Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wel Bevrijdingsvuur, geen defilé in Wageningen op Bevrijdingsdag

Wel Bevrijdingsvuur, geen defilé in Wageningen op Bevrijdingsdag

WAGENINGEN (ANP) - Het Bevrijdingsvuur wordt in Wageningen op 5 mei precies om middernacht aangestoken en vervolgens vervoerd naar de twaalf bevrijdingsfestivals in het land. Maar het traditionele Bevrijdingsdefilé door de Gelderse plaats kan dit jaar opnieuw niet doorgaan vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Of het defilé van hoogbejaarde en jongere veteranen in de toekomst nog wel gaat plaatshebben zal in de loop van dit jaar moeten blijken, aldus Thera Westerhoud, directeur van Wageningen45.

Donderdag maakte het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945, kortweg Wageningen45, de plannen bekend voor de viering van Bevrijdingsdag in mei en in de komende jaren. Duidelijk is volgens Westerhoud dat de veteranen die de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt niet naar Wageningen kunnen komen, omdat zij een zeer kwetsbare groep vormen en er bovendien in mei ook nog wel reisbeperkingen zullen zijn. Of er vanaf 2022 wel weer een defilé gehouden kan worden hangt onder andere af van de plannen die Defensie heeft met de viering van de nationale Veteranendag op 22 juni. Ook de wensen van veteranen van na de oorlog spelen een rol.

Meer uit Binnenland

RVD en Rutte willen niet reageren op onthullingen over Bernhard

DEN HAAG (ANP) - De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) en demissionair premier Mark Rutte willen niet reageren op de onthullingen over prins Bernhard en zijn lidmaatschap van de NSDAP, de partij van Adolf Hitler. Dat laat een woordvoerder van de RVD woensdag weten. Een nadere toelichting op het besluit om geen reactie te geven, gaan de RVD en Rutte ook niet geven.

1 uur geleden
Elektronisch afval belandt nog te vaak in kliko, aldus stichting

ZOETERMEER (ANP) - Te veel elektrisch afval belandt bij het huisvuil, terwijl dit eigenlijk apart ingezameld moet worden, meldt Stichting OPEN woensdag. Als apparaten in de kliko gegooid worden, kunnen waardevolle stoffen hieruit verloren gaan. Ook is het mogelijk dat gevaarlijke stoffen daardoor in het milieu terechtkomen, waarschuwt de stichting die namens producenten recycling wil bevorderen.

2 uur geleden
Organisaties: kabinet moet druk zetten op EU voor treinreizen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet druk uitoefenen op Europa om het voor consumenten makkelijker te maken om internationale treinreizen te zoeken en te boeken. Dat vinden belangenorganisatie ANVR, reizigersvereniging Rover en de Consumentenbond.

2 uur geleden
Politie zoekt met sonarboot naar vermisten bootongeluk Volkerak

DINTELOORD (ANP) - De politie zoekt woensdag met een sonarboot naar de twee nog vermiste opvarenden van de boot die dinsdagmiddag omsloeg in het Volkerak. De zoektocht is om 07.00 uur begonnen, laat een woordvoerder van de politie weten. De twee vermisten zijn waarschijnlijk overleden, meldde de veiligheidsregio eerder. Dinsdagavond kwam het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) van de politie al ter plaatse om te ondersteunen bij de bergingsactie.

2 uur geleden
Ceremonie eerherstel Curaçaose held Tula woensdagavond voortgezet

DEN HAAG (ANP) - De ceremonie waarbij de Curaçaose verzetsheld Tula eerherstel krijgt, wordt woensdagavond om 23.30 uur Nederlandse tijd alsnog voortgezet. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, na berichtgeving door de NOS.

3 uur geleden
Treinen rondom Schiphol rijden weer volgens planning na storing

SCHIPHOL (ANP) - Het treinverkeer rond Schiphol rijdt woensdagochtend weer volgens de dienstregeling na een storing dinsdagavond. "Het kan wel zo zijn dat her en der een trein korter is dan gepland, maar er is vannacht hard gewerkt om de treinen weer via de dienstregeling te laten rijden", aldus een woordvoerder van NS.

3 uur geleden
Verdachte schietpartijen Rotterdam voorgeleid voor rechter

ROTTERDAM (ANP) - Fouad L., de verdachte van de schietpartijen in Rotterdam vorige week, wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam. De 32-jarige man werd vorige week opgepakt. De onderzoeksrechter beoordeelt of de man veertien dagen langer in voorarrest moet blijven.

7 uur geleden