Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wereldkampioen Evenepoel rijdt volgend jaar de Giro d’Italia

Wereldkampioen Evenepoel rijdt volgend jaar de Giro d’Italia

BRUSSEL (ANP) - De Belgische wielrenner Remco Evenepoel rijdt volgend jaar de Giro d’Italia, maakte zijn ploeg Quick-Step Alpha Vinyl bekend. De 22-jarige wereldkampioen lijkt daarmee de Tour de France over te slaan. Evenepoel won dit najaar al de Ronde van Spanje.

"Ik kijk er heel erg naar uit", aldus Evenepoel in een video via Instagram waarin hij zijn deelname aan de Giro toelicht. "Het zal een speciale editie zijn omdat ik de regenboogtrui draag. Ik hoop jullie snel te zien in Italië, we hopen het weer goed te gaan doen." Evenepoel zegt niks over een deelname aan de Tour de France.

Het was enkele maanden spannend welke keuze Evenepoel zou maken. "Ik weet dat sinds mijn overwinning in de Vuelta veel mensen me snel in de Tour de France willen zien", zei hij eerder. "We zullen eerst de routes van beide rondes bestuderen en met name het aantal bergetappes en tijdritten. Pas als we dat weten kunnen we een beslissing nemen."

Geen ronde voor tijdrijders

Uit het Tourschema bleek dat de komende editie zeker geen ronde voor tijdrijders is, met maar één lastige race tegen de klok. De Giro d'Italia, met heel wat meer tijdritkilometers, leek daarom al meer geschikt voor de Belg.

Evenepoel haalde vorig jaar bij zijn debuut in de Giro het einde niet. In de Ronde van Spanje was hij dit jaar echter ongenaakbaar. De oud-voetballer van Anderlecht en PSV schreef twee etappes op zijn naam en werd de eerste Belgische winnaar van een grote ronde in 44 jaar. Als wereldkampioen mag hij tot aan de volgende WK de regenboogtrui dragen.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden