Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wiegman wil vooral experimenteren in Frankrijk

Wiegman wil vooral experimenteren in Frankrijk

LENS (ANP) - Sarina Wiegman, de bondscoach van de voetbalsters, gaat het aankomende Tournoi de France vooral aangrijpen om te experimenteren. Winst is de komende dagen van ondergeschikt belang voor Oranje.

"Winnen is leuk, maar ik wil vooral gaan uitproberen", zegt Wiegman vanuit de Franse stad Lens. "Ik ga de komende drie wedstrijden speelsters heel bewust met elkaar samen laten spelen en misschien eens op een andere positie neerzetten. Dit toernooi doen we het met meer dan elf speelsters, want kort na het toernooi spelen veel speelsters alweer in de Champions League."

Woensdag is Brazilië de eerste tegenstandster van Oranje, zaterdag wacht een duel met Canada en volgende week dinsdag is gastland Frankrijk de laatste opponent.

Geen consequenties

"Ik ben heel blij met dit toernooi, want er wordt hier heel anders gespeeld dan in de EK-kwalificatie, waar we bij wijze van spreken 90 procent van de tijd de bal hebben", aldus de bondscoach. "We spelen tegen landen waar we straks op de Olympische Spelen ook tegen kunnen spelen. En een nederlaag heeft geen consequenties."

Wiegman is blij dat ze haar selectie weer bijeen heeft. "Sinds november zijn we niet meer samen geweest, omdat we in januari geen interlandperiode hadden. Het enthousiasme spatte er vanaf en de gretigheid was enorm. Dat was goed om te zien."

Coronavirus

Ondanks dat het coronavirus een streep zet door veel evenementen, gaat het Tournoi de France door zoals gepland. Ook in het kamp van Oranje wordt erover gesproken. "Het is natuurlijk heel actueel, dus dan moet je het ook bespreken. Je moet het niet groter maken, maar ook niet kleiner", aldus de coach.

"We laten ons adviseren door het RIVM en door NOC*NSF. We hebben in ieder geval afgesproken op te passen met het uitdelen van hugs, oftewel knuffels. En als iemand zich wat minder voelt, krijgt diegene een eigen kamer."

Keeper

Een puntje van zorg voor Wiegman in sportief opzicht is dat keepster Sari van Veenendaal bij haar club Atlético Madrid niet altijd zeker is van een basisplaats. "Dit scenario hadden we vorig jaar toen ze overkwam van Arsenal natuurlijk nooit verwacht. We hebben ook van keepers natuurlijk het liefst dat ze spelen, maar vooralsnog is zij mijn eerste keuze."

Wiegman verwacht zo'n 6000 tot 7000 fans bij de eerste wedstrijd tegen Brazilië, in Valenciennes. De aftrap is om 19.00 uur.

Meer uit Voetbal

Leicester City zeker van promotie dankzij nederlaag Leeds United

LONDEN (ANP) - Koploper Leicester City heeft promotie naar de Engelse Premier League veiliggesteld zonder te spelen. Dat was te danken aan de ruime nederlaag van rivaal Leeds United tegen Queens Park Rangers (0-4). Hierdoor is een plek bij de eerste twee in de Championship, die recht geeft op directe promotie, zeker.

2 uur geleden
Willem II mist eerste kans op promotie met 1-1 tegen FC Groningen

TILBURG (ANP) - Willem II heeft de eerste mogelijkheid om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen niet benut. In het eigen Koning Willem II Stadion bleef Willem II steken op een 1-1-gelijkspel tegen concurrent FC Groningen.

5 uur geleden
De Ligt denkt vaak aan terugkeer naar Ajax

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt wil ooit weer bij Ajax voetballen. "Ik denk vaak over een terugkeer na en hoop dat het gaat gebeuren", zegt de 24-jarige verdediger van Bayern München op de website van de club uit Amsterdam. "Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit."

6 uur geleden
Vitesse voelt ondanks degradatie steun van de supporters

ARNHEM (ANP) - De steun van de supporters voor het in grote financiële nood verkerende Vitesse is groot. Komende zondag zitten er naar verwachting 18.000 toeschouwers in de Gelredome bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, terwijl de club uit Arnhem is gedegradeerd.

7 uur geleden
Totale schuld Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro

ARNHEM (ANP) - De totale schuld van de noodlijdende voetbalclub Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro. Dat staat in de stukken die de club heeft overlegd aan de rechtbank Gelderland in het zogeheten WHOA-verzoek.

11 uur geleden
Ten Hag vraagt om steun voor naar vorm zoekende Rashford

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Erik ten Hag roept de supporters van Manchester United op Marcus Rashford meer te steunen. De 26-jarige aanvaller maakte vorig seizoen dertig doelpunten en werd daarvoor beloond met een nieuw contract tot 2028, maar zijn vorm is sindsdien flink afgenomen.

11 uur geleden
Trainer Oosting gaat contract bij FC Twente verlengen

ENSCHEDE (ANP) - Joseph Oosting blijft bij FC Twente. Als de laatste details zijn afgerond, wordt het contract van de 52-jarige trainer opengebroken en met een jaar verlengd, meldt Tubantia.

12 uur geleden