Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

West Betuwe zoekt onder protest naar crisisopvangplekken

West Betuwe zoekt onder protest naar crisisopvangplekken

WEST BETUWE (ANP) - De Gelderse gemeente West Betuwe zoekt naar 45 crisisnoodopvangplekken om asielzoekers uit het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te kunnen opvangen. Maar de gemeente doet dat onder protest, om te voorkomen dat er een aanwijzing vanuit het Rijk komt, aldus burgemeester Servaas Stoop. En op 31 december van dit jaar is het onherroepelijk afgelopen. De gemeente accepteert geen verlenging.

West Betuwe heeft steeds gezegd dat er in de gemeente geen plaats is voor crisisnoodopvang. Er staan geen gebouwen leeg waarin zo'n opvang gerealiseerd zou kunnen worden. Om "de regie in eigen hand te houden" vraagt de gemeente nu aan inwoners of zij een pand of perceel beschikbaar hebben. De gemeente gaat zelf ook nog eens zoeken naar plekken. West Betuwe moet 45 van de 450 noodopvangplekken in de veiligheidsregio Gelderland-Zuid leveren.

West Betuwe heeft een roerig verleden als het gaat om asielopvang. In 2015 zou er een asielzoekerscentrum in de voormalige gemeente Geldermalsen komen, maar dat leidde tot een heftig oproer en ernstige rellen. Het centrum is uiteindelijk nooit geopend.

Meer uit Binnenland

Loods van golfclub in Bosch en Duin afgebrand

BOSCH EN DUIN (ANP) - Een loods op het terrein van de golfclub De Pan in Bosch en Duin (Utrecht) is zondag afgebrand. De brand was in de loop van de middag onder controle, meldt de brandweer.

2 uur geleden
Komende week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

HOUTEN (ANP) - Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin komende week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

2 uur geleden
Schoenenprotest Groningen is actie tegen geweld en honger in Gaza

GRONINGEN (ANP) - Duizenden kinderschoenen zijn zondag in een groot vierkant neergezet op de Grote Markt in Groningen. Met het 'schoenenprotest' herdenkt de stichting Plant een Olijfboom meer dan 16.000 Palestijnse kinderen die zijn omgekomen in Gaza, sinds Israƫl aanvallen is gaan uitvoeren na de Hamas-aanval van 7 oktober.

3 uur geleden
Brandje op Pannenkoekenboot Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Op de Pannenkoekenboot in Rotterdam is zondag een brandje geweest in een elektrakast. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer na berichtgeving door Rotterdamse media.

4 uur geleden
Inwoner Rijswijk wint Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro bruto

RIJSWIJK (ANP) - Een inwoner van Rijswijk heeft zaterdag bij de wekelijkse trekking de Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro gewonnen, meldt de Nederlandse Loterij. Het is een brutobedrag, waarover nog 30,5 procent kansspelbelasting wordt ingehouden.

5 uur geleden
Jongen (15) komt om door tractorongeluk in Nagele, kind (6) gewond

NAGELE (ANP) - Een 15-jarige jongen uit Urk is zaterdagavond overleden door een ongeluk met een tractor in het dorp Nagele in Flevoland, meldt de politie. Een 6-jarig kind raakte hierbij gewond.

5 uur geleden
Code geel in oosten van het land om onweersbuien

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe, Groningen en Friesland. Volgens het weerinstituut komen vooral in het oosten van het land onweersbuien voor.

6 uur geleden