Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wiegman zou graag zien dat KNVB haast maakt met haar opvolging

Wiegman zou graag zien dat KNVB haast maakt met haar opvolging

MARBELLA (ANP) - Bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalvrouwen zou graag zien dat de KNVB haast maakt met het vinden van haar opvolger. Maanden geleden al gaf de succesvolle trainster te kennen na de Olympische Spelen van Tokio over te stappen naar Engeland. "Ik hoop dat er snel iemand wordt gevonden. Anders gaat het allemaal toch een beetje in de weg zitten."

In Marbella, met prettige weersomstandigheden, heeft Wiegman de voorbereiding op Tokio met haar selectie weer opgestart. Vrijdag staat een oefenduel met Spanje op het programma. "Natuurlijk wordt er door de speelsters over gesproken met wie ze straks te maken krijgen", aldus Wiegman. "Het is jammer dat het zo lang duurt. Of het me verwondert? Dat kan ik niet zeggen, want ik zit niet in het proces. Misschien is het nodig er even de tijd voor te nemen."

Dat mannen terughoudend zouden zijn de functie over te nemen verbaast haar. "Dan laten ze zich leiden door angst en angst is een slechte raadgever. Ik zou het ongelooflijk vinden dat iemand niet zou willen werken met zo'n gedreven team. Daar mag elke coach zich de handen bij dichtknijpen."

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

1 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

1 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

1 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

3 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

3 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

5 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

5 uur geleden