Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Werknemers stoppen met zoeken naar nieuwe baan door corona

Werknemers stoppen met zoeken naar nieuwe baan door corona

AMSTERDAM (ANP) - Mensen met een baan blijven vanwege de coronacrisis zitten waar ze zitten en solliciteren niet. Dat meldt databedrijf Intelligence Group op basis van een onderzoek onder werknemers. Nog maar 6,6 procent van de mensen in loondienst zoeken op dit moment actief naar een baan. In vergelijking met de eerste drie maanden van 2020 is dat 28 procent minder.

De totale arbeidsmarktactiviteit van de Nederlandse beroepsbevolking, alle mensen die actief op zoek zijn naar een baan, ligt nu op 10,8 procent. Dat is het laagste punt sinds 2011, aldus Intelligence Group.

"Een klein lichtpuntje is de verwachting dat het actieve aanbod van werknemers in de komende weken weer licht zal stijgen", aldus Geert-Jan Waasdorp, directeur van Intelligence Group. Waar vier weken geleden het einde in zicht kwam van de werkvoorraad, lijkt deze zich nu weer langzaam te vullen. Zo ziet het databedrijf dat het aantal uren dat mensen minder kunnen werken door de coronacrisis afneemt van 22 procent enkele weken geleden naar 15 procent minder nu. Recruitment-app NOWJOBS verwacht daarnaast vanaf 1 juni een hausse aan nieuwe zomerbaantjes.

"Er ontstonden de laatste tijd al nieuwe banen door het coronavirus, denk aan winkelkar-schoonmakers en hostess-banen om mensen te wijzen op de coronaregels op drukke plekken zoals winkelcentra", aldus de recruitment-organisatie. Het bedrijf voorziet vooral veel nieuw werk voor strand- en terrasrunners, ontsmetters, ijsverkopers, drive-inbiosmedewerkers en handhavers.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

KLM kreeg ruim 300 miljoen euro aan loonsubsidie

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM was bij de eerste ronde voor loonsubsidie van de overheid een grootverbruiker van de steunmaatregel. In totaal betaalde de overheid de vliegmaatschappij en verschillende onderhouds- en cateringonderdelen van het bedrijf ruim 304 miljoen euro om de loonkosten deels te dekken.

42 minuten geleden
Apollo Vredestein verzacht pijn massaontslag Enschede

ENSCHEDE (ANP) - Het aantal ontslagen bij bandenfabriek Apollo Vredestein in Enschede valt lager uit dan eerder werd aangekondigd. Na overleg met de ondernemingsraad heeft het bedrijf besloten dat er maximaal 528 banen worden geschrapt, terwijl aanvankelijk 750 arbeidsplaatsen zouden verdwijnen.

1 uur geleden
Carnival wil weer gaan cruisen vanuit Duitsland en Italië

MIAMI (ANP/BLOOMBERG) - Cruisemaatschappij Carnival is van plan weer te gaan varen vanuit havens in Duitsland en Italië. Vanaf volgende maand moeten weer Duitse cruises gaan beginnen en daarna hoopt Carnival vanuit Italië te gaan cruisen, zei topman Arnold Donald van het Amerikaanse bedrijf tegen investeerders. Door de coronacrisis is de cruisesector buitengewoon hard geraakt omdat de schepen voor anker moesten gaan liggen.

2 uur geleden
Trump: tweede handelsdeal met China nu onwaarschijnlijk

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump noemt het onwaarschijnlijk dat de gedeeltelijke handelsdeal met China een vervolg krijgt. De spanningen tussen de Verenigde Staten en het Aziatische land zijn daarvoor te gespannen, vertelde hij journalisten aan boord van zijn regeringsvliegtuig.

3 uur geleden
Fed-bestuurder: dragen mondkapjes belangrijk voor economie

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Het dragen van mondkapjes en andere beschermende maatregelen tegen het coronavirus is van groot belang voor het herstel van de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt van de coronacrisis. Dat zei bestuurder Robert Kaplan van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Het aantal besmettingen met het virus in de VS loopt de laatste tijd zeer sterk op.

3 uur geleden
Industriecijfers geven Europese beurzen zetje omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met winst de handel uitgegaan. Verrassend positieve cijfers over de industrie in Italië en Frankrijk gaven hoop op economisch herstel van de coronacrisis in Europa. Tegelijkertijd houden beleggers de wereldwijde toename van het aantal coronabesmettingen in de gaten en spelen op de achtergrond discussies over het EU-herstelfonds.

4 uur geleden
Gemengd beeld bij opening Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gemengd geopend. Een recordtoename van het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten zorgt voor voorzichtigheid op de handelsvloeren. Onder andere over het economisch herstel van de crisis neemt de onzekerheid toe.

6 uur geleden