Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WHO: Europa nadert mogelijk einde pandemie

WHO: Europa nadert mogelijk einde pandemie

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De omikronvariant heeft de Covid-19-pandemie in een nieuwe fase gebracht en zou deze in Europa kunnen beëindigen, zei directeur Hans Kluge van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zondag tegen het Franse persbureau AFP. "Het is aannemelijk dat de regio op weg is naar een soort pandemisch eindspel", zei Kluge, die schat dat omikron tegen maart 60 procent van de Europeanen heeft besmet.

Zodra de huidige, door omikron gedomineerde golf in Europa afneemt, volgt mogelijk een maandenlange periode van wijdverbreide immuniteit en dus weinig nieuwe besmettingen, denkt Kluge. Die zal volgens hem te danken zal zijn aan vaccinatie, het feit dat veel mensen de ziekte hebben gehad en een lagere gevoeligheid voor het virus als het weer warmer wordt. Als het tegen het einde van het jaar kouder wordt, keert Covid-19 terug, maar niet als pandemie.

Dat laatste baseert Kluge op de relatief milde aard van de omikronvariant, waarvan is aangetoond dat men er over het algemeen minder ziek van wordt dan van de deltavariant. Daardoor verandert Covid-19 geleidelijk van een pandemie in een beter beheersbare endemische ziekte zoals seizoensgriep, denkt Kluge. Wel houdt hij een slag onder de arm. "Dit virus heeft ons meer dan eens verrast, dus we moeten heel voorzichtig zijn."

