Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wenger nuanceert uitspraken over aanpassing buitenspelregel

Wenger nuanceert uitspraken over aanpassing buitenspelregel

ZÜRICH (ANP) - Arsène Wenger heeft zijn uitspraken over een aanpassing van de buitenspelregel snel moeten nuanceren. De Franse oud-coach van Arsenal benadrukte in een verklaring van wereldvoetbalbond FIFA, waar hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de sport, dat hij geen officieel voorstel heeft gedaan om wijzigingen aan te brengen in de huidige reglementen. "Ik heb alleen een mogelijkheid genoemd die misschien het overwegen waard is", liet Wenger (70) weten.

Hij opperde eerder in Britse media dat er wat hem betreft niet meer wordt gevlagd voor buitenspel als spelers zich met een klein deel van hun lichaam tussen de keeper en de laatste verdediger van de tegenpartij bevinden. Hij wil daarmee voorkomen dat er sprake is van millimeterwerk, zeker ook voor de videoscheids (VAR). Er is momenteel veel discussie over de buitenspelregel, met name in Engeland, omdat doelpunten werden afgekeurd als een speler bijvoorbeeld met een klein deel van zijn schouder in buitenspelpositie stond.

De uitlatingen van Wenger zorgden voor de nodige ophef waarna later op woensdag een nadere toelichting volgde. "Mijn doel is om continu na te denken over manieren om ons spel te verbeteren en we moeten niet bang zijn om ze in het openbaar te bespreken", zei de voormalige topcoach in tweede termijn. Wenger voegde eraan toe dat hij beseft dat aan wijzigingen in de reglementen een heel proces voorafgaat bij de IFAB, de instantie die in het voetbal over de spelregels gaat.

Volgens een bestuurslid van de IFAB staat het onderwerp waar Wenger over sprak niet op de agenda van de eerstvolgende vergadering op 29 februari. De IFAB-woordvoerder sloot mede daarom een snel besluit over een aanpassing van de buitenspelregel uit.

Meer uit Voetbal

Atalanta plaatst zich na zege op Lecce voor Champions League

LECCE (ANP) - Atalanta speelt volgend seizoen in de Champions League. De club kan de vijfde positie van de Serie A niet meer ontgaan na een uitzege op Lecce (0-2)

22 minuten geleden
Voetbalster Miedema neemt met doelpunt afscheid van Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema heeft met een doelpunt afscheid genomen van Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje scoorde eenmaal in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Brighton & Hove Albion (5-0).

1 uur geleden
Besuijen schiet FC Emmen naar halve finales play-offs

DORDRECHT (ANP) - Vicente Besuijen heeft FC Emmen naar de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie geschoten. De 23-jarige aanvaller maakte in de 88e minuut het enige doelpunt van een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-1).

1 uur geleden
Trainer De Zerbi vertrekt bij Brighton & Hove Albion

BRIGHTON (ANP) - Trainer Roberto de Zerbi neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Brighton & Hove Albion. De 44-jarige Italiaan zit zondag tijdens een thuisduel met Manchester United voor het laatst op de bank bij de ploeg waarvoor de Nederlanders Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman uitkomen.

2 uur geleden
Duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen gestaakt na onweer

DORDRECHT (ANP) - Het duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen in de play-offs om promotie naar de Eredivisie is vlak na rust gestaakt. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof stuurde alle spelers naar de kleedkamers toen het begon te onweren.

2 uur geleden
Kampioen Leverkusen blijft ongeslagen in Bundesliga

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft een prachtig seizoen in de Bundesliga in stijl afgesloten. De kampioen won in de laatste speelronde ook van FC Augsburg (2-1) en vestigde zo een record. Nog nooit eerder bleef een ploeg een seizoen lang ongeslagen in de Bundesliga.

3 uur geleden
1. FC Köln degradeert uit Bundesliga

HEIDENHEIM (ANP) - 1. FC Köln is na vijf jaar uit de Bundesliga gedegradeerd. De club verloor in de laatste speelronde van 1. FC Heidenheim (4-1) en is op de zeventiende en voorlaatste positie van de ranglijst geëindigd.

3 uur geleden