Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

GENÈVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er wereldwijd 228.102 gevallen bij. Het vorige trieste record dateerde van 4 juli met 212.326. Het dagelijks dodental door Covid-19 bleef stabiel op ongeveer 5000. Inmiddels heeft de ziekte meer dan 555.000 mensen het leven gekost.

Volgens de WHO is het aantal geregistreerde corona-infecties de 12 miljoen inmiddels ruim gepasseerd. De statistici van de Johns Hopkins Universiteit en WorldOmeter maakten dat eerder al bekend. De grootste brandhaarden zijn nog altijd de Verenigde Staten, Brazilië en India. Zuid-Afrika stijgt sterk op de lijst met donderdag ruim 13.500 nieuwe gevallen.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

ErikRe 1 maand geleden
Niet de overheid, maar de bevolking zelf moet eens gaan nadenken over zichzelf te vergiftigen met nicotine, alcohol, suiker, vlees, enz, enz.
pps 1 maand geleden
Versterk het immuumsysteem; natuurlijk Reservatol bevind zich in aardbei rode druif antioxidant bijv. rauwe zuurkool. Alarmfase; Hygiene en voeding zijn hoofdfactoren Besmettingshaarden nader beschouwd; ondervoeding, obesitas onhygiënische leefomstandigheid. Dus Overheid "aktie"

Meer uit Gezond

De Jonge: GGD had mij eerder en duidelijker kunnen waarschuwen

DEN HAAG (ANP) - De GGD Rotterdam-Rijnmond had eerder en vooral duidelijker aan de bel kunnen trekken als de dienst al eind juli problemen voorzag bij het bron- en contactonderzoek bij met corona besmette personen. Dat zegt zorgminister Hugo de Jonge. De waarschuwing stond wel als bijzin in een memo dat zijn ministerie destijds ontving.

17 uur geleden
Van Ark: ruimte voor hogere zorgsalarissen is krap

DEN HAAG (ANP) - Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) wil "blijven knokken" voor hogere zorgsalarissen, maar benadrukt dat de ruimte hiervoor "krap" is. Vanwege de grote economische krimp moeten er "keuzes in schaarste" gemaakt worden, zegt Van Ark voorafgaand aan de ministerraad.

17 uur geleden
6 procent Engelsen heeft antistoffen tegen coronavirus

LONDEN (ANP/DPA) - Van de Engelsen heeft inmiddels zo'n 6 procent antilichamen tegen het coronavirus. Onderzoekers stellen dit na een bloedtest bij ongeveer 100.000 personen.

1 dag geleden
Leukemiepatiënten hebben mogelijk baat bij poep van anderen

AMSTERDAM (ANP) - Wetenschappers van het Amsterdam UMC proberen met poep een nieuwe manier te vinden om mensen met acute leukemie te helpen. Dat staat op de site van het medisch centrum.

1 dag geleden
Duitse minister verwacht snel coronavaccin

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse minister van Gezondheid Jens Spahn verwacht dat er snel een vaccin tegen het coronavirus komt. Dat zei hij donderdag in een interview met televisiezender ZDF.

1 dag geleden
Galicië eist dat rokers afstand houden

SANTIAGO DE COMPOSTELLA (ANP) - In de Spaanse regio Galicië is het verboden op straat te roken als er geen afstand van 2 meter tot anderen gehouden kan worden. Dit verbod geldt overal in de open lucht dus ook op terrassen. De gezondheidsautoriteiten stellen dat deze maatregel bijdraagt aan de strijd tegen verspreiding van het nieuwe coronavirus. Wie rookt hoeft geen mondkapje op tijdens het roken, maar moet afstand houden.

1 dag geleden
Bloedbank start productie van coronamedicijn

AMSTERDAM (ANP) - De bloedbank werkt aan een geneesmiddel dat mogelijk al vrij snel kan worden ingezet om kwetsbare doelgroepen te beschermen tegen een corona-infectie. Als een klinische studie in oktober de werkzaamheid bevestigt, kan het middel worden ingezet. Sanquin Plasma Products beschikt over de eerste 3000 kilo plasma, rijk aan antistoffen tegen het virus.

1 dag geleden