Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielerploeg DSM mikt op dagsucces in Giro d'Italia

Wielerploeg DSM mikt op dagsucces in Giro d'Italia

DEVENTER (ANP) - Wielerploeg DSM vertrekt zonder specifieke klassementsrenner in de Giro d'Italia. De Nederlandse ploeg mikt met name met Alberto Dainese op dagsucces. De Italiaan won vorig jaar een rit in de Giro, die op 6 mei begint. Onder het achttal dat van start gaat bevindt zich één Nederlander: Martijn Tusveld.

"We vertrekken met een ploeg die zich zal focussen op dagsucces. Voor de sprint hebben we met Alberto, Marius (Mayrhofer) en Niklas (Märkl) een paar sterke jongens die goed kunnen samenwerken", zegt ploegleider Matt Winston. In de lastige ritten rekent hij op renners als de Noor Andreas Leknessund en de Belg Harm Vanhoucke.

Leknessund won vorig jaar onder meer een rit in de Ronde van Zwitserland. De ploeg bestaat verder uit de Noor Jonas Iversby Hvideberg en de Duitser Florian Stork.

Meer uit Sport

Lucky loser Rus ook in tweede grastoernooi meteen uitgeschakeld

BERLIJN (ANP) - Arantxa Rus is ook bij haar tweede toernooi van dit grasseizoen meteen uitgeschakeld. De beste tennisster van Nederland moest in Berlijn met 3-6 6-2 6-1 haar meerdere erkennen in de Turkse Zeynep Sonmez, de nummer 157 van de wereld. De Zuid-Hollandse staat 99 plekken hoger op de mondiale ranglijst.

51 minuten geleden
Sinner kijkt uit naar wedstrijd tegen Griekspoor in Halle

HALLE (ANP) - De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft zich op positieve wijze uitgesproken over Tallon Griekspoor. De nummer 1 van de wereld is deze week de tegenstander van Griekspoor in de eerste ronde van het grastoernooi van Halle, in Duitsland.

1 uur geleden
Noorse Uno-X Mobility met Kristoff en Cort naar Tour de France

OSLO (ANP) - Wielerploeg Uno-X Mobility start in de Tour de France met de Deen Magnus Cort en de Noor Alexander Kristoff als kopmannen. Zij voeren de selectie van acht renners van het Noorse team aan voor de Ronde van Frankrijk, die op 29 juni van start gaat in Florence in Italië.

1 uur geleden
Meerkampster Broersen beëindigt topsportcarrière

DONGEN (ANP) - Meerkampster Nadine Broersen heeft haar topsportcarrière beëindigd. De 34-jarige atlete kon door een blessure niet deelnemen aan de EK atletiek en had zich niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs.

2 uur geleden
Griekspoor zakt vier plekken na afstaan titel in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is vier plaatsen gezakt op de wereldranglijst. De beste tennisser van Nederland wist afgelopen weekend zijn titel niet te verdedigen op het grastoernooi van Rosmalen.

6 uur geleden
Golfer DeChambeau opnieuw de beste op US Open

PINEHURST (ANP/RTR) - Golfer Bryson DeChambeau heeft voor de tweede keer de US Open gewonnen. De 30-jarige Amerikaan had over vier dagen één slag minder nodig dan de Noord-Ier Rory McIlroy, eveneens een oud-winnaar.

6 uur geleden
Tennisster Samsonova wint grastoernooi van Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Ljoedmila Samsonova heeft het grastoernooi van Rosmalen gewonnen. De als tweede geplaatste Russin was in drie sets te sterk voor Bianca Andreescu uit Canada 4-6 6-3 7-5.

18 uur geleden