Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WHO stopt proeven van malariamedicijn tegen coronavirus

WHO stopt proeven van malariamedicijn tegen coronavirus

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft tests om te kijken of het middel hydroxycholoroquine helpt tegen het coronavirus voorlopig stilgelegd. In een aantal landen waren tests gestart om te kijken of het malariamedicijn helpt om te voorkomen dat iemand het virus krijgt.

Het besluit is genomen op basis van een artikel in het medisch vakblad The Lancet waarin staat dat het de kans om te overlijden juist verhoogde en niet lager maakte. Dat zei WHO-voorzitter Tedros Adhanom Ghebreyesus. "De proeven zijn stilgelegd zolang wordt onderzocht of het middel wel veilig is." Mocht uit tests blijken dat het middel veilig is, dan gaan de proeven weer verder.

De Amerikaanse president Donald Trump zei vorige week het middel te gebruiken als voorzorgsmiddel, al is hij daar naar eigen zeggen weer mee gestopt. In Brazilië raadde de regering het gebruik ook aan.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

yochem 1 maand geleden
Een beter antwoord van WHO zou zijn dat eerst het vaccin moet zijn ontwikkeld. Daarna zien we wel weer .
MarkJohan 1 maand geleden
die testen waren gedaan op mensen die stervend op dood waren de WHO kan beter CHO heten Chinese Health Orginisation en de Hydroxy moet ook gecombineerd worden met Zink wat ze altijd vergeten te doen in dit soort testjes niet echt de naam waard

Meer uit Gezond

'Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie'

UTRECHT (ANP) - De veiligheid van paracetamol staat volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) niet ter discussie. Dat zegt het college in een reactie op publicaties van NRC en Zembla, waarin wordt gesteld dat de grootste producent ter wereld paracetamol verkoopt die vervuild is met een kankerverwekkende stof. De Chinese fabriek leverde afgelopen jaren de grondstof van veel paracetamol die te koop is in drogisterijen, supermarkten en apotheken in Nederland, meldden Zembla en NRC donderdag.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis verder gedaald

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is verder gedaald. Het zijn er nu 91, het laagste aantal in maanden. Op woensdag lagen 94 mensen in een ziekenhuis met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

1 dag geleden
Minder dan honderd coronapatiënten in ziekenhuizen

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is gedaald van 103 naar 94. Het is de tweede keer dat het aantal onder de honderd komt. Ook afgelopen zaterdag lagen 94 mensen met het coronavirus in ziekenhuizen. Dit is het laagste aantal in maanden. Het gemiddelde ziekenhuis behandelt nu minder dan twee coronapatiënten.

2 dagen geleden
Waarschuwingsapp gaat CoronaMelder heten

DEN HAAG (ANP) - De coronawaarschuwingsapp waaraan het kabinet werkt, krijgt de naam CoronaMelder. Dat meldt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Of Nederland de app inderdaad gaat gebruiken, beslist het kabinet volgende week.

2 dagen geleden
'Een op de zes wil zich niet laten vaccineren tegen corona'

HILVERSUM (ANP) - Een op de zes mensen wil zich niet laten inenten als er een coronavaccin beschikbaar is. En bijna een kwart van de Nederlanders twijfelt of ze het zullen doen. Dat meldt EenVandaag op basis van een opiniepeiling onder ruim 35.000 mensen.

2 dagen geleden
Dodental corona stijgt steeds langzamer

BILTHOVEN (ANP) - Het coronavirus is nog steeds op zijn retour in Nederland, blijkt uit de cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag naar buiten bracht. Het officiële dodental steeg met negentien ten opzichte van een week geleden, maar het gaat vooral om mensen die eerder al zijn gestorven. Pas in de afgelopen week is dit doorgegeven.

3 dagen geleden
Opbouw voorraad medicijnen moet medio 2022 klaar zijn

DEN HAAG (ANP) - Uiterlijk op 1 juli 2022 moet er een geneesmiddelenvoorraad voor vijf maanden zijn. Dat schrijft minister Martin van Rijn (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer. Daarmee moet 85 procent van de kortdurende tekorten worden opgevangen. Tekorten komen steeds vaker voor.

3 dagen geleden