Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wereldwijd recordaantal coronabesmettingen in een week

Wereldwijd recordaantal coronabesmettingen in een week

PARIJS (ANP/AFP) - Wereldwijd is in een week tijd een recordaantal besmettingen met het coronavirus geregistreerd, meldt persbureau AFP op basis van een eigen telling. Er kwamen van 22 tot en met 28 december 6,55 miljoen meldingen van infecties binnen, gemiddeld 936.000 per dag.

Bijna de helft van de meldingen komt uit Europa, maar ook in andere delen van de wereld raken steeds meer mensen besmet. Sinds halverwege oktober neemt het aantal vastgestelde besmettingen toe. Dat komt mede door de opmars van de besmettelijke omikronvariant. Het vorige record was gevestigd in de week van 23 tot en met 29 april. Toen werden gemiddeld 817.000 gevallen per dag gemeld.

De stijging heeft tot dusver niet geleid tot meer sterfgevallen. Afgelopen week werden gemiddeld 6450 doden per dag gerapporteerd. Dat is volgens AFP het laagste aantal sinds eind oktober 2020. In de week van 20 tot en met 26 januari 2021 werden de meeste sterfgevallen gemeld, gemiddeld 14.800 per dag.

Sinds de ontdekking van het coronavirus twee jaar geleden zijn meer dan 282 miljoen besmettingen vastgesteld. Ruim 5,4 miljoen mensen zijn aan Covid-19 overleden. Het gaat hierbij alleen om gevallen die officieel bij de autoriteiten bekend zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) denkt vanwege de oversterfte in de wereld dat het werkelijke dodental twee tot drie keer hoger is.

Meer uit Buitenland

Doden en gewonden na instorten kerk Mexico

MEXICO-STAD (ANP/RTR/AFP) - In de Mexicaanse stad Ciudad Madero zijn zondag zeker negen mensen om het leven gekomen toen het dak van een kerk instortte tijdens de mis. Ook raakten volgens de autoriteiten zeker veertig mensen gewond. Reddingswerkers zoeken met honden en graafmachines in het puin van de kerk naar overlevenden. Dertig mensen worden vermist, zei een woordvoerder van het ministerie voor Veiligheid van de staat Tamaulipas.

59 minuten geleden
Trump bevestigt dat hij de opening van zijn proces bijwoont

NEW YORK (ANP/AFP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump woont maandag in New York de opening van zijn proces bij. "Ik ga morgen naar de rechtbank om voor mijn naam en reputatie te vechten", schreef hij zondagavond laat op zijn eigen socialemediaplatform Truth Social. Daarmee bevestigde hij geruchten in Amerikaanse media.

1 uur geleden
NAVO vergoot aanwezigheid in Kosovo met 600 Britse militairen

BRUSSEL/LONDEN (ANP/DPA) - Ongeveer 600 Britse soldaten zullen worden ingezet in Kosovo, meldt de NAVO. Ze zijn afkomstig van een reservetroepenmacht die het Verenigd Koninkrijk beschikbaar stelt aan KFOR, de strijdmacht die de NAVO in Kosovo inzet om het hoofd te bieden aan de gespannen situatie in de regio. In het noorden van Kosovo vielen zondag zwaarbewapende Serviërs de Kosovaarse politie aan, waarbij een agent omkwam.

8 uur geleden
Turkije voert vergeldingsaanvallen uit op PKK-doelen in Irak

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije heeft tientallen luchtaanvallen uitgevoerd in Noord-Irak, meldt het Turkse ministerie van Defensie. Bij die aanvallen werden twintig doelen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK vernietigd, waaronder bunkers en opslagplaatsen. Er zijn "meerdere terroristen" bij de aanvallen omgekomen, aldus het ministerie, dat tevens verklaarde: "Terroristen kunnen niet ontsnappen aan het einde dat hen te wachten staat."

8 uur geleden
Oekraïne rekent ook tijdens noodfinanciering overheid VS op steun

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïne zegt in gesprek te zijn met de Amerikaanse regering om nieuwe hulp in oorlogstijd veilig te stellen, nu het Huis van Afgevaardigden zaterdag heeft ingestemd met noodfinanciering om een overheidssluiting te voorkomen. Die 45 dagen geldende regeling betekent onder meer dat hulp aan Oekraïne wordt bevroren.

12 uur geleden
PKK eist verantwoordelijkheid zelfmoordaanslag in Ankara op

ANKARA (ANP/AFP/RTR) - De Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de zelfmoordaanslag zondag in de Turkse hoofdstad Ankara, waarbij twee agenten gewond raakten. "Er is een opofferingsactie gepleegd tegen het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken door een team dat onderdeel is van onze Brigade van Onsterfelijken", laat de PKK weten aan persbureau ANF, dat dicht bij de Koerdische beweging staat.

13 uur geleden
Miljoen mensen demonstreren tegen regering in Warschau

WARSCHAU (ANP/AFP/RTR) - Ongeveer een miljoen mensen zijn op de been in de Poolse hoofdstad Warschau om te demonstreren tegen de conservatieve overheid, zegt een woordvoerder van de gemeente. "Dit is absoluut de grootste demonstratie in de geschiedenis van Warschau."

16 uur geleden