Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WHO: afgelopen 24 uur hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen

WHO: afgelopen 24 uur hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen

GENÈVE (ANP/RTR) - In de afgelopen 24 uur zijn wereldwijd ongeveer 106.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus gerapporteerd bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat is het hoogste aantal in een etmaal sinds de uitbraak begon. Dat heeft WHO-voorzitter Tedros Adhanom Ghebreyesus woensdag bekendgemaakt.

Volgens Tedros is twee derde van de nieuwe besmettingen vastgesteld in slechts vier landen. "We hebben nog een lange weg te gaan in deze pandemie", zo zei hij op een persconferentie. De voorzitter is vooral bezorgd over de verspreiding van het virus in armere landen.

Mike Ryan, hoofd van het noodprogramma van de WHO, voegde eraan toe dat wereldwijd binnenkort het aantal van 5 miljoen besmettingen wordt overschreden. "Een tragische mijlpaal", zo zei hij.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Jacques 60 1 week geleden
Knap van jou dat je dat allemaal weet dat dit de grootste leugenaar is. Maar ja jij hebt natuurlijk overal op FB en YT je informatie vandaan gehaald. En deze zijn allicht de meest betrouwbare bronnen die er te vinden zijn. Ja toch ???
Johan_D 1 week geleden
Tedros, de grootste leugenaar op de hand van China.

Meer uit Gezond

Van Rijn: eind juni genoeg beschermingsmiddelen voor tweede golf

DEN HAAG (ANP) - Eind juni zal de voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen groot genoeg zijn om een eventuele tweede besmettingsgolf van het coronavirus aan te kunnen. Dat zei minister Martin van Rijn (Medische Zorg) woensdag tijdens een bezoek aan de centrale opslagplaats van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH).

6 minuten geleden
Aantal coronapatiënten op intensive care gedaald naar 116

ROTTERDAM (ANP) - Op de intensive cares liggen nu nog 116 patiënten met het coronavirus. Dat zijn er 38 minder dan op dinsdag. Het is de grootste daling sinds 7 mei. Alle ic-patiënten liggen in Nederland, niemand ligt meer in Duitsland, laat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) weten. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), zegt dat het aantal mensen dat op een ic wordt opgenomen, laag blijft. "Dat is verheugend en geeft ruimte voor andere zorg".

1 uur geleden
EU schaalt corona niet in als hoogste dreiging voor werknemers

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie schaalt het coronavirus in op dreigingsniveau 3 voor werknemers. Dat betekent dat werkgevers minder strenge veiligheidsmaatregelen voor hun personeel moeten treffen dan als het virus op het hoogste niveau 4 was geclassificeerd.

2 uur geleden
Nederland sluit coronavaccinverbond met Europese landen

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat samen met Duitsland, Frankrijk en Italië optrekken in de onderhandelingen over de ontwikkeling en productie van coronavaccins. Met wat het ministerie van Volksgezondheid (VWS) de Inclusieve Vaccin Alliantie noemt, hopen de landen zo goed en snel mogelijk toegang te krijgen tot een effectief vaccin, als dat eenmaal beschikbaar is.

2 uur geleden
Meer dan 100.000 mensen naar ziekenhuis doorverwezen

UTRECHT (ANP) - Huisartsen hebben vorige week meer dan 100.000 mensen doorverwezen naar een ziekenhuis of een kliniek. Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus is het aantal verwijzingen boven die grens uitgekomen, zegt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

3 uur geleden
Officieel dodental coronavirus stijgt met 10 naar 5977

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal overledenen in Nederland van wie vaststaat dat ze besmet waren met het coronavirus is gestegen met tien. In de officiële registratie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) staat het totale dodental nu op 5977.

3 uur geleden
Waarschuwingen voor handelaren in melatonine

UTRECHT (ANP) - De gezondheidsinspectie (IGJ) heeft tien bedrijven gewaarschuwd die melatoninehoudende producten verhandelden zonder de vereiste vergunningen. Producten met melatonine worden genomen in de hoop er beter door te kunnen slapen.

6 uur geleden