17 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

RobvdZande 3 maanden geleden
het lijkt me [email protected], de realiteit wat uit het oog aan het verliezen is....Ja er valt 0,0 te geloven van de reguliere media cijfers.. en wat door de liegende premier zonder geheugen wordt voorgeschoteld...En ja realo....in heel de wereld geschiedenis is het de minderheid die het achteraf juist zag...En dat zal altijd wel zo blijven.. ik prijs me gelukkig met de wakkere minderheid
GeelHesje 3 maanden geleden
@realo: Ik kraam geen onzin uit hoor. Mijn bedoeling om dit allemaal openbaar te maken is om mensen de ogen te openen. En inderdaad ik wantrouw Den Haag & Co volledig en dat gaat nooit meer goed komen en ik kan niet snappen dat mensen die beroeps leugenaars daar ooit nog enig vertrouwen kunnen geven. Heel fijn ook dat u uzelf volledig tegenspreekt door mijn beweringen (veelal met onderbouwing en bewijzen) onzin te noemen en tegelijkertijd te beweren dat ik selectief winkel terwijl u zelf mijn onderbouweingen en bewijzen als onzin van tafel veegt. En nee ik probeer mijn medemensen niet naar de verdoemenis te helpen ik probeer juist hun leven te redden!!!
realo 3 maanden geleden
@geel hesje. Ongelooflijk wat een onzin je uitkraamt. Wat is daar je bedoeling van. Mensen ervan overtuigen dat jij alles beter weet en niets en niemand vertrouwd behalve de kleine minderheid waar jij je bij thuis voelt. Selectief winkelen in artikelen die je goed uitkomen. Lekker makkelijk verder vooral je ogen en oren sluiten voor eventuele tegengeluiden want dat zijn, volgens jou, bij voorbaat leugenaars en mensen die willens en wetens hun medemens naar de verdommenis helpen. Pathetisch! Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten.
GeelHesje 3 maanden geleden
@W.Melger: Hier legt Fauci uit wat er gebeurd is en dat ze deze "vaccins" letterlijk op de wereldbevolking aan het testen zijn en waarom. https://twitter.com/ForTheGreater13/status/1475795962006286336
GeelHesje 3 maanden geleden
@W.Melger: Klopt. Ze zijn échte experimenten aan het nemen op mensen. Hier de lijst met batch nummers per "vaccin" en de mate van gitigheid: https://www.howbad.info/
GeelHesje 3 maanden geleden
@realo: Mensen die geen 3de injectie hebben gekregen zijn tegenwoordig allemaal officieel "ongevaccineerd". Dus ook de mensen die 2x geinjecteerd zijn worden officieel weggeschreven als ongevaccineerd net als de echte ongevaccineerden die nu met Omicron niet of nauwelijks op IC terecht kunnen komen omdat zij nog wel een perfect functionerend immuun systeem hebben en de 2x geinjecteerden allang niet meer. Dus je moet wel even de verschillende "ongevaccineerden" uit elkaar houden graag. En ik hoef niet uit te leggen waarom ze dit zo classificeren lijkt mij he. Dat kan je zelf ook wel snappen.
GeelHesje 3 maanden geleden
C.J.de Loof: Oh maar die prikjes hebben zeker wel wat gedaan hoor. Heel veel doden en nog veel meer permanente schades. En straks miljarden mensen met een zeer slecht tot totaal niet meer functionerend immuun systeem. De "depopulatie" is nog maar net begonnen maar gaat straks ongekende vormen aannemen. En die testen "hoe hypnotiseer ik de halve wereldbevolking dmv de Media" en "hoe krijg ik mensen zo geschift dat ze vrijwillig in de rij staan om hun lichaam ter beschikking te stellen om ongecontroleerde medische experimenten op uit te laten voeren" zijn ook ruimschoots geslaagd. En mensen zijn er (waarschijnlijk gelukkig) nog steeds niet massaal achter gekomen dat hun lichaam (!!!) door die injectie's een halve computer is geworden en een echt mac adres heeft gekregen met zender en ontvanger erop en eraan waarop straks op afstand ingelogt kan worden. Jaja. Al die injectie's hebben wel degelijk wat gedaan hoor. Niet wat ze beloofd hadden maar wel vanalles dat ze de mensen niet verteld hebben en die wel de échte bedoelingen waren van al die injectie's. Het is eigenlijk best goed spul hoor dat "vaccin". Voor de dingen waarvoor het écht gemaakt is dan!
waggel1 3 maanden geleden
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/waarom-onderzoekers-nog-zo-weinig-weten-over-langdurige-covid/ar-AAT3aee?ocid=U453DHP&li=BBoPOOe
realo 3 maanden geleden
wederom verbazingwekkend hoe de "beter weters" alles weer naar hun eigen, gekleurde, mening neerzetten als een onvoorwaardelijke waarheid. Op deze manier hun eigen frustraties blootleggen. Dat je het ergens niet mee eens bent is je goed recht maar om zo ongenuanceerd mensen uit te schelden, zwart te maken en allerlei (complot) theorieën op los te laten is een teken van zwakte. 9 geboosterde patiënten op de IC en 1187 ongevaccineerden de laatste maand. Maar dat is natuurlijk allemaal gelogen en verdraaid volgens de "beter weters" Net als vele honderden zorgmedewerkers die al twee jaar thuis zitten als gevolg van hun corona besmetting.
waggel1 3 maanden geleden
Ach, de WHO moet gewoon even met de "Pandemie definities" goochelen. Zijn ze goed in. En dan is het zo gedaan met Corona.
W.Melger 3 maanden geleden
@Mart 1957. Het aantal gemelde bijwerkingen bij Pfizer en Moderna varieert van 1 tot zelfs 5000 per batchnummer. Dit zijn schokkende verschillen. Bij de jaarlijkse griepprik ontvangt de VAERS namelijk gemiddeld minder dan vier meldingen met de afgelopen tien jaar één uitschieter met 26 bijwerkingen door een bepaalde batch. Verontrustend is verder dat bij Pfizer nagenoeg alle overlijdens en ernstige bijwerkingen te herleiden zijn tot 2,94 % van de batchnummers. Bij Moderna is dat 5%. Dit verschil is volgens de analisten alleen te verklaren door extreme afwijkingen in de samenstelling. Een deel van de producten heeft een zeer zware toxiciteit. Het nemen van een prik is daarmee Russisch roulette. Sterkte!
C.J. de Loof 3 maanden geleden
@mart 1957 Oh wat treurig u denkt nog steeds dat die prik ook iets gedaan heeft? Waarschijnlijk een trouwe kijker van Nederland 1 2 en 3? De prik heeft gezorgd dat een klein groepje mensen bakken met geld hebben verdiend. Daar is op zich niks mis mee maar wel als het door misleiding gedaan wordt.
schoffel 3 maanden geleden
@Mart 1957 u bent dan ook wel een heel goed mens!
Mart 1957 3 maanden geleden
W Melger..... Omdat wij een prik hebben gehad hebben we de zorg minder belast dan de ongevaccineerden. Lees de krant van vandaag..... en het was al die tijd al duidelijk te horen en te lezen. Alleen willen de ongevaccineerden dat nooit lezen... ze willen de pandemie nog poos laten bestaan omdat ze anders niets meer te klagen hebben
W.Melger 3 maanden geleden
Mogen de mensen die een prik hebben genomen dan ook eindelijk eens weten wat voor troep ze daar in hebben gedaan? Het is tenslotte onder voorwaarden goedgekeurd voor gebruik in de Europese Unie.
draaibankje 3 maanden geleden
Dat laatste zal nog jaren duren, alleen ga ik het einde daarvan niet afwachten, wij gaan vertrekken, in een land waar dit allemaal mogelijk is wil ik niet begraven worden
Pindakaas1983 3 maanden geleden
De Pandemie is al een jaar voorbij Nu alleen nog de dictatuur

