Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weinig problemen met drukte in natuurgebieden

Weinig problemen met drukte in natuurgebieden

DEN HAAG (ANP) - Ondanks het mooie weer zijn er zondag de hele dag weinig problemen met drukte in natuurgebieden ontstaan. In Dordrecht en Vaals was het wel te druk en werden wegen naar natuurgebieden afgesloten.

"Vooral in natuurgebieden rond steden was het drukker, maar dat leidde niet tot grote problemen", aldus een woordvoerder van Natuurmonumenten. Het ging volgens de woordvoerder om gebieden rond steden door het hele land. Om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen is opgeroepen om anderhalve meter afstand te houden en als je naar buiten gaat dat in je eigen omgeving te doen.

Volgens Staatsbosbeheer is het logisch dat het daarom rond de steden drukker was. "Daar wonen meer mensen, dus als je dan in je eigen regio een ommetje maakt, kan het druk worden." Dat leidde ook in de gebieden van Staatsbosbeheer tot weinig problemen. "Er was sprake van de normale zondagsdrukte, maar nergens ontstonden grote problemen. Hier en daar zijn waarschuwingen uitgedeeld omdat mensen niet genoeg afstand hielden."

Dordrecht

In Dordrecht werd de Baanhoekweg naar de Merwelanden afgesloten, omdat het daar te druk werd. Ook de toegangsweg naar het Drielandenpunt in de gemeente Vaals werd zondag om die reden afgesloten. Een aantal parkeerplaatsen werden preventief gesloten bij natuurgebieden, zoals alle parkeerplaatsen bij de Utrechtse heuvelrug. "Dat bleek een maatregel die goed werkt. Mensen die verder weg wonen, kwamen niet meer", aldus een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

De boulevard bij Vlissingen ging dicht omdat er volgens de gemeente te veel scooter- en motorrijders waren die zich niet aan de verkeersregels hielden. Ook waren hier en daar wat klachten over wielrenners en motorrijders die toch in groepen de weg opgingen. Volgens de veiligheidsregio Hollands Midden wekte dat "behoorlijke irritatie bij anderen op, omdat bij stops niet altijd afstand wordt gehouden". Er is hier door de politie tegen opgetreden, aldus de veiligheidsregio.

Meer uit Binnenland

Brand op vrachtschip in Dordrecht geblust

DORDRECHT (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is geblust. Rond 01.00 uur werd het sein brand meester gegeven, nadat eerder nog werd verwacht dat het leeghalen en blussen van de scheepslading enkele uren in beslag zou gaan nemen.

36 minuten geleden
Morrende VVD-leden willen Rutte aan zijn asielbelofte houden

APELDOORN (ANP) - Voor de VVD belooft het zaterdag weer een roerige dag te worden. De achterban van de grootste regeringspartij kan op het congres in Apeldoorn zijn hart luchten over de vele kwesties die nu spelen binnen de coalitie. De pijlen worden naar verwachting vooral gericht op de perikelen met asiel en migratie. Ontevreden leden geven aan dat ze hun leider en premier Mark Rutte kritisch gaan bestoken met vragen over zijn eerdere belofte dat de instroom van asielzoekers zou worden beperkt.

2 uur geleden
Actiedag voor een nationaal heksenmonument

DEN HAAG (ANP) - Op bijna twintig plekken in Nederland voert de Stichting Nationaal Heksenmonument zaterdagmiddag actie. De missie van de net opgerichte stichting is een nationaal monument voor de slachtoffers van de grootschalige verbrandingen als heks van voornamelijk vrouwen, die in Europa plaatsvonden tussen 1450 en 1750. In onder meer Amsterdam, Nijmegen, Delft en Maastricht worden witte bloemen gelegd en namen van slachtoffers voorgelezen.

2 uur geleden
Brand op vrachtschip in Dordrecht

DORDRECHT (ANP) - Op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is vrijdagavond brand uitgebroken. De brand is ontstaan tijdens het laden van schroot, en woedt zowel op de kade als op het schip, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

7 uur geleden
Grote bosbrand in Oisterwijk onder controle

OISTERWIJK (ANP) - In een bosgebied in Oisterwijk heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio heeft de rook niet voor overlast gezorgd op het Intents festival, dat in de buurt aan de gang is.

8 uur geleden
GroenLinks evalueert kandidaatstelling na stemrel in Zuid-Holland

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks in Zuid-Holland laat een externe evaluatie uitvoeren naar de manier waarop de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen is samengesteld. De partij wil hier "lessen uit trekken voor de toekomst", schrijven fractievoorzitter Sinan Ă–zkaya en voorzitter Esther Punte van GroenLinks Zuid-Holland vrijdag in een mail aan hun leden. Aanleiding hiervoor is de rel die dinsdag ontstond rond Debora Fernald.

9 uur geleden
Rover: ProRail laat reizigers Amsterdam - Londen in de kou staan

DEN HAAG (ANP) - Rover heeft er geen enkel begrip voor dat door werkzaamheden op station Amsterdam Centraal vanaf juni volgend jaar maandenlang geen treinen rijden tussen Amsterdam en Londen. Reizigers tussen beide steden komen volgens de reizigersorganisatie "maanden in de kou te staan" en zij roept ProRail en staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) op de plannen zo aan te passen dat de verbinding in stand blijft.

10 uur geleden