Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wereldkampioene Hassan sluit 1500 meter op Spelen nog niet uit

Wereldkampioene Hassan sluit 1500 meter op Spelen nog niet uit

HENGELO (ANP) - Atlete Sifan Hassan heeft deelname aan de 1500 meter op de Olympische Spelen in Tokio nog niet helemaal uit haar hoofd gezet. Dat zei de 28-jarige atlete na haar wereldrecord op de 10.000 meter zondag op de FBK Games in Hengelo.

Hassan is de regerend wereldkampioene op de 10.000 meter én de 1500 meter. Die combinatie is in Tokio wel mogelijk, maar in het programma veel minder gunstig dan de combinatie van 5000 en 10.000 meter. "Ik heb nog een kleine twee maanden om op snelheid te trainen. Ik doe sowieso niet alleen de 10.000 meter op de Spelen. Waarschijnlijk loop ik de 5000 erbij, maar ik ben er nog niet helemaal uit."

Hassan loopt donderdag haar eerste 1500 meter van dit seizoen bij de Diamond League in Florence. Haar persoonlijk record is 3.51,95. In die tijd veroverde ze in oktober 2019 de wereldtitel in Doha.

Wereldrecord

Ze mag dan beweren dat het haar nog aan snelheid ontbeert, tijdens haar recordrace in Hengelo was daar niet heel veel van te merken. Ze liep de 10.000 meter bijzonder constant in kilometers van 2.55 minuten. De laatste ging in 2.45. "Ik had het heel zwaar, maar toen ik de laatste twee ronden inging, zei ik tegen mezelf: kom op, je bent een 1500-meterloopster. Je kunt dit."

Hassan scherpte het wereldrecord met 11 seconden aan. Haar indrukwekkende solo leidde tot een tijd van 29.06,82. Ze heeft nu vier wereldrecords in bezit: ook die van de Engelse mijl (4.12,33), de 5 kilometer op de weg (14.44) en de uurloop (18,930 kilometer).

Meer uit Sport

Gesink wacht mooie dag in leiderstrui Vuelta

DEN BOSCH (ANP) - Voor Robert Gesink wordt de tweede etappe van de Ronde van Spanje een bijzondere ervaring. De renner van Jumbo-Visma mag voor het eerst in zijn lange loopbaan de weg op in de leiderstrui in een grote ronde. Dat gebeurt in Den Bosch waar de renners zaterdag om 13.15 uur van start gaan. Het is de tweede van drie Vuelta-etappes op Nederlandse bodem.

36 minuten geleden
Klaver spurt naar vijfde plaats in finale 200 meter op EK

MÜNCHEN (ANP) - Atlete Lieke Klaver is in haar eerste grote finale op de 200 meter als vijfde geëindigd. Het podium was op de EK atletiek in München nog niet in bereik voor de 23-jarige sprintster uit Enkhuizen. Ze klokte 22,88, iets boven haar persoonlijk record van 22,66.

5 uur geleden
Bol na unieke dubbel: ik ben geen machine, maar het lijkt wel zo

MUNCHEN (ANP) - Femke Bol voelde opluchting na haar geslaagde missie op de EK atletiek in München. Ze won als eerste atlete ooit goud op de 400 meter én de 400 meter horden. "Ik ben geen machine, maar daar lijkt het dit toernooi wel op", zei ze bij de NOS. "Er is toch wel ongeloof dat ik dit gedaan heb. Ik kon de focus blijven houden ondanks de druk die er was. Iedereen verwachtte dat ik het wel even zou doen, maar het zijn twee compleet andere nummers. Alleen het verzuren van je benen is hetzelfde."

6 uur geleden
Bol wint ook goud op 400 meter horden en pakt unieke dubbel op EK

MÜNCHEN (ANP) - Femke Bol heeft een unieke prestatie geleverd op de Europese kampioenschappen atletiek in München. Ze heeft als eerste atlete ooit goud behaald op de combinatie 400 meter en op 400 meter horden.

6 uur geleden
Gesink is zijn ploeggenoten enorm dankbaar voor rode leiderstrui

UTRECHT (ANP) - Met een grote glimlach trok Robert Gesink na de zege van zijn ploeg Jumbo-Visma in de ploegentijdrit de rode leiderstrui van de Ronde van Spanje aan. "Ik ben de jongens zo dankbaar", zei hij over zijn ploeggenoten. "Het is fantastisch dat ze me dit hebben gegund."

7 uur geleden
Maagkrampen breken Van Diepen op, hij mist EK-finale 800 meter

MÜNCHEN (ANP) - Atleet Tony van Diepen heeft de finale van de 800 meter niet gehaald. Hij eindigde in zijn serie van de halve finales als zesde en daarmee was hij uitgeschakeld. De eerste drie van de twee heats gingen rechtstreeks door, plus twee atleten op basis van hun tijd.

7 uur geleden
Gesink leider in Vuelta na winst ploegentijdrit in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Robert Gesink is de eerste leider in de Ronde van Spanje. Zijn ploeg Jumbo-Visma won in Utrecht de eerste etappe, een ploegentijdrit over ruim 23 kilometer. De 36-jarige Gesink mocht als eerste zijn wiel over de streep drukken.

8 uur geleden