Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Werkloosheid eurozone verder gedaald

Werkloosheid eurozone verder gedaald

LUXEMBURG (ANP/DPA) - De werkloosheid in de eurozone is in augustus licht gedaald tot 7,5 procent, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat. De daling is al maanden geleden ingezet dankzij het economisch herstel van de coronapandemie.

In juli was nog 7,6 procent van de beroepsbevolking in de eurolanden werkloos. In augustus 2020, toen veel meer ondernemers last hadden van coronabeperkingen, ging het om 8,6 procent werkloosheid. In één jaar tijd nam het aantal werklozen af met bijna 1,9 miljoen.

Bij jongeren is de werkloosheid veel hoger. Van de hele beroepsbevolking onder de 25 jaar in de eurozone was 16,4 procent werkloos in augustus. Ook is de werkloosheid bij vrouwen hoger dan bij mannen.

Werkloosheid

Het Duitse federale arbeidsbureau kwam ook met cijfers over september. In de grootste economie van de Europese Unie zakte het aantal werklozen met 114.000. Nu is 5,4 procent van de Duitse beroepsbevolking werkloos. Een maand eerder was dat 5,6 procent.

De werkloosheidcijfers in de eurozone zijn nog niet terug op het niveau van voor de economische crisis die de coronapandemie had veroorzaakt. Zo was er in maart 2020 nog een werkloosheid van 7,1 procent, stipte Eurostat eerder aan. Toch kampen werkgevers in veel landen met een tekort aan arbeidskrachten. VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen noemde die problemen voor Nederland eerder structureel en wees op de vergrijzende bevolking.

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

4 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

7 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

9 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden