Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Werkzaamheden Utrechtsebaan in Den Haag bijna van start

Werkzaamheden Utrechtsebaan in Den Haag bijna van start

DEN HAAG (ANP) - Komend weekend beginnen de voorbereidingen voor de herstelwerkzaamheden aan de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag. Vanaf maandag 17 januari is het stuk snelweg maandenlang afgesloten voor het verkeer de stad uit, richting Prins Clausplein. "We moeten even door de zure appel heen bijten", aldus een woordvoerder van de gemeente Den Haag. "Daarna kunnen we er weer jaren tegenaan."

Aanvankelijk zou het werk in oktober al beginnen, maar door een vertraging in de aanbestedingsprocedure werd het uitgesteld. Nu is het dus bijna zover en beginnen straks de werkzaamheden die tot en met mei zullen duren. Het weekend voor de start is de Utrechtsebaan ter voorbereiding in beide richtingen afgesloten. Ook een aantal andere weekenden in de komende twee maanden is de Utrechtsebaan in beide rijrichtingen dicht.

"De Utrechtsebaan is best wel oud", legt de zegsman uit. "Beton heeft niet het eeuwige leven. Het moet een keer groots aangepakt worden, zodat de weg in de toekomst weer op orde is."

Dagelijks rijden zo’n 60.000 auto’s over de belangrijke uitvalsweg die is aangelegd in de jaren zeventig. Het asfalt op de Utrechtsebaan ligt op een betonnen ondergrond die volgens Rijkswaterstaat en de gemeente slecht begint te worden. Het beton wordt daarom gerepareerd en het asfalt vervangen. Ook de wanden van de verdiepte snelweg en de verkeerssystemen worden vervangen.

Meer uit Binnenland

Stadsdeel Amsterdam-Oost toegevoegd aan wietproef

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsdeel Amsterdam-Oost is toegevoegd aan het veelbesproken wietexperiment, zo heeft de ministerraad besloten. In de proef leveren legale telers wiet aan coffeeshops. Bij de toevoeging van Amsterdam als elfde gemeente staat wel opgemerkt dat het uitgangspunt is dat het "niet tot vertraging" zal leiden.

1 uur geleden
Ex-baas FIOD: vasthouden aan Fraudewet oorzaak van hard beleid

DEN HAAG (ANP) - Voormalig directeur Hans van der Vlist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vindt het "vreselijk" dat er mensen en vooral kwetsbaren zijn gedupeerd door de overheid. Hij wijt dat met name aan een combinatie van "de Fraudewet, het halsstarrig vasthouden aan de alles-of-niets-regeling, de stapeling van toeslagen en daarna het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst".

2 uur geleden
Minister Adema geeft aardappeltelers extra tijd om te oogsten

DEN HAAG (ANP) - Landbouwers krijgen twee weken extra tijd om hun consumptieaardappelen op zand- en lössgrond te rooien, heeft demissionair minister Piet Adema (Landbouw) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer die een motie van BBB en SGP hierover aannam.

2 uur geleden
Veehouders bij Vlaardingen moeten gras maaien om te veel dioxine

VLAARDINGEN (ANP) - Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien, vanwege de te hoge hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week. Ook moeten inwoners hun tuinmeubels en auto's schoonmaken.

3 uur geleden
Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

3 uur geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

4 uur geleden
Nieuw contract NS: spitsheffing alleen als laatste optie

DEN HAAG (ANP) - De NS mag in de toekomst alleen een hoger tarief in de spits vragen als andere opties om te spits te verlichten niet werken. Dat staat in het nieuwe contract dat de spoorvervoerder voor de komende jaren sluit. Over de voorgenomen spitsheffing was veel ophef: reizigers zouden tot wel 2,50 euro meer gaan betalen voor een treinkaartje in de spits, terwijl lang niet iedereen een trein eerder of later kan nemen.

4 uur geleden