Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Werkgevers noemen het onverstandig lasten bedrijven te verzwaren

Werkgevers noemen het onverstandig lasten bedrijven te verzwaren

DEN HAAG (ANP) - Het is onverstandig om de lasten voor het bedrijfsleven opnieuw te verzwaren. Dat zeggen werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in reactie op berichtgeving dat het kabinet zoekt naar dekking voor miljarden euro's aan tegenvallers. Coalitiepartijen zouden onder meer kijken naar een verhoging van de belasting in 'box 2'. Het gaat om belasting voor grootaandeelhouders die veel ondernemers betalen.

"Het is onverstandig om het bedrijfsleven te gebruiken als pinautomaat om gaten in de Rijksbegroting op te vullen", zegt een woordvoerder van VNO-NCW en MKB-Nederland daarover. Hij wijst erop dat de lasten voor het bedrijfsleven afgelopen najaar nog met miljarden euro's per jaar zijn verzwaard. "Net als de jaren daarvoor ook al keer op keer is gebeurd. De effectieve lastendruk voor bedrijven in Nederland is al hoger dan het Europese gemiddelde."

Volgens de werkgeversorganisaties is de situatie bij veel bedrijven op dit moment precair door de hoge energie- en grondstoffenprijzen. Daarnaast kampen ze met problemen in de logistieke ketens. "Bedrijven staan bovendien vanwege de klimaattransitie voor grote investeringen", aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.

Meer uit Financieel

Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

37 minuten geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

2 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

2 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

4 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

5 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

6 uur geleden
Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

18 uur geleden