Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wetsvoorstel VS voor betere controle veiligheid van vliegtuigen

Wetsvoorstel VS voor betere controle veiligheid van vliegtuigen

WASHINGTON (ANP) - Parlementariërs van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben maandag (plaatselijke tijd) een wetsvoorstel ingediend dat moet leiden tot een verbetering van de controle op de vliegtuigbouwindustrie na de twee dodelijke ongelukken met de Boeing 737 MAX in 2018 en 2019. De toestellen van dat type staan aan de grond sinds de ongelukken, waarbij 346 personen om het leven kwamen.

De commissie stemt woensdag over een voorstel dat het certificeringssysteem van de waakhond van de vliegtuigbouwindustrie, de Federal Aviation Adminsitration (FAA), moet verbeteren. De voorgestelde wet eist van vliegtuigbouwers in de Verenigde Staten dat zij met een veiligheidsmanagementsysteem gaan werken. Een groep van experts moet gaan kijken naar de veiligheidscultuur bij vliegtuigbouwer Boeing en daarna met een lijst van aanbevelingen komen.

Zowel de hoogste Democraat als de hoogste Republikein in de commissie voor transport en infrastructuur staat achter het voorstel. Dat vereist bovendien van vliegtuigbouwers dat zij bij ontwerpaanpassingen van toestellen beoordelingen van de systeemveiligheid uitvoeren, verzekeren dat risicoberekeningen gebaseerd zijn op realistische reactietijden van piloten, en dat zij beoordelingsrapporten delen met de FAA.

Of het voorstel dit jaar wordt aangenomen, is nog onzeker. De commissie in de Senaat stelde de behandeling van een ander voorstel voor hervorming van de FAA uit in september. Op diezelfde dag kwamen de Democraten met een rapport waarin werd gesteld dat de ongelukken met de Boeing 737 MAX de "gruwelijke culminatie" waren van falen bij zowel Boeing als de FAA. Het nieuwe wetsvoorstel eist dat de FAA werknemers van bouwers die namens de waakhond controles uitvoeren, eerst moet goedkeuren. Ook bevat het voorstel bescherming voor klokkenluiders, en straffen voor personen die de FAA hinderen in zijn controlerende taken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

L'Oréal profiteert van Chinese vraag naar make-up

PARIJS (ANP) - L'Oréal heeft de omzet het afgelopen kwartaal zien stijgen. Dat komt mede doordat de cosmeticagigant meer make-up verkocht in China. Het Qixifeest, ook wel de Chinese Valentijnsdag genoemd, zorgde ervoor dat er meer luxe huidverzorgingsproducten werden verkocht.

7 uur geleden
Duitsers hamsteren weer wc-papier

WIESBADEN (ANP/BLOOMBERG) - Duitsers zijn de afgelopen week weer massaal wc-papier aan het hamsteren geslagen nu het aantal besmettingen met het coronavirus oploopt. Dat meldt het Duitse federale statistiekbureau Destatis. Ook de verkopen van zeep en desinfecterende middelen schoten omhoog.

10 uur geleden
Branche: CO2-taks strop voor productie oer-Hollandse baksteen

VELP (ANP) - De door het kabinet aangekondigde CO2-taks is een strop voor de Nederlandse baksteenindustrie, waarschuwt de Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). De heffing zal de behoefte aan bakstenen en dakpannen niet laten afnemen, maar het kleine aantal Nederlandse fabrikanten zal "ernstig verzwakken", aldus de brancheorganisatie.

11 uur geleden
FNV pessimistisch over cao-onderhandelingen met NS

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV weigert nog steeds mee te werken met de inkrimpplannen die de Nederlandse Spoorwegen (NS) voorstelt. Ook is de bond pessimistisch over de cao-onderhandelingen die woensdag zijn hervat na twee langere schorsingen vanwege de coronamaatregelen.

11 uur geleden
Flink minder uitkeringsaanvragen in VS

WASHINGTON (ANP) - Vorige week hebben 787.000 Amerikanen een werkloosheidsuitkering aangevraagd, wat er aanzienlijk minder zijn dan in de week daarvoor. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Het cijfer van die week werd bijgesteld tot 842.000, van een eerder gemelde 898.000.

11 uur geleden
Coca-Cola blijft problemen in horeca door coronacrisis voelen

ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse frisdrankproducent Coca-Cola heeft in het derde kwartaal nog steeds last gehad van de problemen in de horeca en evenementenbranche als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf zegt wel dat de gang van zaken weer aan het aantrekken is in vergelijking met het tweede kwartaal toen de verkopen hard werden geraakt door de horecasluitingen in veel landen vanwege de pandemie.

12 uur geleden
Zakentijdschrift: Adidas wil dochterbedrijf Reebok snel verkopen

HERZOGENAURACH (ANP/BLOOMBERG) - Sportmerk Adidas wil dochterbedrijf Reebok voor maart 2021 verkopen. Dat meldt het Duitse zakentijdschrift Manager Magazin. Geïnteresseerde partijen zijn onder meer VF, eigenaar van onder meer Timberland en North Face, en het Chinese Anta Sports.

14 uur geleden