Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wiegman: Brazilië laat verdedigend wel wat steekjes vallen

Wiegman: Brazilië laat verdedigend wel wat steekjes vallen

RIFU (ANP) - Sarina Wiegman ziet voor het duel met Brazilië opnieuw voldoende mogelijkheden voor haar aanvalsters. Volgens de bondscoach van de Nederlandse voetbalsters is de Braziliaanse ploeg vooral in offensief opzicht sterk.

"Zij hebben veel gescoord en dat hebben wij ook gedaan. Ze hebben een goede voorhoede, maar verdedigend laten ze wel wat steekjes vallen. Dus we zien zeker mogelijkheden", zei Wiegman twee dagen na de voortvarende start; Zambia werd woensdag met liefst 10-3 verslagen. Brazilië begon ook met een overtuigende zege, op China (5-0).

"Het is een van de oudste ploegen van het toernooi en ze hebben veel ervaring. De speelsters zijn graag aan de bal en zijn behendig. Het is een ploeg die er altijd bij is op eindtoernooien. Vorig jaar maart hebben we op het Tournoi de France (0-0) tegen ze geoefend en toen vond ik ons de iets betere ploeg. Maar dat ging er niet echt om en toen probeerden we nog dingen uit."

Ander niveau

Met de monsterscore tegen Zambia kon Wiegman naar eigen zeggen weinig in aanloop naar het duel met grootmacht Brazilië. Uitvoerige analyses hoefde de coach niet los te laten op het duel met de Afrikaanse voetbalsters. "We hadden het er van de week nog over; wie heeft er ooit in zijn leven 10-3 gespeeld? Ik niet, maar de speelsters ook niet. Dit zal een totáál andere wedstrijd worden, Brazilië is van een heel ander niveau", aldus Wiegman.

Na het duel met Zambia ging het meer over de omstandigheden waarin Oranje moest leven in plaats van bijvoorbeeld de vier doelpunten van Vivianne Miedema. De selectie klaagde over een gebrek aan bewegingsvrijheid en maakte de vergelijking met een gevangenis. "Van de week heb ik er wat over gezegd en er is een update op gekomen. Inmiddels mogen we de tuin in en ons door het hotel begeven. Nu kunnen we het afsluiten, prima", hield Wiegman zich op de vlakte.

Mentale aspect

Toch gaf ze later aan dat ook het mentale aspect dit toernooi wel eens een belangrijke rol kan spelen. "Voorafgaand aan het toernooi hebben we gekeken: hoe kun je nou oefenen met deze omstandigheden? Maar we hebben continu door kunnen voetballen, in een bubbel waarin onze mogelijkheden beperkt waren", aldus de coach.

"Ik vind dat de groep het erg goed doet en het gaat nog beter als de Spelen echt beginnen. Dan kunnen we tussen de wedstrijden door ook naar andere sporten kijken en dan gaan de dagen wel. Al wordt het fysiek ook uitdagend. Er zitten maar twee dagen tussen de wedstrijden, dus je moet snel herstellen."

Wiegman gaf aan met een volledige fitte selectie naar het duel met Brazilië toe te werken. De wedstrijd begint zaterdag om 13.00 uur Nederlandse tijd.

Meer uit Sport

Jumbo-Visma met Roglic naar Ronde van Emilia

BOLOGNA (ANP) - Jumbo-Visma verschijnt zaterdag met Primoz Roglic aan de start van de Ronde van Emilia. Donderdag ging het gerucht dat de Sloveense kopman op het punt staat de Nederlandse wielerploeg te verlaten. De meervoudig winnaar van de Vuelta heeft nog een doorlopend contract.

1 uur geleden
Wielrenner Van Avermaet sluit carrière af met drie wedstrijden

PARIJS (ANP) - Greg van Avermaet fietst nog drie wedstrijden en dan stopt hij als professioneel wielrenner. Dat heeft de Belg laten weten op X, voorheen Twitter. Hij rijdt zondag nog het Belgisch kampioenschap gravelfietsen, dinsdag Binche-Chimay-Binche en volgende week zondag Parijs-Tours.

1 uur geleden
Atlete Van Es mist WK hardlopen op de weg door fietsongeluk

RIGA (ANP) - Diane van Es mist de wereldkampioenschappen hardlopen op de weg. Ze is van haar fiets gevallen en kampt met een hersenschudding, zo liet de 24-jarige atlete weten op Instagram.

2 uur geleden
Swiatek in kwartfinales uitgeschakeld op tennistoernooi Tokio

TOKIO (ANP) - De Poolse tennisster Iga Swiatek is op het WTA-toernooi van Tokio in de kwartfinales blijven steken. Veronika Koedermetova was met 6-2 2-6 6-4 te sterk voor de mondiale nummer 2. De partij duurde 2 uur en 21 minuten.

3 uur geleden
In negen op tien gemeenten minder kinderen lid van sportclub

DEN HAAG (ANP) - Het aantal kinderen dat lid is van een sportvereniging is in vijf jaar tijd met meer dan 130.000 afgenomen. In bijna negen op de tien gemeenten nam het aantal jeugdleden tussen 2018 en 2022 af. Volgens recente cijfers van NOC*NSF was in 2022 zo'n 48 procent van de kinderen en jongeren in de leeftijd 5 tot en met 18 jaar lid was van een sportvereniging, terwijl dit in 2018 nog 51 procent was.

4 uur geleden
Turner Schmidt 10 jaar na WK-debuut terug in Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt keert bij de WK in Antwerpen terug op de plek waar hij tien jaar geleden zijn WK-debuut maakte. De 27-jarige Schmidt strijdt zaterdag met de Nederlandse ploeg om een olympisch teamticket. Daarvoor is een plek bij de beste twaalf landenteams vereist. Volgens Schmidt is er in 10 jaar tijd veel veranderd.

4 uur geleden
Judoka Vermeer maakt een jaar na zware blessure rentree

PRAAG (ANP) - Judoka Sanne Vermeer maakt dit weekeinde, een jaar nadat ze een zware knieblessure had opgelopen, haar rentree. Ze komt in actie op de European Open in Praag. De Friezin, die in 2021 brons won op de WK in de klasse tot 63 kilogram, komt voortaan uit in een andere gewichtsklasse, namelijk die tot 70 kilogram.

13 uur geleden