijl de tijd doorliep, was de beste tijd voor Oscar Piastri. De Australiër kwam in zijn McLaren op het circuit van Imola tot een tijd van 1.15,529. Verstappen gaf op mediumbanden 0,873 seconde toe waardoor de leider in de WK-stand in zijn Red Bull als zesde werd gerangschikt.

1 uur geleden
Sprinter Bauhaus niet meer van start in Giro d'Italia

CASTIGLIONE DELLA STIVIERE (ANP) - De Duitse wielrenner Phil Bauhaus gaat zaterdag niet meer van start in de veertiende etappe van de Giro d'Italia. Zijn ploeg Bahrain Victorious meldt voor de 29-jarige sprinter weinig kansen meer te zien in de zware laatste week van de Italiaanse rittenkoers. Bauhaus eindigde tot nu toe vier keer in de top 10, telkens op dagen dat er niet veel geklommen hoefde te worden.

4 uur geleden
Twee campings in Limburg ontruimd om dreigende wateroverlast

WIJLRE (ANP) - Twee campings in het Limburgse dorp Etenaken worden zaterdagochtend ontruimd om dreigende wateroverlast, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Ongeveer honderd gasten van camping de Gele Anemoon en 128 gasten van camping de Gronselenput moeten hun kampeerplekken verlaten.

7 uur geleden
Chileen Jarry verslaat Paul en treft Zverev in eindstrijd in Rome

ROME (ANP) - De Chileense tennisser Nicolás Jarry heeft zich ten koste van de Amerikaan Tommy Paul geplaatst voor de finale van het graveltoernooi van Rome. De nummer 24 van de wereld was in drie sets te sterk voor de mondiale nummer 16: 6-3 6-7 (3) en 6-3.

15 uur geleden
Dopingschorsing van zes jaar voor langeafstandsloper Kwemoi

MONACO (ANP/RTR) - De Keniaanse langeafstandsloper Rodgers Kwemoi is voor zes jaar geschorst na achttien gevallen van bloeddoping. Dat meldt de onafhankelijke dopingautoriteit in de atletiek AIU.

17 uur geleden
Nederlandse triatleten op gemengde estafette naar de Spelen

HUATULCO (ANP) - De Nederlandse triatleten hebben tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Mexicaanse Huatulco een olympisch ticket bemachtigd op de gemengde estafette. Mitch Kolkman, Barbara de Koning, Richard Murray en Rachel Klamer eindigden als tweede en dat was net voldoende voor plaatsing.

19 uur geleden
Djokovic accepteert wildcard voor ATP 250-toernooi in Genéve

GENÈVE (ANP) - Novak Djokovic heeft de laatste wildcard geaccepteerd voor het ATP 250-graveltoernooi in het Zwitserse Genève dat vanaf 19 mei wordt gespeeld. Een week later begint Roland Garros, waar de Servische nummer 1 van de wereld zijn titel verdedigt.

19 uur geleden