Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WHO vreest komende maanden 700.000 coronadoden meer in Europa

WHO vreest komende maanden 700.000 coronadoden meer in Europa

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest op basis van de huidige ontwikkelingen dat in Europa voor maart nog eens 700.000 mensen overlijden aan Covid-19. Het dodental zou daarmee van 1,5 naar 2,2 miljoen stijgen.

Van de 53 landen die tot het Europese werkgebied van de WHO behoren, worden er naar verwachting 49 blootgesteld aan veel of extreme stress op de intensivecareafdelingen in de ziekenhuizen. Meerdere landen, waaronder Nederland, sturen coronapatiënten al naar buurlanden vanwege de grote druk op de ziekenhuizen.

De regionale WHO-directeur Hans Kluge roept mensen op zich te laten vaccineren en andere maatregelen op te volgen om zo lockdowns te voorkomen. Ongeveer 54 procent van de inwoners in het Europese gebied is volledig gevaccineerd, hoewel er grote verschillen zijn tussen de landen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 1 maand geleden
Gewoon afwachten hoe het loopt Een pandemie heeft nut als een (in dit geval) wereld over bevolkt raakt

Meer uit Buitenland

Macron wil abortus en milieu opnemen in Europese grondrechten

STRAATSBURG (ANP) - Het recht op abortus en de bescherming van het milieu moeten worden opgenomen in de grondrechten van de Europese Unie, vindt de Franse president Emmanuel Macron. De president, wiens land dit halfjaar de EU voorzit, wil deze zaken "uitdrukkelijker" beschermen.

21 minuten geleden
Engeland stopt komende week met mondmaskers en coronapas

LONDEN (ANP/AFP/RTR) - Een groot deel van de coronamaatregelen in Engeland wordt per volgende week donderdag opgeheven. Het is vanaf dan niet langer verplicht om mondkapjes te dragen en ook de thuiswerkplicht en het coronatoegangsbewijs vervallen, maakte premier Boris Johnson woensdag bekend.

52 minuten geleden
Maximumstraf voor mensensmokkelaar om dood migranten in koelwagen

BRUGGE (ANP/BELGA) - De leider van een mensensmokkelbende moet vijftien jaar de Belgische gevangenis in voor de dood van 39 Vietnamese migranten op weg naar Engeland, ruim twee jaar geleden. De rechtbank in Brugge legde de Vietnamees Vo Van Hong de hoogst mogelijke straf op.

4 uur geleden
VS geven 200 miljoen dollar aan extra militaire hulp aan Oekraïne

WASHINGTON/KIEV (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hebben afgelopen maand 200 miljoen dollar (ruim 176 miljoen euro) extra militaire hulp aan Oekraïne gegeven. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft dit laten weten op de dag dat buitenlandminister Antony Blinken in Kiev is aangekomen. Blinken bezoekt Oekraïne om het land steun te betuigen in het conflict met Rusland. Hij spreekt in Kiev met president Volodimir Zelenski en zijn Oekraïense collega Dmitro Kuleba.

4 uur geleden
Groep conservatieve parlementariërs beraamt val premier Johnson

LONDEN (ANP) - Een groep conservatieve parlementariërs probeert partijgenoot en premier Boris Johnson uit het zadel te wippen, omdat hij volgens hen niet kan aanblijven na de rel over borrels in Downing Street 10 tijdens lockdowns. Britse media speculeren dat er voldoende parlementsleden kunnen zijn om de fractie te dwingen een vertrouwensstemming over Johnson te houden.

5 uur geleden
Israël zet omstreden uitzetting in Oost-Jeruzalem door

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - De Israëlische autoriteiten hebben een Palestijnse familie in Oost-Jeruzalem uit hun huis gezet. De zaak zorgt voor ophef bij Palestijnen en leidde vooraf tot internationale oproepen aan Israël de huisuitzetting niet door te zetten. Het huis, dat meteen is gesloopt, stond in buurt Sheikh Jarrah. Huisuitzettingen die daar vorig jaar gepland stonden, zorgden toen voor een dagenlang gewapend conflict tussen Israël en Hamas.

5 uur geleden
Aanklager New York: patroon van fraude bij Trump Organization

NEW YORK (ANP/RTR) - De openbaar aanklager in New York beschuldigt het vastgoedbedrijf van oud-president Donald Trump en diens familie van "frauduleuze en misleidende" praktijken. Volgens procureur-generaal Letitia James heeft The Trump Organization zich herhaaldelijk schuldig gemaakt aan manipulatie van de waardering van eigendom voor belasting- en verzekeringsdoeleinden, meldt The New York Times op basis van rechtbankdocumenten.

7 uur geleden