Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Werkloosheid weer gedaald in februari

Werkloosheid weer gedaald in februari

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in februari weer licht gedaald, na een kleine stijging in de voorgaande maand. De arbeidsmarkt is al geruime tijd erg krap en economisch mindere vooruitzichten hebben daar weinig verandering in gebracht.

Vorige maand zat 3,5 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de nieuwste cijfers. De werkloosheid steeg in januari nog licht tot 3,6 procent.

Van december tot en met februari kwamen er maandelijks gemiddeld 17.000 mensen met betaald werk bij. In diezelfde periode nam het aantal werklozen per maand met 3000 af. Daarmee heeft bijna 73 procent van de Nederlandse bevolking een baan. Het statistiekbureau merkt daarbij op dat het percentage werkenden eind 2022 nog sterk steeg, maar in de eerste twee maanden van dit jaar gelijk bleef.

Niet-beroepsbevolking

Er is ook een grote groep mensen die om verschillende redenen niet op zoek zijn naar werk, zoals gepensioneerden of mensen die arbeidsongeschikt zijn. Die niet-beroepsbevolking is de afgelopen maanden gekrompen en telt nu 3,3 miljoen mensen.

Het UWV verstrekte in februari 154.000 WW-uitkeringen, bijna 34.000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In alle sectoren daalde het aantal werkloosheidsuitkeringen. De afname was het grootst in de horeca.

Meer uit Financieel

Schoenenwinkelketen Sacha sluit winkels en richt zich op online

DEN BOSCH (ANP) - Schoenenwinkelketen Sacha sluit de meeste winkels en gaat zich voornamelijk richten op de onlineverkoop. De keten heeft last van "aanzienlijke kostenstijgingen die het traditionele verdienmodel voor retail in het algemeen uitdagen", meldt een woordvoerster van moederbedrijf Termeer Groep na berichtgeving door Hart van Nederland.

29 minuten geleden
Pro-Palestijnse boycots zetten druk op resultaten McDonald's

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De pro-Palestijnse boycots tegen McDonald's zetten druk op de resultaten van de fastfoodketen. In de eerste drie maanden van het jaar was de omzetgroei bijna acht keer lager dan in dezelfde periode een jaar eerder.

41 minuten geleden
Onderzoek: wereldwijde groei smartphoneverkoop beter dan verwacht

DEN HAAG (ANP) - Wereldwijd zijn in de eerste drie maanden van dit jaar 10 procent meer smartphones verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Deze groei was sterker dan verwacht, na tien moeilijke kwartalen, meldt onderzoeksbureau Canalys. Samsung leverde in tegenstelling tot heel 2023 in het eerste kwartaal weer meer telefoons af dan concurrent Apple.

1 uur geleden
Coca-Cola verkoopt iets meer frisdrank, maar maakt minder winst

ATLANTA (ANP) - Coca-Cola verkocht in de eerste drie maanden van het jaar iets meer frisdrank dan in dezelfde periode vorig jaar, maar maakte daarbij minder winst. Een verklaring geeft het bedrijf, bekend van frisdranken zoals Coca-Cola en Fanta niet, maar uit de cijfers is te herleiden dat wisselkoersschommelingen een rol spelen.

1 uur geleden
Air France-KLM sluit schrappen banen niet uit bij kostenbesparing

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Air France-KLM zoekt actief naar manieren om de kosten verder terug te dringen. Ook het schrappen van banen behoort tot de mogelijkheden, al is dat plan nog niet concreet, zei financieel topman Steven Zaat van het luchtvaartconcern in een toelichting op de kwartaalresultaten. Er werken zo'n 73.000 mensen bij het bedrijf.

1 uur geleden
Chinees technologieconcern Huawei maakt 564 procent meer winst

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese technologieconcern Huawei zag de winst in de eerste drie maanden van het jaar met 564 procent stijgen. Deze cijfers heeft het bedrijf aan de Chinese overheid geleverd. Omgerekend bedraagt de winst ruim 2,5 miljard euro.

2 uur geleden
Dreigende staking slagerijmedewerkers opgeschort

UTRECHT (ANP) - De dreigende staking in slagerijen in Brabant, Gelderland en Noord-Holland woensdag is opgeschort, meldt FNV. De vakbond kondigde dit weekend de werkonderbreking aan, maar werkgevers hebben inmiddels een verbeterd loonbod gedaan voor een nieuwe cao en FNV legt dat voorstel nu voor aan de leden. Tot en met zeker 8 mei leggen slagerijmedewerkers volgens FNV daarom niet hun werk neer.

2 uur geleden