Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Werknemers mogen per 26 juni weer deels naar kantoor

Werknemers mogen per 26 juni weer deels naar kantoor

DEN HAAG (ANP) - Werknemers mogen vanaf 26 juni weer voor de helft van hun werktijd naar kantoor. Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken vervalt vanaf dan, meldt demissionair premier Mark Rutte op een persconferentie.

Op de werkplek moeten mensen wel 1,5 meter afstand houden. Dat geldt ook in liften en kantines. Zolang deze regel geldt, is het nog niet mogelijk om weer volledig terug te gaan naar kantoor.

Eerder zei demissionair premier Mark Rutte dat de maatregel pas als laatste zou verdwijnen, omdat het anders tot te veel reisbewegingen leidt.

Meer uit Binnenland

Ede zoekt nog plaatsen voor zo'n honderd Oekraïners uit Harskamp

EDE (ANP) - Ede zoekt nog plaatsen voor ongeveer honderd Oekraïners die nu op Legerplaats Harskamp in het gelijknamige dorp wonen. Defensie wil het militaire oefenterrein in juli zelf weer gaan gebruiken. Een deel van de gebouwen op de legerplaats is sinds 2022 in gebruik voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Er woonden sindsdien ruim vierhonderd mensen.

19 minuten geleden
Ov drie grote steden zaterdag ook stil om mishandeling conducteur

DEN HAAG (ANP) - Stadsvervoerders RET (Rotterdam), GVB (Amsterdam) en HTM (Den Haag) zetten zaterdag ook voertuigen drie minuten stil naar aanleiding van de mishandeling van treinpersoneel afgelopen weekend, laat een woordvoerder van RET weten. Er wordt nog gekeken of zowel bussen, trams, als metro's stil worden gezet. "We zijn nog aan het kijken wat operationeel haalbaar is", aldus de woordvoerder van RET. GVB zegt dat al het openbaar vervoer in de hoofdstad voor drie minuten wordt stilgezet.

28 minuten geleden
Drie Nederlandse militairen gewond tijdens oefening in Duitsland

DEN HAAG (ANP) - Bij een botsing in Duitsland zijn drie Nederlandse militairen gewond geraakt. Ze moesten naar het ziekenhuis voor behandeling, meldt het ministerie van Defensie dinsdag. Twee andere militairen liepen bij het ongeval in Altmark blauwe plekken op.

31 minuten geleden
Zeeland geeft subsidie voor bescherming tegen wolven

MIDDELBURG (ANP) - Zeeuwse eigenaren van landbouwhuisdieren kunnen tijdelijk een subsidie aanvragen voor het nemen van maatregelen om een wolvenaanval te voorkomen. De provincie Zeeland stelt daarvoor 95.000 euro beschikbaar.

1 uur geleden
Roosendaal werkt aan opvang voor 300 asielzoekers

ROOSENDAAL (ANP) - In de buurt van het Brabantse dorp Heerle moet een noodopvang voor ongeveer driehonderd asielzoekers verrijzen. Het is de bedoeling dat de locatie maximaal vier jaar in gebruik is.

1 uur geleden
Kabinet wil strengere regels voor onder meer scootmobielen

DEN HAAG (ANP) - De regels rond scootmobielen en andere voertuigen voor mensen met een lichamelijke beperking moeten strenger, vindt het kabinet. Demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat hij werkt aan een nieuw "kader voor gehandicaptenvoertuigen". Harbers overweegt de voertuigen op te splitsen in een snellere en een langzamere categorie.

1 uur geleden
Gijs Staverman stopt met programma op NPO Radio 2

HILVERSUM (ANP) - Gijs Staverman is vanaf 1 juni niet meer te horen op NPO Radio 2 en vertrekt ook bij zijn omroep KRO-NCRV. Een woordvoerder van de omroep bevestigt de stap van de presentator na een bericht hierover van De Gelderlander.

2 uur geleden