Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weinig beweging op Wall Street na nieuwe inflatiegegevens

Weinig beweging op Wall Street na nieuwe inflatiegegevens

NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street verwerkten donderdag de nieuwste inflatiecijfers voor de Verenigde Staten, waarbij zij terughoudend reageerden. Uit de cijfers kwam naar voren dat de prijzen in december iets harder waren gestegen dan economen in doorsnee hadden verwacht. Op de aandelenbeurzen werd echter gehoopt dat de inflatie voldoende was afgekoeld, zodat de Federal Reserve op korte termijn kan beginnen met het verlagen van de rente.

Renteverlagingen zijn namelijk in de regel gunstig voor de waardering van aandelen. Maar Fed-bestuurder Loretta Mester had niet de illusie dat dit besluit al tijdens de vergadering in maart zal vallen. Dat is volgens haar te vroeg, zei Mester in een interview met persbureau Bloomberg. De decembercijfers laten volgens haar zien "dat er meer werk aan de winkel is en dat daarvoor een restrictief monetair beleid nodig is".

De Dow-Jonesindex sloot de handelsdag een fractie procent hoger af op 37.711,02 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 4780,24 punten en techgraadmeter Nasdaq eindigde vlak op 14.970,18 punten.

Koersdaling Boeing

Boeing verloor 2,3 procent. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft aangekondigd een formeel onderzoek te starten naar Boeings vliegtuig van het type 737 MAX 9. De toezichthouder zette eerder al 171 vliegtuigen van dat type aan de grond na een noodlanding in de Amerikaanse staat Oregon. Die was nodig nadat een deurpaneel tijdens een vlucht was losgekomen. FAA stelt dat dit incident "nooit had mogen gebeuren en dat het niet opnieuw mag gebeuren".

Tesla zakte 2,9 procent. De fabrikant van elektrische auto's heeft personeel van een autofabriek in Californië laten weten dat zij meer gaan verdienen, evenals medewerkers van andere fabrieken in de Verenigde Staten. Hoeveel zij er bij krijgen, is niet bekend.

Boete voor eBay

eBay daalde 1,6 procent. Het onlineplatform voor shoppen en veilingen heeft een boete ontvangen van 3 miljoen dollar voor het intimideren van een echtpaar uit de Amerikaanse staat Massachusetts. De intimidatie zou in augustus 2019 zijn gestart als vergelding voor online berichten die zij over eBay hadden geplaatst. Zo zouden er anoniem pakketjes zijn opgestuurd, waaronder een begrafeniskrans en levende insecten.

De euro was 1,0971 dollar waard, tegen 1,0946 dollar bij het slot van de beurzen in Europa. Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder en kostte 72,42 dollar per vat. Een vat Brentolie ging 1,4 procent omhoog tot 77,86 dollar.

Meer uit Financieel

Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

1 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

3 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

21 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

21 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

23 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

1 dag geleden