Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wereldbank schat fysieke schade aan Oekraïne op 60 miljard dollar

Wereldbank schat fysieke schade aan Oekraïne op 60 miljard dollar

WASHINGTON (ANP/DPA/RTR) - De fysieke schade aan de gebouwen en infrastructuur van Oekraïne als gevolg van de Russische invasie bedraagt tot nu toe ongeveer 60 miljard dollar, schat de Wereldbank. Dit bedrag zal nog oplopen omdat de oorlog nog voortduurt, zonder einde in zicht.

Wereldbank-president David Malpass vertelde op een speciale bijeenkomst van de Wereldbank voor Oekraïne, die in Washington plaatsvindt, dat het bedrag van 60 miljard dollar geen rekening houdt met de toenemende economische schade waarmee Oekraïne door de oorlog te maken heeft.

De Oekraïense president Volodimir Zelenski gaf tijdens diezelfde bijeenkomst aan dat zijn land maandelijks zo'n 7 miljard dollar nodig heeft om de economische verliezen te compenseren. Bovendien heeft Oekraïne "honderden miljarden dollars nodig om later alles weer op te bouwen", zei hij via een videoverbinding.

Begin vorige week maakte de Wereldbank bekend 1,5 miljard dollar aan Oekraïne te geven om belangrijke overheidsdiensten te financieren tijdens de oorlog met Rusland.

Meer uit Buitenland

Weduwe van seriemoordenaar Fourniret voor de rechter in Frankrijk

NANTERRE (ANP/AFP/BELGA) - In Frankrijk is een nieuw proces begonnen tegen Monique Olivier, de weduwe van de overleden seriemoordenaar Michel Fourniret. Ze wordt vervolgd voor haar betrokkenheid bij drie zaken die tientallen jaren geleden speelden.

4 minuten geleden
Marokko pakt verdachte bommeldingenbombardement België op

BRUSSEL (ANP) - Marokko heeft een man opgepakt die verdacht wordt van de valse bommeldingen die Belgische scholen de laatste weken ontvingen. Tientallen scholen besloten uit voorzorg te sluiten en duizenden leerlingen moesten thuisblijven.

10 minuten geleden
Frans oorlogsschip in Egypte voor behandeling zieke kinderen Gaza

PARIJS (ANP/RTR) - Een Frans oorlogsschip is aangekomen in Egypte en kan mogelijk deze week al gewonde kinderen uit Gaza behandelen. Dat meldde minister van Defensie Sébastien Lecornu, die op de radio stelde dat helikoptercarrier Dixmude beschikt over twee operatiezalen en veertig bedden.

57 minuten geleden
President Iran brengt woensdag toch geen bezoek aan Turkije

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - De Iraanse president Ebrahim Raisi brengt woensdag toch geen bezoek aan Turkije, meldt het kantoor van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Het Iraanse persbureau Tasnim zegt dat het bezoek is uitgesteld, maar meldt geen nieuwe datum. Het is niet duidelijk waarom Raisi niet naar Turkije gaat.

1 uur geleden
Frankrijk wil drie extreemrechtse groepen verbieden na onrust

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse autoriteiten willen drie extreemrechtse groepen verbieden na gewelddadige demonstraties van afgelopen weekend. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zegt dat het onder meer gaat om de groep Division Martel. De andere twee noemde hij niet bij naam.

1 uur geleden
Yonhap: Noord-Koreaanse militairen in grensdorp bewapend

SEOUL (ANP) - Noord-Koreaanse militairen in het bekende grensdorp Panmunjom zijn weer bewapend, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van bronnen. Zij zouden vuurwapens dragen sinds Pyongyang vorige week een militair akkoord opschortte over het verminderen van de spanningen tussen de twee Korea's.

1 uur geleden
Boorwerkzaamheden voltooid in reddingsoperatie bouwvakkers India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn klaar met de boorwerkzaamheden van de reddingsoperatie in de Indiase staat Uttarakhand. Daar zitten 41 bouwvakkers al zeventien dagen vast in een ingestorte verkeerstunnel. Volgens Indiase functionarissen kan het nog uren duren voordat alle mannen weer buiten zijn.

2 uur geleden