Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wielerbond KNWU wil met 'Super WK' 100-jarig bestaan vieren

Wielerbond KNWU wil met 'Super WK' 100-jarig bestaan vieren

ARNHEM (ANP) - Wielerbond KNWU wil met het organiseren van een WK voor alle fietsdisciplines in 2027 het dan honderdjarige bestaan een extra feestelijk tintje geven. Dinsdag kwam via het gemeentebestuur van Arnhem naar buiten dat Gelderland is gepeild om dit zogenoemde Super WK te organiseren. De KNWU meldt woensdag dat ook de provincie Noord-Brabant bij het plan betrokken is. Eind maart wil de KNWU bij de internationale wielrenunie UCI een eerste voorstel indienen.

In 2023 is Glasgow de eerste gastheer voor het toernooi dat eens in de vier jaar gehouden zal worden. Vrijwel alle fietsdisciplines komen aan bod in de Schotse stad, variërend van wegwielrennen, BMX, mountainbiken, baanwielrennen tot para-cycling.

"Dit evenement heeft een zeer groot internationaal bereik met vijftien WK's en bijbehorende fans over de hele wereld", zegt Thorwald Veneberg, algemeen directeur van de KNWU. "Daarbij komt dat de KNWU honderd jaar bestaat in 2027. Dat is een mijlpaal die we groots willen vieren met de komst van deze wereldtitelstrijd. Nederland is een fietsland bij uitstek. Voor de betrokken provincies en steden is dit natuurlijk een unieke kans om zich nog beter te positioneren als wielerprovincie met als doel sportieve, maatschappelijke en economische impact."

Eind maart zal de KNWU de eerste versie van het zogenoemde bidboek indienen bij de UCI, waarna gesprekken volgen. In juli 2021 wordt het definitieve bid ingediend, in september volgt een besluit van de UCI. De KNWU, Sportcentrum Papendal en TIG Sports zijn de initiatiefnemers die de provincies Gelderland en Noord-Brabant bereid hebben gevonden aan hun plannen mee te werken.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga niet meer in actie op EK

ROME (ANP) - Arno Kamminga komt bij de Europese kampioenschappen zwemmen in Rome niet meer in actie. Kamminga zou al niet uitkomen op de 50 meter schoolslag, maar heeft zich nu ook teruggetrokken voor de 200 meter schoolslag. De Katwijker, vorig jaar op de Spelen van Tokio winnaar van twee zilveren medailles, is sinds de WK in Boedapest, eerder deze zomer, al niet fit. Ook kreeg hij te maken met een coronabesmetting.

6 uur geleden
Zwemmers veroveren bij EK goud op 4x100 wisselslag gemengd

ROME (ANP) - De Nederlandse gemengde ploeg voor de 4x100 meter wisselslag heeft bij de EK in Rome goud veroverd. Kira Toussaint, Arno Kamminga, Nyls Korstanje en Marrit Steenbergen zwommen met 3.41,73 naar de Europese titel.

8 uur geleden
Zwemster Steenbergen pakt bij EK goud op 100 meter vrije slag

ROME (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen heeft bij de EK in Rome goud veroverd op de 100 meter vrije slag. De 22-jarige Steenbergen tikte aan na 53,24 seconden. Ze bleef de Française Charlotte Bonnet en Freya Anderson uit Groot-Brittannië voor.

10 uur geleden
Teamsprinters overtuigend naar goud op EK baanwielrennen

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baansprinters hebben zoals verwacht hun Europese titel op de teamsprint geprolongeerd. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland snelden op de 200 meterbaan van München naar een tijd van 34,639. Daarmee waren ze duidelijk te sterk voor het Franse team, dat bestond uit Timmy Gillion, Rayan Helal en Sébastien Vigier: 35,516.

11 uur geleden
Baanrensters veroveren EK-zilver op de teamsprint

MÜNCHEN (ANP) - De Nederlandse baanwielrensters hebben bij de EK in München het zilver gepakt op het onderdeel teamsprint. Kyra Lamberink, Hetty van der Wouw en Shanne Braspennincx legden het in de finale af tegen de Duitse vrouwen Lea Sophie Friedrich, Pauline Sophie Grabosch en Emma Hinze.

11 uur geleden
Wereldkampioen boksen Fury kondigt definitief afscheid aan

LONDEN (ANP) - Tyson Fury keert niet meer terug in de boksring. De wereldkampioen bij de WBC-zwaargewichten meldt dat vrijdag op zijn 34e verjaardag op Twitter.

11 uur geleden
Groenewegen wint tweede rit Arctic Race of Norway

BRØNNØYSUND (ANP) - Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van de Arctic Race of Norway gewonnen. Het was een rit over 154 kilometer van Mosjøen naar Brønnøysund. De sprinter van BikeExchange-Jayco won de sprint van een grote groep met overmacht, al juichte hij bijna te vroeg. De Belg Amaury Capiot en de Noor Edvald Boasson Hagen kwamen net niet voorbij.

12 uur geleden