Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WHO: coronavirus is vrij stabiel

WHO: coronavirus is vrij stabiel

GENÈVE (ANP) - Er zijn geen aanwijzingen dat het nieuwe coronavirus verandert. Het is "een vrij stabiel virus", zei een functionaris van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat zou de bestrijding makkelijker kunnen maken.

Het eind december in de Chinese stad Wuhan opgedoken virus heeft al bijna 20.700 mensen besmet waarvan bijna 20.440 in China. De WHO heeft laten weten dat ze dit virus nog niet als "pandemisch", als een wereldwijd verspreid gezondheidsprobleem ziet.

Zeker 427 patiënten zijn overleden aan de gevolgen van het virus, dat leidt tot ernstige longinfecties bij naar schatting een kwart van de besmette gevallen. Vrijwel alle sterfgevallen waren in China. Zondag werd in de Filipijnen voor het eerst een sterfgeval gemeld dat het gevolg was van het virus uit Wuhan.

Dinsdag is een sterfgeval gemeld in Hongkong, dat een autonoom onderdeel van China is. Gezondheidsautoriteiten rekenen Hongkong en Macau echter niet direct tot China. Daarom wordt de overleden patiënt in Hongkong ook als "de tweede dode buiten het vasteland van China" betiteld. In 27 landen buiten China zijn in totaal ruim 150 ziektegevallen geconstateerd. Meer dan zevenhonderd patiënten zijn volledig hersteld.

Meer uit Gezond

Oud-minister Kuipers haalt uit naar bestuurders kinderhartcentra

DEN HAAG (ANP) - Oud-minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid haalt in een interview in NRC hard uit naar de bestuurders van de kinderhartcentra die zijn besluit om deze specialistische zorg te centraliseren via de rechter hebben kunnen terugdraaien. Volgens hem gaat het ze alleen maar om hun eigen geld en status en niet om de patiënten. Ze moeten "zich schamen tot in hun bilnaad", citeert de krant hem.

3 dagen geleden
Mogelijk stapje in de bestrijding van de symptomen van ALS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese medicijnwaakhond EMA geeft zijn fiat aan een middel dat de symptomen van amyotrofische laterale sclerose (ALS) bestrijdt. De gevolgen van de ziekte, die tot verlamming leidt en niet te genezen is, kunnen volgens het EMA in een aantal gevallen worden behandeld met Qalsody van Biogen Nederland B.V.

3 dagen geleden
Chiropractoren zonder vergunning met röntgen in de weer

DEN HAAG (ANP) - Chiropractoren gebruiken nogal eens röntgentoestellen zonder dat ze daar een vergunning voor hebben, constateert de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De 'krakers' mogen ze niet (meer) toepassen voordat ze dergelijke toestemming hebben gekregen.

4 dagen geleden
AI spoort 40 procent meer poliepen in darmen op

NIJMEGEN (ANP) - Dankzij Artificial Intelligence (AI) ofwel kunstmatige intelligentie kan er 40 procent meer aan poliepen in de darmen worden opgespoord, zo heeft het Radboudumc in Nijmegen vastgesteld. Poliepen kunnen een voorloper zijn van kanker.

4 dagen geleden
Ernst Kuipers duikt op bij universiteit in Singapore

DEN HAAG (ANP) - Ernst Kuipers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaat per 1 mei aan de slag aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore. Dat heeft die universiteit donderdag bekendgemaakt. Een woordvoerder van D66 bevestigt dat dit zijn nieuwe baan is.

4 dagen geleden
Verzuim door griep bereikt piek in januari

SON (ANP) - Het aantal nieuwe ziekmeldingen heeft in januari het hoogste punt van het griepseizoen tot nu toe bereikt, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. In de eerste maand van het jaar kwam het aantal ziekmeldingen uit op 85 per 1000 medewerkers. In voorgaande maanden varieerde dit aantal van 55 in september tot 83 in november 2023. De stijging houdt verband met een toename in het aantal griepgevallen, maar volgens de arbodienst lijkt de piek inmiddels bereikt.

4 dagen geleden
Ook Lidl roept koekjes terug

HUIZEN (ANP) - Ook de Lidl roept koekjes terug, omdat er mogelijk metaaldeeltjes in zitten. Het gaat om Sondey Triple chocolate en McEnnedy Nougatelli met de respectievelijke houdbaarheidsdata 12-12-2024 en 10-12-2024.

5 dagen geleden