Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WHO: niet-gevaccineerden, mijd regio's met overdracht Omikron

WHO: niet-gevaccineerden, mijd regio's met overdracht Omikron

GENÈVE (ANP) - Wie niet volledig is gevaccineerd tegen Covid-19 en ook kwetsbaar is voor het virus, kan voorlopig beter niet reizen naar gebieden waar de Omikron-variant wordt overgedragen binnen de gemeenschap. Dat zei de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag in een bijgewerkt reisadvies over de Omikron-variant.

De relevante passage uit de verklaring: "Personen die niet volledig zijn gevaccineerd of die geen bewijs hebben van eerdere SARS-CoV-2-infectie en een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van ernstige ziekte en overlijden, inclusief mensen van 60 jaar of ouder of mensen met co-morbiditeiten (bijvoorbeeld hartaandoeningen, kanker en diabetes) wordt geadviseerd om reizen naar gebieden met gemeenschapsoverdracht uit te stellen."

Met "gebieden met gemeenschapsoverdracht" doelt de WHO op regio's en landen waarvan is vastgesteld dat de Omikron-variant al door de inwoners onderling aan elkaar wordt doorgegeven, zoals Zuid-Afrika, Malawi en Nigeria.

Eerder op dinsdag berispte de WHO nationale regeringen voor het stopzetten van reizen vanuit zuidelijk Afrika als reactie op de opkomst van de Omikron-variant. "Reisverboden zullen de internationale verspreiding niet voorkomen, maar leggen wel een zware last op levens en bestaansmiddelen", zei het VN-gezondheidsorgaan.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

RobvdZande 1 maand geleden
wat een onzin weer, angst angst angst, pom pom pom maar weer....

Meer uit Buitenland

Doden door tsunami na vulkaaneruptie Tonga

AUCKLAND/LIMA (ANP/AFP) - De eerste meldingen over doden komen binnen na een tsunami door een krachtige uitbarsting van een vulkaan bij Tonga in de Stille Oceaan. In Peru, ruim 10.000 kilometer verwijderd van Tonga, verdronken twee vrouwen op het strand door abnormale golven, melden Peruaanse autoriteiten.

1 uur geleden
Oostenrijk verhoogt leeftijd vaccinatieplicht naar 18 jaar

WENEN (ANP/AFP) - Oostenrijk verhoogt de leeftijd voor de verplichte coronavaccinatie van 14 naar 18 jaar. De vaccinatieplicht gaat begin volgende maand gelden als het parlement er donderdag mee instemt. Daar is een duidelijke meerderheid voorstander.

4 uur geleden
Amnesty roept Italië op ongevaccineerden niet te discrimineren

MILAAN (ANP/RTR) - Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft de Italiaanse regering opgeroepen ongevaccineerden niet te discrimineren in de strijd tegen corona. De beweging wijst op de verplichte vaccinatie voor 50-plussers die werken, en op andere strenge anticoronamaatregelen.

6 uur geleden
Oekraïne zegt bewijs te hebben dat Rusland achter cyberaanval zit

SEATTLE/KIEV (ANP/AFP) - Oekraïne zegt dat er bewijs is dat Rusland achter de cyberaanval zit die meerdere organisaties in het land sinds vrijdag heeft getroffen. "Al het bewijs duidt erop dat Rusland verantwoordelijk is", aldus de Oekraïense regering.

7 uur geleden
Leider Conservatieve Partij steunt Johnson na illegale borrels

LONDEN (ANP) - De voorzitter van de Conservatieve Partij Oliver Dowden vindt dat Boris Johnson premier van het Verenigd Koninkrijk moet blijven, ondanks de illegale borrels die tijdens de coronalockdown vorig jaar werden gehouden in de ambtswoning van de premier. Dowden zei tegen de BBC te verwachten dat de regering nu maatregelen neemt tegen de feestjes.

9 uur geleden
Duitse minister waarschuwt voor zware weken door coronagolf

BERLIJN (ANP) - De Duitse minister van Gezondheid Karl Lauterbach waarschuwt zondag voor zware weken door de huidige golf aan coronabesmettingen in het land. Volgens hem is de lage ziekenhuisbezetting momenteel "stilte voor de storm". In de krant Bild am Sonntag waarschuwt hij voor een hoog dodental door Covid-19.

10 uur geleden
Noord-Koreaanse goederentrein komt aan in China

SEOUL (ANP/RTR) - Een Noord-Koreaanse goederentrein is in een Chinese grensstad aangekomen, meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap. Het zou om de eerste grensovergang gaan sinds Noord-Korea begin 2020 de grenzen op slot deed. Volgens Yonhap zou de trein noodhulp in China ophalen.

12 uur geleden