Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Werknemers Royal Mail kondigen staking aan kort voor feestdagen

Werknemers Royal Mail kondigen staking aan kort voor feestdagen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Werknemers van de Britse post- en pakketdienst Royal Mail gaan staken in hun roep om een betere cao. Vakbond Communication Workers Union, die 115.000 medewerkers van Royal Mail vertegenwoordigt, kondigde acties aan voor donderdag 24 en vrijdag 25 november. Mogelijk volgen verdere acties, ook in december.

25 november staat te boek als Black Friday, een uit de Verenigde Staten overgewaaid koopjesfestijn. Juist op deze dagen hopen winkelbedrijven consumenten te verleiden tot het doen van aankopen door grote kortingen te bieden. Maar als de bezorging van producten niet gegarandeerd is, zien Britten mogelijk af van hun aankoop.

Als er niet snel een akkoord wordt bereikt, zullen meer stakingen plaatsvinden, te beginnen op 30 november. Verder dreigt de bond met zeven dagen in december, waaronder kerstavond.

Royal Mail, een onderdeel van International Distributions Services, zei dat het een loonsverhoging van 9 procent heeft aangeboden. Daarnaast kwam het met een winstdelingsprogramma voor werknemers. Voor de bond was dat aanbod niet voldoende. De CWU eist nog hogere lonen en wil dat het bedrijf ook meer mensen in vaste dienst neemt.

Royal Mail zette over de zes maanden tot 25 september een verlies van 219 miljoen pond in de boeken, omgerekend 252 miljoen euro. Volgens het bedrijf zijn loonmatiging en grootschalige veranderingen in de bezorging noodzakelijk om de verliezen te beperken en te profiteren van de hausse in pakketten sinds het begin van de coronacrisis.

Meer uit Financieel

Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

1 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geƫindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

2 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiƫn over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

2 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

4 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

5 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

6 uur geleden
AI slaagt over vijf jaar voor alle examens, zegt topman Nvidia

PALO ALTO (ANP/RTR) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan over vijf jaar slagen voor alle examens die mensen ook kunnen halen. Dat heeft topman Jensen Huang van maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia voorspeld op een bijeenkomst aan de Amerikaanse Stanford Universiteit. Hij voegde er wel aan toe dat daarmee nog niet gezegd is dat computers dan even slim zijn als mensen.

7 uur geleden