Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wereldhave en Flow Traders kelderen op Damrak

Wereldhave en Flow Traders kelderen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedfonds Wereldhave en beursintermediair Flow Traders gingen vrijdag in de uitverkoop op het Damrak na tegenvallende handelsberichten van beide bedrijven. De Europese beurzen lieten kleine minnen zien. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars in de afgelopen dagen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent lager op 617,61 punten. De hoofdindex stevent af op een weekwinst van zo'n 4,8 procent. De MidKap verloor 0,4 procent tot 961,58 punten. Londen en Frankfurt daalden tot 0,3 procent. Parijs won een fractie.

Wereldhave (min 10 procent) was hekkensluiter in de MidKap. Het vastgoedbedrijf gaat zijn winkelcentra ombouwen tot wat het 'Full Service Centers' noemt. Het bedrijf trekt tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro voor de ombouw en gaat voor iets meer dan 1 miljard euro aan bezittingen afstoten. Wereldhave zag de afgelopen tijd zijn resultaten teruglopen door onder meer leegstand als gevolg van faillissementen van winkelketens.

Flow Traders

Flow Traders volgde met een verlies van 7 procent. De beursintermediair kampte afgelopen jaar met een verminderde handelsactiviteit en zag de handelsinkomsten en winst stevig terugvallen. Grootste daler in de AEX was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een min van 1,4 procent. Staalconcern ArcelorMittal zette de opmars voort en ging aan kop met een winst van 0,7 procent.

Het Finse Nokia en het Zweedse Ericsson stegen rond 4 procent na berichten dat de Amerikaanse overheid mogelijk controlerende belangen wil nemen in de Europese makers van netwerkapparatuur om de concurrentie met het Chinese Huawei aan te gaan.

Koersen

Credit Suisse zakte 3,5 procent in Zürich. Topman Tidjane Thiam stapt op vanwege het spionageschandaal, waarbij de Zwitserse bank privé-detectives inhuurde om een topbestuurder te volgen die naar concurrent UBS was overgestapt. In Parijs won L'Oréal 3,7 procent. Het Franse cosmeticamerk kende in 2019 zijn beste jaar in meer dan een decennium.

De euro was 1,0966 dollar waard tegen 1,0980 een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 50,88 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 54,88 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Driekwart schoonheidsspecialisten grijpt naast noodsteun'

WOERDEN (ANP) - Zo'n driekwart van de schoonheidsspecialisten grijpt naast de noodsteun van de Nederlandse overheid. Dat stelt branchevereniging ANBOS. Het merendeel van de ondernemers in de schoonheidsverzorging heeft een bedrijf aan huis. Maar juist om die reden mag die groep geen aanspraak doen op de nieuwe eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro via de zogenoemde TOGS-regeling. ANBOS roept het kabinet op om daarin verandering te brengen.

1 uur geleden
Japan belooft 'ongekend' groot steunpakket voor economie

TOKIO (ANP/RTR) - De Japanse overheid komt binnenkort met een "ongekend" groot steunpakket om de economie te beschermen tegen de gevolgen van de coronapandemie. Dat beloofde de Japanse premier Shinzo Abe, nadat zaterdag het aantal besmettingen in Tokio met een record van zestig was gestegen. Hij ging nog niet zover een nationale noodsituatie uit te roepen, maar benadrukte dat dat moment dichtbij is.

4 uur geleden
GM schikt voor 120 miljoen met autobezitters om zaak contactslot

DETROIT (ANP) - De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft een schikking van 120 miljoen dollar getroffen met autobezitters die claimden dat hun wagens minder waard waren geworden door problemen met het contactslot.

11 uur geleden
Dow-Jonesindex beleeft ondanks min beste week sinds 1938

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Desondanks beleefde de leidende Dow-Jonesindex zijn beste beursweek sinds 1938. Het Amerikaanse Congres stemde als verwacht in met een steunpakket van ruim twee biljoen dollar om de economische schade van de coronacrisis te beperken. Verder schroefde de Federal Reserve zijn opkoopprogramma van obligaties iets terug.

18 uur geleden
AFM belooft mild te zijn met deadlines financiële verslaglegging

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal proberen coulant te zijn voor bedrijven die als gevolg van de coronacrisis deadlines van financiële berichtgeving missen. Die belofte deed de toezichthouder vrijdag, nadat de Europese autoriteit voor effecten en markten (ESMA) hier een richtlijn over had uitgebracht.

19 uur geleden
'Heb meer respect voor chauffeurs en ov-personeel'

DEN HAAG (ANP) - Gedraag je normaal tegen personeel in het openbaar vervoer en heb ook meer respect voor vrachtwagenchauffeurs. Die oproep doen Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, en zijn VNO-NCW-collega van Hans de Boer na berichten over wangedrag in de richting van ov-personeel en chauffeurs.

20 uur geleden
Ahold Delhaize voert schaarse stijgers aan in rode AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdagmiddag met verlies gesloten. Ook elders in Europa deden graadmeters een stap terug. Beleggers bleven voorzichtig door de coronapandemie. De omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden gaven investeerders eerder weer wat durf. In de AEX-index voerde supermarktconcern Ahold Delhaize het bescheiden aantal stijgers aan geholpen door positieve analistenrapporten.

22 uur geleden