Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WHO: niet-gevaccineerden, mijd regio's met overdracht Omikron

WHO: niet-gevaccineerden, mijd regio's met overdracht Omikron

GENÈVE (ANP) - Wie niet volledig is gevaccineerd tegen Covid-19 en ook kwetsbaar is voor het virus, kan voorlopig beter niet reizen naar gebieden waar de Omikron-variant wordt overgedragen binnen de gemeenschap. Dat zei de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag in een bijgewerkt reisadvies over de Omikron-variant.

De relevante passage uit de verklaring: "Personen die niet volledig zijn gevaccineerd of die geen bewijs hebben van eerdere SARS-CoV-2-infectie en een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van ernstige ziekte en overlijden, inclusief mensen van 60 jaar of ouder of mensen met co-morbiditeiten (bijvoorbeeld hartaandoeningen, kanker en diabetes) wordt geadviseerd om reizen naar gebieden met gemeenschapsoverdracht uit te stellen."

Met "gebieden met gemeenschapsoverdracht" doelt de WHO op regio's en landen waarvan is vastgesteld dat de Omikron-variant al door de inwoners onderling aan elkaar wordt doorgegeven, zoals Zuid-Afrika, Malawi en Nigeria.

Eerder op dinsdag berispte de WHO nationale regeringen voor het stopzetten van reizen vanuit zuidelijk Afrika als reactie op de opkomst van de Omikron-variant. "Reisverboden zullen de internationale verspreiding niet voorkomen, maar leggen wel een zware last op levens en bestaansmiddelen", zei het VN-gezondheidsorgaan.

Meer uit Buitenland

Biden ondertekent steunpakket, hulp woensdag nog naar Oekraïne

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De eerste zendingen van Amerikaanse militair materieel naar Oekraïne zullen in de komende uren al plaatsvinden. President Joe Biden heeft dat gezegd bij het ondertekenen van het steunpakket, dat na veel gesteggel is goedgekeurd door het Amerikaanse Congres.

2 uur geleden
Israël zegt veertig doelen van Hezbollah te hebben aangevallen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen veertig posities van de beweging Hezbollah in het zuiden van Libanon aangevallen met gevechtsvliegtuigen en artillerie. Het gaat om doelen in de streek van het dorp Ayta al Shaab dat een kilometer van de Israëlische grens ligt.

3 uur geleden
Bron: leger Israël klaar voor operatie in Rafah

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische strijdkrachten hebben alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen voor een inval in Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat zegt een hoge defensiefunctionaris tegen persbureau Reuters. De inval kan volgens de bron beginnen zodra de Israëlische regering daar toestemming voor geeft.

4 uur geleden
Vaccins hebben 154 miljoen levens gered, zeggen UNICEF en WHO

GENÈVE (ANP) - In de afgelopen vijftig jaar zijn 154 miljoen mensen dankzij vaccinatie in leven gebleven, hebben kinderrechtenorganisatie UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties uitgerekend. Ze schrijven erover in het wetenschapsblad The Lancet. De organisaties maken zich daarom zorgen over de dalende vaccinatiegraad in Nederland en andere landen.

4 uur geleden
Honger in de wereld neemt verder toe, waarschuwen VN en partners

NEW YORK (ANP/AFP) - De honger in de wereld nam ook vorig jaar weer toe. De Verenigde Naties en andere internationale organisaties waarschuwen dat 282 miljoen mensen te maken hadden met acute voedselonzekerheid, een toename van 24 miljoen mensen ten opzichte van een jaar eerder.

5 uur geleden
Honderden ziek na bezoek aan feesttent in Stuttgart

STUTTGART (ANP/DPA) - Honderden mensen die afgelopen weekend naar een lentefeest in Stuttgart zijn gegaan, hebben maag- en darmklachten gekregen. De gemeente Stuttgart spreekt volgens plaatselijke media van een enorme uitbraak, met zeker driehonderd mensen met klachten. Die komen waarschijnlijk van een virusinfectie die naar het zich laat aanzien in een feesttent is opgedoken. Alle mensen die ziek zijn geworden hebben voor zover bekend dezelfde feesttent bezocht.

6 uur geleden
Rusland: grotere buffer nodig als Oekraïne nieuwe raketten krijgt

MOSKOU (ANP/RTR) - Als Oekraïne van de Verenigde Staten raketten krijgt met een groter bereik, zal Rusland de "bufferzone" in Oekraïne uitbreiden, zegt de regering in Moskou. Rusland heeft eerder gezegd dat zo'n buffer moet voorkomen dat vanaf Oekraïens grondgebied Russische doelen getroffen kunnen worden.

6 uur geleden