Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Werkende houdt netto tientallen euro's meer over'

'Werkende houdt netto tientallen euro's meer over'

AMSTERDAM (ANP) - Vrijwel alle werknemers zien volgend jaar op hun loonstrook een hoger bedrag onderaan de streep. Die meevaller loopt voor hen op met tientallen euro’s, berekende loonstrookverwerker ADP. Het hogere nettoloon is te danken aan een aanpassing van de belastingtarieven en hogere heffingskortingen.

Wie een brutosalaris van 3000 euro per maand ontvangt, ziet het nettobedrag in doorsnee met 51 euro stijgen ten opzichte van dit jaar. Bij werknemers met een minimumloon stijgt het maandelijks nettoloon met 29 euro. Voor werknemers die twee keer modaal verdienen, oftewel 5632 euro bruto, gaat het nettobedrag met 57 euro omhoog.

Voor gepensioneerden met een aanvullend pensioen of lijfrente is er minder goed nieuws. Het belastingtarief in de eerste schijf gaat omhoog, en in tegenstelling tot werkenden wordt dat niet gecompenseerd door hogere heffingskortingen. Dat wordt dan weer gecompenseerd door de verhoging van AOW-uitkeringen.

Meer uit Binnenland

Vernielingen en troep in UvA-pand waar pro-Palestijns protest was

AMSTERDAM (ANP) - In het pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA), waar maandag een pro-Palestijns protest was, is veel schade aangericht. Dat ziet een ANP-verslaggever op de 6e verdieping van het gebouw.

20 minuten geleden
Betogers Groningen mogen overnachten als protest vreedzaam blijft

GRONINGEN (ANP) - De pro-Palestijnse betogers bij de Rijksuniversiteit Groningen mogen daar de nacht doorbrengen. Het protest wordt toegestaan zolang het vreedzaam is en er geen hinder is voor het verkeer. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Volgens de gemeente vindt het protest plaats op openbaar terrein.

40 minuten geleden
Zeker een iemand afgevoerd door politie bij protest UvA

AMSTERDAM (ANP) - Bij het pro-Palestijnse protest bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is zeker een man afgevoerd door de Mobiele Eenheid, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse. Dat gebeurde buiten het pand van de universiteit op het moment dat de betogers werden teruggedrongen door de politie. De politie kan niet zeggen of er iemand is opgepakt.

2 uur geleden
Heidema herbenoemd als commissaris van de Koning in Overijssel

DEN HAAG (ANP) - Andries Heidema kan beginnen aan zijn tweede periode van zes jaar als commissaris van de Koning in Overijssel. Nadat de leden van Provinciale Staten hem eind maart hadden voorgedragen voor herbenoeming, is dat nu geformaliseerd via een koninklijk besluit. Demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nam de voordracht uit Overijssel zoals verwacht over.

3 uur geleden
Politie dringt betogers pro-Palestijns protest UvA naar achteren

AMSTERDAM (ANP) - De mobiele eenheid van de politie dringt betogers van het pro-Palestijnse studentenprotest op de Roeterseilandcampus in Amsterdam een stuk naar achteren. Hierbij zijn ook enkele betogers geslagen, ziet een verslaggever van het ANP.

3 uur geleden
ME viel pand UvA binnen om studenten weg te halen, geen ontruiming

AMSTERDAM (ANP) - De Mobiele Eenheid (ME) van de politie is het pand op de Roeterseilandcampus van de UvA binnengevallen om studenten die daar binnen zijn en weg willen op te halen, zegt een politiewoordvoerder. Er is geen sprake van een ontruiming van het universiteitsgebouw.

4 uur geleden
Mobiele Eenheid valt pand UvA binnen

AMSTERDAM (ANP) - De Mobiele Eenheid (ME) is om 15.25 uur het pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA) binnengevallen op de Roeterseilandcampus. Daar was sinds maandagmiddag een protest gaande, demonstranten hadden verschillende ingangen gebarricadeerd.

4 uur geleden