Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WHO: 40.000 coronadoden gemeld in week, helft uit China

WHO: 40.000 coronadoden gemeld in week, helft uit China

GENÈVE (ANP/RTR/DPA) - Bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn vorige week 40.000 doden als gevolg van covid-19 gemeld, waarvan de helft uit China. In de laatste acht weken zijn wereldwijd in totaal meer dan 170.000 sterfgevallen gerapporteerd, maar het werkelijke aantal ligt veel hoger, zegt WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus. Hij benadrukte dat vaccins, medicijnen en coronatests vele levens redden.

China wordt door het loslaten van het strenge coronabeleid overspoeld door een golf van besmettingen, maar deelt daar naar het oordeel van de WHO te weinig informatie over. Het land meldde vorige week dat de piek van coronapatiënten in koortsklinieken en eerstehulpafdelingen in ziekenhuizen achter de rug is.

Experts van de WHO zijn vrijdag bijeengekomen om te bespreken of de coronaviruspandemie nog steeds aangeduid moet worden als een wereldwijde noodsituatie. De WHO heeft de uitbraak van covid-19 bijna drie jaar geleden de status gegeven van 'public health emergency of international concern', het hoogste alarmniveau. Het besluit wordt naar verwachting op zijn vroegst maandag bekendgemaakt.

Wereldwijd zijn de afgelopen jaren ruim 6,8 miljoen mensen overleden als gevolg van het coronavirus, blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit.

Meer uit Buitenland

VN stelt geen onafhankelijk onderzoek in naar opblazen Nord Stream

NEW YORK (ANP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zal geen onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de sabotage in september van de Nord Stream-gaspijpleidingen, die via de Oostzee gas van Rusland naar Duitsland kunnen vervoeren. Rusland had de raad om een dergelijk onderzoek verzocht, maar alleen Brazilië, China en Rusland zelf stemden voor de resolutie. De overige twaalf landen in de raad onthielden zich van stemming. Een resolutie heeft negen stemmen nodig om te passeren. Geen van de vijf landen met vetorecht sprak hun veto uit.

2 uur geleden
Scholz bevestigt levering Duitse tanks aan Oekraïne

ROTTERDAM (ANP/DPA) - De Oekraïense strijdkrachten hebben achttien Leopard 2-gevechtstanks ontvangen vanuit Duitsland, zei bondskanselier Olaf Scholz maandag op een persconferentie met premier Mark Rutte in Rotterdam. "We hebben geleverd zoals aangekondigd", aldus het Duitse regeringshoofd. Eerder maandag had het Duitse blad Der Spiegel de aankomst van het wapentuig al gemeld.

5 uur geleden
Zeven doden onder wie drie kinderen na schietpartij in school VS

NASHVILLE (ANP/AFP/RTR) - Door een schietpartij op een christelijke basisschool in Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, zijn in totaal zeven mensen omgekomen. Dat meldt de politie. Het gaat om drie kinderen, drie medewerkers van de school en de vermoedelijke schutter.

5 uur geleden
Hongarije stemt in met toetreding Finland tot NAVO

BOEDAPEST (ANP/RTR) - Het Hongaarse parlement heeft maandag ingestemd met de toetreding van Finland tot de NAVO. Daarmee is een einde gekomen aan het maandenlange getreuzel van de regerende Fidesz-partij. Over de toetreding van Zweden is nog geen besluit genomen.

6 uur geleden
Netanyahu bevestigt uitstel debat juridische hervormingen

JERUZALEM (ANP/DPA/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandagavond tijdens een televisietoespraak bevestigd dat het parlementsdebat over de door hem gewenste juridische hervormingen wordt uitgesteld. Hij zegt daartoe te hebben besloten om een "breuk in de natie te voorkomen".

6 uur geleden
Neergestoken Nederlands meisje in Göteborg uit het ziekenhuis

GÖTEBORG (ANP) - Het Nederlandse meisje dat begin maart werd neergestoken in Göteborg heeft het ziekenhuis in de Zweedse stad verlaten, dat meldt een woordvoerster van academisch medisch centrum Sahlgrenska maandag aan het ANP.

8 uur geleden
Regio Mississippi wacht mogelijk opnieuw onweersbuien na tornado

JACKSON (ANP) - In de zuidelijke Amerikaanse staat Mississippi en omstreken is het maandag en dinsdag nog slecht weer met opnieuw kans op flinke onweersbuien. In de Amerikaanse staat zijn sinds vrijdag zeker 26 mensen om het leven gekomen als gevolg van een tornado die overtrok en voor veel verwoesting zorgde.

8 uur geleden