Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weinig beweging op Wall Street in afwachting van techreuzen

Weinig beweging op Wall Street in afwachting van techreuzen

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag dicht bij de slotstanden van een dag eerder gebleven. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de cijfers van techbedrijven als Microsoft en Google-moeder Alphabet. Ook koffieketen Starbucks komt nabeurs met cijfers. Tesla werd lager gezet ondanks een zeer sterke winststijging.

Die hogere winst van de fabrikant van elektrische auto's kon de goedkeuring van beleggers wel wegdragen, maar over de omzet van Tesla waren ze minder tevreden. Die hadden ze hoger verwacht. Het aandeel daalde 4,5 procent. Ook Alphabet werd lager gezet, dat aandeel zakte 0,8 procent in de aanloop naar zijn kwartaalupdate.

Behalve Tesla brachten bijvoorbeeld ook pakketbezorger UPS en speelgoedmaker Hasbro hun resultaten naar buiten. Ook verwerkten Amerikaanse beleggers nieuwe cijfers van het Nederlandse chipbedrijf NXP, dat een notering heeft in New York.

UPS

UPS (plus 10,4 procent) profiteerde opnieuw van de toevlucht tot webwinkels in coronatijd. Tijdens lockdowns bleven fysieke winkels gesloten, waardoor webshops veel meer verkochten. Daardoor steeg de vraag naar de pakketdiensten. Ook Hasbro vaarde wel bij de omstandigheden. Het bedrijf heeft meer bordspellen en speelgoed verkocht. Vooral Monopoly deed het goed terwijl tijdens de lockdown. Het aandeel steeg 1,4 procent.

NXP deed ook goede zaken. Dat is vooral te danken aan het wereldwijde chiptekort, dat is ontstaan door de toegenomen vraag naar chips vanuit autobedrijven en makers van mobiele telefoons. De chipmaker werd desondanks 0,8 procent lager gezet.

3M

3M, bekend van post-it-notitieblokjes, kwam ook met resultaten. Het industrieel conglomeraat heeft geprofiteerd van de aanhoudend grote vraag naar mondmaskers. Beleggers zetten het bedrijf op de beurs evenwel 2,6 procent lager. Industrieconcern General Electric zakte daarnaast 0,6 procent. GE had afgelopen kwartaal veel last van tegenwind bij de tak die vliegtuigmotoren maakt.

Vaccinmaker Novavax sprong er dan weer in positieve zin uit. Dat bedrijf werd ruim 16 procent meer waard nadat president Joe Biden het coronavaccin van Novavax noemde in een toespraak. Dat vaccin moet in de tweede helft van dit jaar op de markt komen.

Euro

De Dow-Jonesindex sloot een fractie hoger op 33.984,93 punten. De brede S&P 500 daalde een fractie tot 4186,72 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent tot 14.090,22 punten.

De euro was daarnaast 1,2088 dollar waard, tegenover 1,2059 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie steeg 2,1 procent in prijs tot 63,18 dollar. Een vat Brentolie verruilde voor 66,68 dollar van eigenaar, goed voor een prijstoename van 1,6 procent.

Meer uit Financieel

Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

42 minuten geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

2 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

4 uur geleden
Europese Uber-rijders in actie tegen schijnzelfstandigheid

AMSTERDAM (ANP) - Chauffeurs die rijden voor de taxi-app Uber gaan verspreid over Europa dinsdag actie voeren tegen schijnzelfstandigheid. In Nederland zal dat gebeuren in Amsterdam, meldt vakbond FNV. Andere acties vinden plaats in Brussel, Genève, Londen en Parijs, waarmee chauffeurs handhaving van de overheid willen afdwingen.

5 uur geleden
Bronnen: China overweegt belastingvoordelen voor fabrikanten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid overweegt belastingvoordelen voor bepaalde fabrikanten in China om de economie te stimuleren. Daarmee wil het land inzetten op de innovatie van technologie om zo de concurrentie met de Verenigde Staten aan te kunnen gaan. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

6 uur geleden
AEX licht hoger na schuldendeal VS, Turkse beurs stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht hoger begonnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgde voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten en niet meer aan zijn schuldverplichtingen kunnen voldoen.

7 uur geleden
Opluchting op beurzen na voorlopige schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt maandag positief te beginnen aan de nieuwe handelsweek. Het principeakkoord tussen de Democraten en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid zorgt voor opluchting bij beleggers. Zonder een verhoging van het plafond zouden de Verenigde Staten spoedig zonder geld komen te zitten. De deal moet nog wel worden goedgekeurd door het Amerikaanse Congres, waar het naar verwachting woensdag in stemming zal worden gebracht.

8 uur geleden