Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wells Fargo en Zoom onderuit op rood Wall Street

Wells Fargo en Zoom onderuit op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine verliezen de handel uitgegaan. Daarbij viel met name het verlies van onlinevergaderdienst Zoom Video Communications op. Ook Wells Fargo moest bloeden. De bank wacht mogelijk een nieuwe boete vanwege de afwikkeling van het omvangrijke fraudeschandaal van jaren terug.

Wells Fargo speelde 5,6 procent aan beurswaarde kwijt. De bank zou naar verluidt te weinig haast maken met het compenseren van slachtoffers. Ook maatregelen om herhaling van de fraude te voorkomen zouden te lang op zich laten wachten. Medewerkers van de bank openden jarenlang zonder toestemming miljoenen bankrekeningen en kredieten voor klanten. Daarmee wilden ze voldoen aan de te ambitieuze verkoopdoelstellingen van de bank. De kwestie kostte Wells Fargo al meer dan 5 miljard dollar (4,2 miljard euro) aan boetes en schikkingen.

Zoom verloor op zijn beurt bijna 17 procent na publicatie van kwartaalcijfers. Ondanks een stevige omzetgroei tot boven de 1 miljard dollar, lijkt de rek er wel een beetje uit. Voor het derde kwartaal verwacht Zoom een omzet die nagenoeg gelijkligt aan die van het tweede kwartaal, waarmee beleggers het aandeel in de uitverkoop deden.

Walgreens Boots Alliance

De Dow-Jonesindex sloot de sessie met een min van 0,1 procent op 35.360,73 punten. De S&P 500 zakte 0,1 procent tot 4522,68 punten, vooral door de minnen bij tech- en grondstofbedrijven. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor een fractie tot 15.259,23 punten.

Walgreens Boots Alliance kreeg de handen van beleggers op elkaar nadat de apotheekketen bekend had gemaakt het minimumloon voor zijn personeel per 1 oktober te verhogen tot 15 dollar per uur. Het aandeel won daarop 4,3 procent.

Commercieel ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic won bijna 9 procent. Zakenbank Jefferies heeft een koopadvies geplakt op Virgin Galactic door de verwachting dat de vraag naar zijn ruimtereizen sterk zal groeien.

ExxonMobil

De oliebedrijven ExxonMobil, Chevron en ConocoPhillips daalden tot 1,7 procent in aanloop naar de vergadering van de olie-alliantie OPEC+ op woensdag over de productie. Volgens de landen zal dit jaar nog sprake zijn van een tekort aan olie, gevolgd door een overaanbod in de loop van 2022.

Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper op 68,51 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 72,99 dollar per vat. De euro was 1,1810 dollar waard tegen 1,1796 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meer uit Financieel

Mercedes-Benz partner bij bouw grote accufabriek in Hongarije

STUTTGART (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse automerk Mercedes-Benz doet mee aan de bouw van een grote fabriek voor accu's voor elektrische auto's in Hongarije. Die fabriek wordt gebouwd door het Chinese Contemporary Amperex Technology CATL). Daarmee is een investering gemoeid van 7,3 miljard euro.

1 minuut geleden
NS dreigt met gang naar rechter als spoorbonden gaan staken

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen dreigen naar de rechter te gaan als de spoorvakbonden gaan staken. Volgens het spoorbedrijf kunnen acties "zeer schadelijke gevolgen" hebben, onder meer voor reizigers die sterk afhankelijk zijn van vervoer per spoor.

3 minuten geleden
Prada wil 1 miljard ophalen met tweede beursnotering in Milaan

MILAAN (ANP/BLOOMBERG) - Het Italiaanse modehuis Prada wil minstens 1 miljard dollar ophalen met een tweede beursnotering in Milaan. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De in Milaan gevestigde maker van luxe kleding, parfums en designerhandtassen heeft al een beursnotering in Hongkong en zou de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs in de arm hebben genomen om een notering in het thuisland voor te bereiden.

6 minuten geleden
Eerste omzetgroei voor techconcern Huawei sinds sancties VS

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese techconcern Huawei heeft voor het eerst sinds eind 2020 de omzet in een kwartaal opgevoerd. Toen stelden de Verenigde Staten sancties in tegen het bedrijf, dat daardoor een grote afzetmarkt voor met name zijn mobiele telefoons zag verdwijnen. Ook de apparatuur voor mobiele netwerken van het bedrijf worden in de VS en steeds meer Europese landen geweerd.

38 minuten geleden
Reuters: ING keurt Russische betaling voor oliedoorvoer goed

PRAAG (ANP) - De Slowaakse olieraffinaderij Slovnaft meldt dat een Europese bank een betaling goedkeurt waardoor olietoevoer via de Droezjba-pijpleiding naar Tsjechië kan worden hervat. Een ingewijde laat aan persbureau Reuters weten dat het om ING zou gaan.

1 uur geleden
Grote Chinese staatsbedrijven schrappen beursnoteringen in VS

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Vijf grote Chinese staatsbedrijven hebben aangekondigd hun beursnoteringen op Wall Street te schrappen. De ondernemingen stonden op de lijst van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC van Chinese bedrijven die niet voldoen aan een twee jaar oude wet voor buitenlandse ondernemingen met een beursnotering in de Verenigde Staten.

1 uur geleden
Farmaceut J&J stopt wereldwijde verkoop omstreden babypoeder

WASHINGTON (ANP/DPA) - Farmaceut Johnson & Johnson (J&J) stopt volgend jaar met de wereldwijde verkoop van babypoeder met talk dat kankerverwekkend zou zijn. Het bedrijf wil zich enkel richten op babypoeder op basis van maïszetmeel, dat al in verschillende landen verkrijgbaar is.

2 uur geleden