Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wellicht nieuw Duits corona-overleg vóór Kerstmis

Wellicht nieuw Duits corona-overleg vóór Kerstmis

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse deelstaten en bondskanselier Angela Merkel zouden nog voor Kerstmis opnieuw moeten bespreken of striktere maatregelen tegen het coronavirus nodig zijn, vindt de premier van de zuidelijke deelstaat Beieren. Merkels stafchef heeft daar ook toe opgeroepen.

Deelstaatpremier Markus Söder kondigde zondag aan dat het zwaar getroffen Beieren de teugels strakker gaat aantrekken. Vanaf woensdag mogen mensen alleen hun huis uit als ze daar een goede reden voor hebben. Hij vindt de huidige nationale regels onvoldoende en is ervan overtuigd dat er nog voor de kerstdagen nieuw topoverleg komt.

De coronamaatregelen in Duitsland zijn verlengd tot 10 januari. Onder meer restaurants, musea en theaters blijven gesloten in deze zogenoemde lockdown-light, die al ruim een maand duurt. Eerder was al besloten tijdens de feestdagen de beperkingen voor bijeenkomsten iets te versoepelen, waardoor maximaal tien mensen mogen samenkomen.

Söder vindt 10 januari te ver weg. "We moeten handelen en ik denk liever vroeger dan later", zei hij tegen de ARD. Merkels stafchef wil voor Kerstmis overleg over hoe het infectieniveau zo snel mogelijk kan worden teruggebracht tot onder de 50 besmettingen per 100.000 inwoners. Helge Braun zei tegen de krant Bild dat mensen hun contacten verder moeten verminderen. Ook is hij voorstander van een meer digitaal onderwijs voor oudere kinderen in gebieden met veel besmettingen.

Het aantal nieuwe besmettingen in Duitsland vertoont geen sterke stijging meer, maar is gestabiliseerd op een hoog niveau. Afgelopen woensdag werd het hoogste sterftecijfer sinds het begin van de uitbraak gerapporteerd. Het afgelopen etmaal overleden 147 mensen door Covid-19, waarmee het totaal komt op 18.919.

Meer uit Buitenland

Vliegveld Catania tijdelijk dicht na uitbarsting vulkaan Etna

CATANIA (ANP/AFP) - Het vliegveld van Catania op het Italiaanse Sicilië is dinsdag gesloten na een uitbarsting van de vulkaan Etna. Het vliegverkeer ligt tijdelijk stil vanwege de vrijgekomen as.

11 minuten geleden
Zondag was wereldwijd de warmste dag ooit gemeten

LONDEN (ANP) - 21 juli, afgelopen zondag, is de warmste dag ooit geregistreerd. De gemiddelde temperatuur wereldwijd bedroeg 17,09 graden. Dat komt dinsdag naar voren uit de dagelijkse metingen van de Europese klimaatdienst Copernicus. Het oude record was 17,08 graden op 6 juli vorig jaar. De gegevens worden sinds 1940 bijgehouden.

16 minuten geleden
Macron spreekt voor het eerst met pers sinds verkiezingen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron gaat dinsdag om 20.10 uur in gesprek met de pers. Dat is de eerste keer sinds de parlementsverkiezingen op 7 juli werden afgerond, aldus Franse media.

1 uur geleden
Harris houdt eerste campagnebijeenkomst in Milwaukee

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris houdt dinsdag haar eerste campagnebijeenkomst. Deze vindt plaats in de stad Milwaukee.

1 uur geleden
Colombiaans verbod op stierenvechten treedt in werking

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft de eerder opgestelde wet die stierenvechten verbiedt, in werking gezet. Hij zei blij te zijn dat het doden van dieren als vermaak niet meer is toegestaan. Stierenvechten was eerder in de wet verankerd als cultureel erfgoed.

3 uur geleden
Bijna 2600 arrestaties tijdens protesten Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 2600 arrestaties verricht tijdens de recente protesten in het land, meldt persbureau AFP na een telling. Jongeren gaan er al weken de straat op om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem dat overheidsbanen reserveert voor bepaalde groepen.

3 uur geleden
Bijna 160 doden door aardverschuivingen in Ethiopië

ADDIS ABEBA (ANP/RTR/AFP) - Het dodental na twee aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar 157, meldt een regeringsfunctionaris. Eerder was al duidelijk geworden dat tientallen mensen waren overleden.

4 uur geleden