Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weinig meldingen van Nederlandse vakantiegangers om bosbranden

Weinig meldingen van Nederlandse vakantiegangers om bosbranden

DEN HAAG (ANP) - De alarmcentrale van de ANWB en het contactcentrum van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben tot nu toe geen hulpverzoeken gekregen van Nederlanders in de buurt van de bosbranden in Frankrijk. Nabij de badplaats Arcachon ten zuidwesten van Bordeaux zijn vijf campings ontruimd vanwege het vuur. Reisorganisaties en campings hebben nog weinig telefoontjes van ongeruste Nederlanders gekregen.

Bij alarmcentrale Eurocross meldde zich tot nu toe een Nederlandse vakantieganger die op een van de geëvacueerde campings in het Franse departement Gironde verbleef. Deze persoon had vragen over de kosten van een alternatieve accommodatie.

Reisorganisaties RCN en Eurocamp zijn allebei slechts één keer gebeld door Nederlanders die wilden weten of hun vakantie nog door kan gaan. Deze reizigers maakten zich zorgen over rookwolken boven de camping en de route ernaartoe. Estivant Vakanties en Vacansoleil hebben vooralsnog geen meldingen gekregen van ernstige problemen of evacuaties. Volgens een woordvoerder van Vacansoleil zitten de campings waarmee ze samenwerken in Frankrijk ver van de brandhaarden.

Frankrijk

De Franse campings die werden geëvacueerd liggen nabij Dune du Pilat, de hoogste duin van Europa. De campings zijn donderdag telefonisch niet bereikbaar voor commentaar. Hoeveel Nederlanders zich op de campings bevonden toen deze woensdagochtend werden ontruimd, is dan ook niet duidelijk.

Op camping La Riva van reisorganisatie Eurocamp, op zo'n 20 kilometer ten zuiden van de bosbrand, zijn de rookwolken goed te zien. Een campingmedewerker meldt dat de telefoon sinds dinsdagavond roodgloeiend staat. Veel ongeruste reizigers die een verblijf hebben geboekt, vragen zich af of hun vakantie nog door kan gaan. De medewerker zegt echter geen Nederlanders aan de telefoon te hebben gehad. Wel staan er verschillende Nederlanders op camping La Riva, maar die kunnen daar voorlopig blijven. Ondanks het nabije vuur is evacuatie nog niet nodig.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlandse vakantiegangers om de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Meer uit Binnenland

Brandweer roept op om bermen met spoed te maaien

ARNHEM (ANP) - Brandweer Nederland roept alle gemeenten, Rijkswaterstaat en de provincies op om wegbermen in de buurt van natuurgebieden met spoed te maaien en het maaisel op te ruimen. Dat is nodig omdat het risico op natuurbranden op dit moment fors verhoogd is door de aanhoudende droogte. Bermbeheerders moeten ook losliggende takken en dor hout in de wegbermen opruimen.

33 minuten geleden
CU-leider Segers: kabinet moet prijsstijgingen extra compenseren

DEN HAAG (ANP) - Coalitiepartij ChristenUnie vindt dat het kabinet in de nieuwe begroting "extra stappen" moet zetten om de stijgende prijzen te compenseren. Dat stelt fractievoorzitter Gert-Jan Segers. Het kabinet heeft dit jaar weliswaar veel geld uitgetrokken om de prijsstijgingen van onder meer energie en brandstof te dempen, maar veel van die compensatiemaatregelen gelden alleen dit jaar.

3 uur geleden
VluchtelingenWerk: Rijk moet vertrouwen gemeenten terugwinnen

AMSTERDAM (ANP) - Asielstaatssecretaris Eric van der Burg moet namens het Rijk het vertrouwen van gemeenten winnen om beweging te krijgen in de vastgelopen asielketen. Dat is volgens VluchtelingenWerk de eerste stap richting een oplossing. De organisatie reageert op het nieuws dat aanzienlijk minder statushouders een huis hebben gekregen dan de overheid wilde.

3 uur geleden
Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

4 uur geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

4 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

5 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

5 uur geleden