Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wereldgezondheidsorganisatie: booster gezonde kinderen onnodig

Wereldgezondheidsorganisatie: booster gezonde kinderen onnodig

GENÈVE/BANGALORE (ANP) - Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er momenteel geen bewijs dat gezonde kinderen en adolescenten een booster tegen het coronavirus nodig hebben.

Meer onderzoek is noodzakelijk om vast te stellen wie baat heeft bij een boosterdosis, aldus WHO-hoofdwetenschapper Soumya Swaminathan. Israël biedt tieners vanaf 12 jaar al een extra prik aan om het immuunsysteem te versterken, vooral nu de besmettelijkere omikronvariant blijft oprukken. Ook in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en Hongarije is het goedgekeurd.

De WHO vindt dat boosters vooral bedoeld moeten zijn voor de kwetsbaarste personen, zoals ouderen, mensen met een verzwakte afweer en personeel in de zorg. De organisatie bekritiseerde eerder al het algemeen toedienen van een booster in rijkere landen, terwijl in veel arme landen de bevolking nog niet eens een eerste prik heeft gekregen.

De minister van Volksgezondheid in Nederland heeft de Gezondheidsraad om advies gevraagd over het nut en de noodzaak van een boosterprik voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Dit advies wordt op korte termijn verwacht.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

volijke 4 maanden geleden
Niet alleen de WHO is die mening toegedaan. Duizenden wetenschappers en Medici hebben hun twijfels over het nut en de inmiddels feitelijke uitbreiding van mogelijke bijwerkingen, behalve D66. Verder onderzoek is nog vereist volgens de WHO en vele wetenschappers!
bung 88 4 maanden geleden
als ze het virus zijn gang hadden laten gaan waren we er al lang van af geweest ten koste van pak weg 100 miljoen doden. de zwakken zouden het niet overleven, dat is een natuurwet. maar door "tegenwerking" van de mens ( wat begrijpelijk is! ) gaat het virus steeds muteren en blijven we sukkelen met covid. de mens heeft teveel kapot gemaakt--de natuur wreekt zich. een zogenaamde pan-epidemie is een natuurlijk midden de overbevolking te stoppen. laat de natuur zijn gang gaan. daar kun je met al die mooie technieken niets tegen doen, je kunt alleen miljarden uitgeven om producenten van niet werkende vaccins te spekken.

Meer uit Gezond

Huisartsen willen geen coronaprikken meer geven

UTRECHT (ANP) - Als het kabinet over een tijdje besluit tot een nieuwe ronde vaccinaties tegen het coronavirus doen huisartsen daar niet aan mee. Dat hebben de leden van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) samen besloten.

1 dag geleden
Apenpokken bij meer dan 240 mensen buiten Afrika

SOLNA (ANP) - Sinds het eerste geval van apenpokken begin deze maand in het Verenigd Koninkrijk werd ontdekt zijn er nu wereldwijd in landen buiten Afrika minstens 243 infecties vastgesteld. In het Verenigd Koninkrijk zijn het er inmiddels 78.

1 dag geleden
Griepepidemie is voorbij, concludeert RIVM

BILTHOVEN (ANP) - De griepepidemie is achter de rug. Steeds minder mensen hebben de ziekte onder de leden, concluderen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Erasmus MC en het Nivel.

1 dag geleden
Aantal gevallen van apenpokken opgelopen naar twaalf

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is inmiddels bij twaalf mensen in Nederland vastgesteld. Dat is een verdubbeling ten opzichte van maandag, toen de teller bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op zes bevestigde besmettingen stond. Het instituut bevestigde afgelopen vrijdag het eerste geval in Nederland.

1 dag geleden
Minder dan 7500 positieve coronatests afgelopen week

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests is de afgelopen week opnieuw gedaald. In de afgelopen week zijn 7456 positieve tests bevestigd en geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zeven dagen eerder kwam het weektotaal uit op 8372 positieve tests. De week daarvoor waren het er ruim 10.000.

2 dagen geleden
Lagere vaccinatiegraad tegen corona door nieuwe berekening

BILTHOVEN (ANP) - Het percentage mensen dat zich in Nederland heeft laten vaccineren tegen het coronavirus is iets lager dan gedacht. De vaccinatiegraad is dinsdag opnieuw berekend op basis van nieuwe gegevens. Zo tellen gevaccineerde mensen die zijn overleden of geëmigreerd niet meer mee in de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het instituut noemt dat een "optimalisatieslag".

2 dagen geleden
Akkoord over verstrekken goedkopere medicijnen aan patiënten

DEN HAAG (ANP) - De kans wordt groter dat patiënten straks een ander medicijn van de apotheek meekrijgen dat dezelfde werking heeft voor hun kwaal, maar goedkoper is. Over het wisselen van geneesmiddelen zijn nieuwe afspraken gemaakt tussen tal van betrokken partijen in de zorgsector, meldt zorgminister Ernst Kuipers in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder waren gesprekken over zo'n regeling mislukt.

3 dagen geleden