Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielerbond KNWU wil met 'Super WK' 100-jarig bestaan vieren

Wielerbond KNWU wil met 'Super WK' 100-jarig bestaan vieren

ARNHEM (ANP) - Wielerbond KNWU wil met het organiseren van een WK voor alle fietsdisciplines in 2027 het dan honderdjarige bestaan een extra feestelijk tintje geven. Dinsdag kwam via het gemeentebestuur van Arnhem naar buiten dat Gelderland is gepeild om dit zogenoemde Super WK te organiseren. De KNWU meldt woensdag dat ook de provincie Noord-Brabant bij het plan betrokken is. Eind maart wil de KNWU bij de internationale wielrenunie UCI een eerste voorstel indienen.

In 2023 is Glasgow de eerste gastheer voor het toernooi dat eens in de vier jaar gehouden zal worden. Vrijwel alle fietsdisciplines komen aan bod in de Schotse stad, variërend van wegwielrennen, BMX, mountainbiken, baanwielrennen tot para-cycling.

"Dit evenement heeft een zeer groot internationaal bereik met vijftien WK's en bijbehorende fans over de hele wereld", zegt Thorwald Veneberg, algemeen directeur van de KNWU. "Daarbij komt dat de KNWU honderd jaar bestaat in 2027. Dat is een mijlpaal die we groots willen vieren met de komst van deze wereldtitelstrijd. Nederland is een fietsland bij uitstek. Voor de betrokken provincies en steden is dit natuurlijk een unieke kans om zich nog beter te positioneren als wielerprovincie met als doel sportieve, maatschappelijke en economische impact."

Eind maart zal de KNWU de eerste versie van het zogenoemde bidboek indienen bij de UCI, waarna gesprekken volgen. In juli 2021 wordt het definitieve bid ingediend, in september volgt een besluit van de UCI. De KNWU, Sportcentrum Papendal en TIG Sports zijn de initiatiefnemers die de provincies Gelderland en Noord-Brabant bereid hebben gevonden aan hun plannen mee te werken.

Meer uit Sport

Handbalsters treffen titelverdediger Noorwegen in kwartfinale WK

TRONDHEIM (ANP) - De Nederlandse handbalsters nemen het dinsdag in de kwartfinales van het wereldkampioenschap op tegen Noorwegen. De Scandinavische ploeg is de titelverdediger. De wedstrijd wordt gespeeld in het Noorse Trondheim (aanvang 20.30 uur).

1 uur geleden
Landman verliest finale WK darts van World Darts Federation

FRIMLEY GREEN (ANP) - Chris Landman heeft net naast de wereldtitel gegrepen bij dartsbond World Darts Federation. De 42-jarige Landman moest in Frimley Green de eindstrijd zijn meerdere erkennen in de Belg Andy Baetens. Het werd 6-1.

1 uur geleden
Sportiviteitsprijs atlete Gidey voor troosten gevallen Hassan

MONACO (ANP) - De Ethiopische atlete Letesenbet Gidey is door de mondiale atletiekbond geëerd met de internationale award voor sportiviteit. Ze kreeg de prijs voor het troosten van Sifan Hassan nadat de Nederlandse atlete was gevallen vlak voor de finish van de 10.000 meter bij de WK atletiek afgelopen zomer in Boedapest.

2 uur geleden
Brons voor Nederland op 4x50 wissel gemengd bij EK

OTOPENDI (ANP) - Zwemsters Kira Toussaint, Tessa Giele, Caspar Corbeau en Kenzo Simons hebben de Europese kampioenschappen kortebaan in het Roemeense Otopendi afgesloten met een bronzen medaille op de 4x50 meter wisselslag gemengd. Het kwartet finishte in een tijd van 1.37,86 achter Italië (1.36,58) en Frankrijk (1.37,14).

4 uur geleden
Zwemster Giele gedeeld Europees kampioene op 50 meter vlinderslag

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tessa Giele heeft bij de EK kortebaan in het Roemeense Otopeni verrassend de titel op de 50 meter vlinderslag behaald. De 21-jarige Nederlandse tikte in een tijd van 25,10 tegelijkertijd aan met de Griekse Anna Ntountounaki. Het brons was voor de Zweedse Sara Junevik in 25,16.

5 uur geleden
Atletes Bol en Hassan hebben concurrentie van roeister Florijn

ARNHEM (ANP) - Atletes Femke Bol en Sifan Hassan hebben in de strijd om de titel Sportvrouw van het Jaar 2023 concurrentie van roeister Karolien Florijn. Bij de mannen zijn Harrie Lavreysen (baanwielrennen), Mathieu van der Poel (veldrijden en wegwielrennen) en Max Verstappen (autosport) de laatste drie overgebleven genomineerden. Eind november maakte organisator NOC*NSF een shortlist bekend, met daarop meer dan tien mannen en vrouwen.

6 uur geleden
Handbalsters na zege op Spanje als groepswinnaar kwartfinales in

FREDERIKSHAVN (ANP) - De handbalsters hebben op het wereldkampioenschap hun zesde zege op rij geboekt. De afgetekende overwinning op Spanje met 29-21 betekende dat het team van bondscoach Per Johansson als groepswinnaar de kwartfinales in gaat. Daarin treft Oranje komende dinsdag olympisch kampioen Frankrijk of regerend wereldkampioen Noorwegen.

6 uur geleden