Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wereldwijd 6 miljoen coronabesmettingen vastgesteld

Wereldwijd 6 miljoen coronabesmettingen vastgesteld

DEN HAAG (ANP/AFP) - Het aantal mensen bij wie een besmetting met het coronavirus is vastgesteld, is wereldwijd de 6 miljoen voorbij. Het dodental staat op ruim 367.000, meldt de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit.

Het besmettelijke coronavirus dook eind vorig jaar op in China en verspreidde zich de afgelopen maanden over de wereld. Het hoogste aantal doden en besmettingen is gemeld in de Verenigde Staten. Daar liepen volgens officiële cijfers zeker 1,7 miljoen mensen het virus op en stierven ruim 103.000 patiënten.

Ook Europa is zwaar getroffen. Daar is melding gemaakt van ruim 2,1 miljoen coronabesmettingen en zijn meer dan 177.000 patiënten overleden. De situatie in sommige Europese landen lijkt zich inmiddels te stabiliseren. Daar daalde het aantal nieuwe besmettingen en sterfgevallen fors en worden beperkingen versoepeld die verspreiding van het virus moesten voorkomen.

Het virus lijkt nu het snelst om zich heen te grijpen in Latijns-Amerika. Daar kwamen de afgelopen 24 uur meer dan 45.000 nieuwe besmettingen aan het licht. In totaal is daar al bij 944.695 mensen vastgesteld dat ze het virus hebben, becijferde persbureau AFP. Het dodental gaat er richting de 50.000.

Het daadwerkelijke aantal besmettingen in de wereld ligt vermoedelijk veel hoger. Dat komt onder meer omdat niet iedereen met het virus wordt getest.

Meer uit Gezond

Meeste patiënten tevreden over toegankelijkheid zorg

UTRECHT (ANP) - Vier op de vijf zorggebruikers vinden dat ze de zorg kunnen krijgen die ze nodig denken te hebben. Dat zegt het onderzoeksinstituut voor de zorg Nivel na onderzoek onder het eigen, 11.000 leden tellende Consumentenpanel Gezondheidszorg.

7 uur geleden
Consumentenbond raadt drie zonnebrandcrèmes af om te lage factor

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond raadt mensen drie geteste zonnebrandcrèmes af te gebruiken. De middelen bieden niet de beschermingsfactor die op de verpakking wordt beloofd, meldt de Consumentenbond.

10 uur geleden
25 hardlopers in Leiden naar ziekenhuis, situatie was 'handelbaar'

LEIDEN (ANP) - Bij het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis zijn zondag zeker 25 deelnemers aan de Leiden Marathon op de spoedeisende hulp terechtgekomen met hitteklachten. Het gaat om zeker vijftien mensen bij het LUMC en tien à twaalf mensen bij de locatie van Alrijne in Leiderdorp, waar de spoedeisende hulp zit.

1 dag geleden
Twee ziekenhuizen vol door vele onwelwordingen marathon Leiden

LEIDEN (ANP) - Veel deelnemers die onwel zijn geraakt tijdens de marathon in Leiden zijn naar twee ziekenhuizen in de buurt vervoerd. Die raakten daardoor vol en konden geen mensen meer opnemen. Mede daardoor is toen besloten het evenement in de loop van de middag af te gelasten, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

2 dagen geleden
Nu al meer kinkhoest in Europa dan heel vorig jaar

SOLNA (ANP) - In de eerste drie maanden van dit jaar zijn meer kinkhoestbesmettingen vastgesteld in Europese landen dan in heel 2023. De teller stond eind maart op 32.037 gevallen. Vorig jaar hadden in twaalf maanden tijd 25.130 mensen de ziekte opgelopen.

6 dagen geleden
Voedingscentrum ziet keuze voor alleen borstvoeding dalen

DEN HAAG (ANP) - Iets meer dan de helft van de moeders, 53 procent, geeft direct na de geboorte alleen maar borstvoeding, constateert het Voedingscentrum op basis van cijfers over 2023. Dat percentage is volgens de organisatie het laagste sinds het begin van de peilingen in 1997.

1 week geleden
Nivel: meer mensen zien om kosten af van zorg

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer mensen gaan niet naar de huisarts, de tandarts of het ziekenhuis, of halen een recept niet op, omdat ze de kosten te hoog vinden. Dat concludeert onderzoeksbureau Nivel.

1 week geleden