Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wells Fargo zet 1,1 miljard opzij voor mogelijke kredietverliezen

Wells Fargo zet 1,1 miljard opzij voor mogelijke kredietverliezen

SAN FRANCISCO (ANP) - De Amerikaanse bank Wells Fargo heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 1,1 miljard dollar opzijgezet die mogelijk nodig zijn om verliezen op te vangen. Dat zorgde ervoor dat het resultaat in de eerste maanden van het jaar lager uitviel dan voorzien.

De bank haalde in de meetperiode 17,6 miljard dollar (ruim 16 miljard euro) aan inkomsten binnen. Dat is minder dan de 18,5 miljard dollar een jaar eerder en ook minder dan kenners in doorsnee hadden verwacht. Onder de streep bleef 3,7 miljard dollar over, tegen 4,6 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Naast de mogelijke kredietverliezen profiteert Wells Fargo mogelijk wel van de hogere rentes. Topman Charlie Scharf ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet, geholpen door de sterke kapitaalpositie en de lage kostenbasis. Dat zorgt voor hogere marges en meer ruimte voor investeringen.

In tegenstelling tot andere grote banken op Wall Street is Wells Fargo meer gericht op Amerikaanse consumenten en retail. Dat betekent dat Wells Fargo minder last heeft van de schommelingen op de markten en sancties tegen Rusland als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Meer uit Financieel

GameStop onderuit op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - GameStop was maandag een opvallende daler op Wall Street na een voor beleggers teleurstellende aandeelhoudersvergadering. Dit kwam vooral doordat de verkoper van videogames geen duidelijkheid bood over de toekomstplannen van het bedrijf tijdens de bijeenkomst die slechts een half uur duurde. Aandelen GameStop sloten de handel met een koersverlies van ruim 12 procent.

2 uur geleden
Russische miljardair klaagt UBS aan om antiwitwasrapporten

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische miljardair Alisher Oesmanov heeft een Duitse dochteronderneming van bankconcern UBS aangeklaagd omdat antiwitwasrapporten volgens hem een illegaal strafrechtelijk onderzoek tegen hem hebben aangewakkerd. Zijn advocaten stellen dat de rapporten van de bank, ingediend van 2018 tot 2022, ten onrechte wijzen op mogelijke verdachte financiële transacties.

5 uur geleden
Softwarebedrijf Adobe voor rechter om te moeilijk opzeggen

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse toezichthouder FTC daagt softwarebedrijf Adobe voor de rechter om de onduidelijke en hoge annuleringskosten voor diensten van de onderneming, zoals Photoshop. Gebruikers die in het eerste jaar willen opzeggen zijn hier volgens de waakhond soms honderden euro's aan kwijt, terwijl dit bij vergelijkbare bedrijven niets kost.

6 uur geleden
ING voert hogere AEX-index aan na strategie-update

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben ING maandag beloond voor de strategie-update van de bank, voorafgaand aan zijn investeerdersdag in Londen. Het aandeel won 2,9 procent, het meeste van alle fondsen in de AEX-index. De hoofdgraadmeter op het Damrak kreeg er 0,5 procent bij tot 923,12 punten, waarmee het verlies van 0,6 procent van vrijdag bijna helemaal werd goedgemaakt.

6 uur geleden
Winkelketens volgen AH nog niet met extra veiligheidsmaatregelen

DEN HAAG (ANP) - Grote winkelketens komen nog niet met aanvullende veiligheidsmaatregelen in navolging van Albert Heijn. Die supermarktketen kondigde maandag aan dat medewerkers geen naamplaatje meer hoeven te dragen, extra training krijgen over hoe ze klanten kunnen aanspreken op ongewenst gedrag en dat de regels in de supermarkten zijn uitgebreid.

7 uur geleden
Wall Street begint terughoudend aan kortere handelsweek

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met kleine koersuitslagen begonnen. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de Amerikaanse winkelverkopen, die dinsdag op het programma staan. Die cijfers geven mogelijk meer inzicht in de kooplust van de Amerikaanse consument. Afgelopen vrijdag bleek nog dat het consumentenvertrouwen in de grootste economie ter wereld onverwacht is gedaald, door zorgen bij huishoudens over de inflatie en koopkracht.

9 uur geleden
Tekorten dwingen Air France-KLM tot duurdere vliegtuigreparaties

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM verliest veel geld door problemen in de toeleveringsketens voor vliegtuigonderdelen. Dat zegt topman Ben Smith op een evenement van de luchtvaartmaatschappij in Parijs. "We moeten vliegtuigen aan de grond houden of we moeten meer geld besteden aan reparaties, dat is erg frustrerend."

9 uur geleden