Meer uit Gezond

Minister Kuipers verwacht meer gevallen van apenpokken

DEN HAAG (ANP) - Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) verwacht dat meer Nederlanders besmet zullen raken met apenpokken. Vrijdag is het virus voor het eerst vastgesteld bij een persoon in Nederland, meldde het RIVM. De identiteit van de besmette persoon is niet bekendgemaakt.

7 uur geleden
Apenpokkenvirus voor het eerst in Nederland vastgesteld

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is voor het eerst in Nederland vastgesteld bij een persoon. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat geeft geen informatie over leeftijd, geslacht en woonplaats van de persoon. Het instituut verwacht dat er nog meer mensen besmet geraakt kunnen zijn.

9 uur geleden
Spoedberaad Wereldgezondheidsorganisatie over apenpokken

GENEVE (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft besloten tot een spoedvergadering wegens de plotselinge wereldwijde uitbraak van apenpokken. Deskundigen gaan zich vrijdag buigen over de vraag of er alarm moet worden geslagen, is vernomen bij de organisatie. De WHO zou een noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid van internationaal belang kunnen uitroepen, menen waarnemers.

11 uur geleden
Kuipers: kans is groot dat apenpokken naar Nederland komen

DEN HAAG (ANP) - Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers vindt het "verstandig" om de ontwikkelingen rond het apenpokkenvirus goed in de gaten te houden. "De kans is groot dat het hier wel degelijk komt", aldus de bewindsman. Bekeken moet worden hoe ernstig het virus is en of er ingegrepen moet worden, "maar het is echt aan het RIVM om daar verstandige uitspraken over te doen."

16 uur geleden
Zorgminister Kuipers wil werkdruk huisartsen verlagen

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers wil de werkdruk van huisartsen verminderen. Hij denkt dat te kunnen bereiken door bijvoorbeeld onnodige administratieve lasten weg te nemen.

1 dag geleden
RIVM: vooralsnog geen apenpokken in Nederland

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is in Nederland vooralsnog niet vastgesteld. Dat laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) weten. Het virus is in Europa heel zeldzaam, maar de afgelopen weken is het opgedoken in Italië, Zweden, Spanje, Portugal en Groot-Brittannië. Ook in de Verenigde Staten is het virus vastgesteld.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen duikt onder de 500

ZEIST (ANP) - Voor het eerst sinds oktober vorig jaar liggen minder dan 500 mensen die het coronavirus hebben opgelopen in Nederlandse ziekenhuizen. Volgens de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) gaat het in totaal nog om 489 patiënten. Dat zijn er 40 minder dan een dag eerder.

1 dag geleden