Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weinig problemen met drukte in natuurgebieden

Weinig problemen met drukte in natuurgebieden

DEN HAAG (ANP) - Ondanks het mooie weer zijn er zondag de hele dag weinig problemen met drukte in natuurgebieden ontstaan. In Dordrecht en Vaals was het wel te druk en werden wegen naar natuurgebieden afgesloten.

"Vooral in natuurgebieden rond steden was het drukker, maar dat leidde niet tot grote problemen", aldus een woordvoerder van Natuurmonumenten. Het ging volgens de woordvoerder om gebieden rond steden door het hele land. Om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen is opgeroepen om anderhalve meter afstand te houden en als je naar buiten gaat dat in je eigen omgeving te doen.

Volgens Staatsbosbeheer is het logisch dat het daarom rond de steden drukker was. "Daar wonen meer mensen, dus als je dan in je eigen regio een ommetje maakt, kan het druk worden." Dat leidde ook in de gebieden van Staatsbosbeheer tot weinig problemen. "Er was sprake van de normale zondagsdrukte, maar nergens ontstonden grote problemen. Hier en daar zijn waarschuwingen uitgedeeld omdat mensen niet genoeg afstand hielden."

Dordrecht

In Dordrecht werd de Baanhoekweg naar de Merwelanden afgesloten, omdat het daar te druk werd. Ook de toegangsweg naar het Drielandenpunt in de gemeente Vaals werd zondag om die reden afgesloten. Een aantal parkeerplaatsen werden preventief gesloten bij natuurgebieden, zoals alle parkeerplaatsen bij de Utrechtse heuvelrug. "Dat bleek een maatregel die goed werkt. Mensen die verder weg wonen, kwamen niet meer", aldus een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

De boulevard bij Vlissingen ging dicht omdat er volgens de gemeente te veel scooter- en motorrijders waren die zich niet aan de verkeersregels hielden. Ook waren hier en daar wat klachten over wielrenners en motorrijders die toch in groepen de weg opgingen. Volgens de veiligheidsregio Hollands Midden wekte dat "behoorlijke irritatie bij anderen op, omdat bij stops niet altijd afstand wordt gehouden". Er is hier door de politie tegen opgetreden, aldus de veiligheidsregio.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

7 uur geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

7 uur geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

7 uur geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

7 uur geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

7 uur geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

8 uur geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

9 uur geleden