Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Welsford sprint naar thuiszege in eerste etappe Tour Down Under

Welsford sprint naar thuiszege in eerste etappe Tour Down Under

TANUNDA (ANP) - Wielrenner Sam Welsford heeft zijn eerste sprintsucces van dit jaar binnen. De Australiër won de eerste etappe van de Tour Down Under, de zesdaagse rittenkoers in Australië waarmee het seizoen in de WorldTour wordt geopend.

Welsford, rijdend voor Bora-hansgrohe, was in de rit over 144 kilometer met start en finish in Tanunda de snelste in de massaspurt. Hij drukte zijn wiel over de meet voor de Duitser Phil Bauhaus (Bahrain-Victoria) en de Eritreër Biniam Girmay (Intermarché-Wandy).

Danny van Poppel was de beste Nederlander op de zevende plaats. Hij was de laatste man in het 'treintje' van Bora-hansgrohe die Welsford in een goede uitgangspositie moest brengen voor de sprint. De 27-jarige Welsford stelde zijn ploeggenoten niet teleur met een indrukwekkende eindversnelling.

De Australiër begint woensdag in de leiderstrui aan de tweede etappe, een rit van 142 kilometer over een heuvelachtig parcours tussen Norwood en Lobethal.

Meer uit Sport

Beachduo Van de Velde/Immers verliest finale in Brasilia

BRASILIA (ANP) - Beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers hebben naast de titel van het Elite 16-toernooi van Brasilia gegrepen. Het Nederlandse koppel verloor de finale in drie sets van de Brazilianen Evandro en Arthur: 17-21 23-21 15-9

40 minuten geleden
Sprinter Martina nog niet zeker van zesde Spelen

NASSAU (ANP) - Churandy Martina is nog niet zeker van zijn zesde deelname aan de Olympische Spelen. De 39-jarige sprinter wist zich bij de WK estafette op de Bahama's niet te plaatsen voor het toernooi in Parijs met de ploeg op de 4x100 meter.

1 uur geleden
Zilver Bol en Klaver op 4x400 meter gemengd bij WK estafette

NASSAU (ANP) - Atletes Femke Bol en Lieke Klaver hebben de Nederlandse ploeg op de 4x400 meter gemengd aan een zilveren medaille geholpen op de WK estafette. Alleen het kwartet uit de Verenigde Staten was in de finale bij de zogeheten World Relays op de Bahama's sneller.

1 uur geleden
Verstappen is blij voor GP-winnaar Norris in Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen moest genoegen nemen met de tweede plaats in de Grote Prijs van Miami. De 26-jarige wereldkampioen zei na de race blij te zijn voor de Brit Lando Norris die zijn eerste GP-zege in de Formule 1 pakte. "Het zat er al een poosje aan te komen en het gaat zeker niet zijn laatste overwinning zijn", zei Verstappen in het interview op de baan.

8 uur geleden
Norris uitzinnig na 'eindelijk' eerste GP-zege in Formule 1

MIAMI (ANP) - Lando Norris was "uitzinnig van geluk" met zijn eerste GP-zege in de Formule 1. "Het werd tijd hè", zei de 24-jarige Brit van McLaren in het interview op de baan na zijn overwinning op het Miami International Autodrome. "Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het me gelukt."

8 uur geleden
Norris troeft in Miami Verstappen af en boekt eerste GP-zege

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de zege in de Grote Prijs van Miami in de Formule 1 aan de Brit Lando Norris moeten laten. De 24-jarige McLaren-coureur heeft na acht tweede en zeven derde plaatsen zijn eerste GP-zege geboekt. Verstappen eindigde in de Red Bull als tweede en Charles Leclerc werd derde in de Ferrari.

9 uur geleden
Tennisser Roeblev wint masterstoernooi van Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Andrej Roeblev heeft het masterstoernooi van Madrid gewonnen. De als zevende geplaatste Rus versloeg in de finale van het Spaanse graveltoernooi Félix Auger-Aliassime uit Canada in drie sets: 4-6 7-5 7-5.

11 uur geleden