Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Westen vraagt Interpol Rusland te schorsen

Westen vraagt Interpol Rusland te schorsen

LONDEN (ANP/AFP) - Groot-Brittannië, de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland hebben Interpol opgeroepen Rusland te schorsen uit de internationale rechtshandhavingsorganisatie. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel twitterde zondag dat de landen er bij Interpol op hebben aangedrongen nog deze week een besluit te nemen.

"De acties van Rusland vormen een directe bedreiging voor de veiligheid van individuen en voor de internationale samenwerking op het gebied van rechtshandhaving", aldus de minister. Ze gaf niet aan om welke Russische acties het gaat, maar westerse bondgenoten proberen Moskou diplomatiek en economisch te isoleren vanwege de invasie in Oekraïne.

Interpol, waarbij 194 staten zijn aangesloten, heeft tot doel het de politie makkelijker te maken internationale misdrijven op te sporen.

Meer uit Buitenland

Rusland meldt verovering dorp in oosten Oekraïne

KYIV (ANP/AFP/RTR) - Rusland meldt de inname van een dorp in het oosten van Oekraïne. Het Russische ministerie van Defensie zegt de plaats Berdytsji "volledig te hebben bevrijd".

7 minuten geleden
Politie ontmantelt barrière van protestkamp op universiteit LA

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De politie probeert het pro-Palestijnse protestkamp bij de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) te ontruimen. De barrière rondom het kamp is deels ontmanteld. Op beelden van Amerikaanse media is te zien dat agenten in beschermende kleding hekken en planken verwijderen.

12 minuten geleden
Kremlin ontkent inzet chemische wapens in Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Het Kremlin ontkent donderdag dat Russische militairen in Oekraïne chemische wapens gebruiken. De Verenigde Staten hadden die beschuldiging een dag eerder geuit en zeiden dat Rusland daarmee het Verdrag Chemische Wapens (CWC) had geschonden.

1 uur geleden
Japan bevestigt botsing tussen neergestorte legerhelikopters

TOKIO (ANP/AFP) - De twee Japanse legerhelikopters die vorige maand neerstortten, kwamen met elkaar in botsing. De Japanse autoriteiten bevestigen dit donderdag na analyse van de vluchtgegevens.

1 uur geleden
EU sluit migratiedeal met Libanon

BEIROET (ANP) - De Europese Unie heeft een migratiedeal met Libanon gesloten en zal het land de komende drie jaar ondersteunen met een hulppakket van 1 miljard euro.

2 uur geleden
Zuid-Koreaans parlement wil alsnog onderzoek dodelijke stormloop

SEOUL (ANP/RTR) - Het Zuid-Koreaanse parlement heeft opnieuw een onderzoek gevraagd naar de dodelijke stormloop in Seoul waarbij anderhalf jaar geleden 159 doden vielen. Een eerdere poging om de zaak te onderzoeken werd door president Yoon Suk-yeol geblokkeerd.

4 uur geleden
Dodental door instorten weg in China verder opgelopen

BEIJING (ANP/AFP) - Het dodental na het instorten van een stuk weg in de Chinese provincie Guangdong is opgelopen tot 48, melden Chinese staatsmedia. Dertig mensen raakten gewond, maar verkeren niet in levensgevaar.

9 uur geleden