Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wereldkampioen Frankrijk op WK voetbal zonder Benzema

Wereldkampioen Frankrijk op WK voetbal zonder Benzema

N i e u w bericht, meer informatie door het hele bericht

DOHA (ANP) - Wereldkampioen Frankrijk moet het op het WK voetbal zonder sterspeler Karim Benzema stellen. De winnaar van de Gouden Bal ondervindt te veel hinder van een bovenbeenblessure. De 34-jarige aanvaller van Real Madrid was al geblesseerd en viel zaterdag opnieuw uit in de training.

Benzema was juist weer aangesloten bij de besloten groepstraining van de Fransen. Hij had al enkele weken te maken met fysieke klachten. Enkele uren na de training bevestigde de Franse voetbalbond dat de sterspeler niet aan het WK kan deelnemen.

"Ik ben extreem verdrietig voor Karim, die van dit WK een belangrijk doel had gemaakt. Ondanks deze nieuwe klap voor het Franse team heb ik het volste vertrouwen in mijn groep. We zullen er alles aan doen om de immense uitdaging aan te gaan die ons te wachten staat", aldus bondscoach Didier Deschamps.

Een maand geleden ontving Benzema voor het eerst de Gouden Bal, de prijs voor de beste speler van vorig seizoen. Hij won toen met Real Madrid de Champions League. In de finale werd Liverpool met 1-0 verslagen.

Deschamps zag in de aanloop naar het WK al heel wat basisspelers afhaken vanwege blessures. Onder anderen Paul Pogba, N'Golo Kanté, Presnel Kimpembe en ook Christopher Nkunku vielen weg bij de titelverdediger.

Frankrijk begint de jacht op titelprolongatie dinsdag met een wedstrijd tegen Australië. Tunesië en Denemarken zijn de andere tegenstanders in de groepsfase.

Het WK begint zondag.

Meer uit Voetbal

Excelsior wint eerste duel bij ADO in halve finales play-offs

DEN HAAG (ANP) - Excelsior heeft bij ADO Den Haag een goede uitgangspositie gecreëerd in het eerste duel in de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen boekte een 2-1-zege in Den Haag. De return staat zaterdag in Rotterdam op het programma.

52 minuten geleden
Frimpong en Koopmeiners beginnen in finale Europa League

DUBLIN (ANP) - Bayer Leverkusen begint de finale van de Europa League met Jeremie Frimpong in de ploeg. De Nederlandse international staat op de rechterflank bij de Duitse kampioen van coach Xabi Alonso.

1 uur geleden
Ajax wil komst Italiaanse coach Farioli nog deze week afronden

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil nog deze week de komst van hoofdtrainer Francesco Farioli afronden. De 35-jarige Italiaan komt over van OGC Nice, waar hij nog tot eind volgend seizoen onder contract staat. Volgens bronnen rond de club uit Amsterdam ligt er een driejarig contract klaar voor de opvolger van interim-trainer John van 't Schip.

3 uur geleden
Routinier Ilicic (36) in Sloveense voorselectie EK

LJUBLJANA (ANP) - Josip Ilicic is opgenomen in de voorselectie van Slovenië voor het EK voetbal. De 36-jarige spits was jarenlang succesvol voor Atalanta, maar kreeg in de coronaperiode last van mentale problemen en verliet de Italiaanse club in 2022 voor Maribor. In eigen land maakte hij voor die club dit seizoen negen doelpunten en gaf hij twaalf assists in 36 wedstrijden.

5 uur geleden
Finale Champions League in 2026 in Boedapest

NYON (ANP) - De finale van de Champions League is in 2026 in de Puskas Arena in Boedapest. Een beslissing over de toewijzing van de finale van 2027 is uitgesteld tot september, om te wachten op informatie vanuit de Italiaanse voetbalbond over renovatieplannen voor stadion San Siro in Milaan. Dat heeft de UEFA besloten tijdens een bijeenkomst in Dublin, waar woensdag de finale van de Europa League tussen Atalanta en Bayer Leverkusen is.

6 uur geleden
Shukrula eerste vrouwelijke scheidsrechter in betaalde voetbal

ZEIST (ANP) - Shona Shukrula wordt de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Nederlandse betaald voetbal. De 32-jarige Alkmaarse promoveert naar een hogere groep en werkt komend seizoen toe naar het leiden van haar eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie, meldt de KNVB.

7 uur geleden
Voorzitter Toulouse gunt spits Dallinga deze zomer transfer

TOULOUSE (ANP/AFP) - Thijs Dallinga lijkt deze zomer te vertrekken bij Toulouse. Voorzitter Damien Comolli heeft op een persconferentie gezegd dat de club de Nederlandse spits bij een goed bod niet in de weg zal staan.

7 uur geleden