Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielerbond UCI geeft veiligheidshandboek uit

Wielerbond UCI geeft veiligheidshandboek uit

AIGLE (ANP) - De internationale wielrenunie UCI heeft de eerder aangekondigde veiligheidsmaatregelen donderdag gepubliceerd in een handboek. Zoals reeds aangekondigd gaat het daarbij om regels die het wielrennen veiliger en duurzamer moeten maken. Zo moet de zogenoemde finishstraat voortaan voldoen aan in het handboek met afbeeldingen ondersteunde voorwaarden en is fietsen in bepaalde houdingen verboden.

De gids geeft een handleiding voor renners, teams en koersorganisatoren over de nieuwe maatregelen waarvan de meeste op 1 april ingaan. Ook de sancties voor het niet naleven zijn vermeld. Zo zullen renners die in een gewone koers de tijdrithouding aannemen of dalen met de billen op de bovenste buis in plaats van op het zadel, worden gediskwalificeerd. Organisatoren die zich niet aan de voorschriften houden kunnen hoge boetes verwachten, terwijl er ook zal worden ingegrepen als renners afval weggooien buiten de speciaal daarvoor aangegeven plaatsen.

De regels zijn een uitvloeisel van overleg tussen vertegenwoordigers van de UCI, de in de AIOCC vertegenwoordigde organisatoren, de teams verenigd in de AIGCP en rennersvakbond CPA. "Al deze maatregelen, die zijn genomen nadat uit diverse hoeken zorgen zijn geuit, zullen het wegwielrennen veiliger maken voor de belangrijkste betrokkenen, de renners", zegt UCI-voorzitter David Lappartient in een toelichting. "Het is van groot belang dat iedereen er zich aan houdt, terwijl de UCI blijft werken aan verbeteringen."

Meer uit Sport

Judoka's Van Heemst en Dijkstra buiten medailles in Tasjkent

TASJKENT (ANP) - Judoka's Yael van Heemst en Carmen Dijkstra zijn er op het Grand Slam van Tasjkent niet in geslaagd een medaille te veroveren.

7 minuten geleden
Tennisser De Minaur prolongeert titel in Acapulco

ACAPULCO (ANP) - De Australische tennisser Alex de Minaur heeft het ATP-toernooi van Acapulco op zijn naam geschreven. De Minaur was in Mexico te sterk voor Casper Ruud uit Noorwegen: 6-4 6-4. Voor De Minaur is het zijn tweede zege op rij in Acapulco. Vorig jaar was hij er ook al de beste.

2 uur geleden
LeBron James eerste NBA-speler die 40.000 punten scoort

LOS ANGELES (ANP/RTR/AFP) - LeBron James heeft zaterdag (lokale tijd) als eerste NBA-speler ooit 40.000 punten gescoord tijdens zijn basketbalcarrière. De 39-jarige speler van de Los Angeles Lakers deed dat door negen punten te maken tegen titelverdediger Denver Nuggets.

6 uur geleden
Hassan moet in marathon Tokio genoegen nemen met vierde plaats

TOKIO (ANP) - Sifan Hassan heeft haar derde marathon geen glans kunnen geven met een overwinning. De Nederlandse topatlete eindigde in de marathon van Tokio als vierde bij de vrouwen in een tijd van 2.18.05.

6 uur geleden
Klaver vervult 'diepe wens' met 'tastbare zilveren medaille'

GLASGOW (ANP) - Lieke Klaver wist voor de finale van de 400 meter op de WK indoor in Glasgow al dat ze Femke Bol niet zou kunnen verslaan. "Maar ik wilde wel iets tastbaars, iets om vast te kunnen pakken en mee te nemen naar huis. Liefst een zilveren medaille en die heb ik nu", zei de atlete na de race, waarin Bol naar het goud liep in een wereldrecord en Klaver een seconde later over de meet kwam.

8 uur geleden
Bol vijfde Nederlandse atlete met een wereldtitel indoor

GLASGOW (ANP) - Femke Bol is de vijfde Nederlandse atleet met een wereldtitel indoor. Ze won goud op de 400 meter bij WK in Glasgow. Elly van Hulst, Nelli Cooman, Nadine Broersen en Sifan Hassan gingen haar voor.

12 uur geleden
Bol snelt naar WK-goud op 400 meter in weer een wereldrecord

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow de wereldtitel veroverd op de 400 meter. De 24-jarige atlete uit Amersfoort deed dat in een wereldrecord van 49,17 seconden.

12 uur geleden