Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Weinig animo voor wintersport in kerstvakantie'

'Weinig animo voor wintersport in kerstvakantie'

AMSTERDAM (ANP) - Veel Nederlanders kiezen ervoor om deze kerstvakantie niet op wintersport te gaan. Dat zeggen reisorganisaties TUI en Sunweb, die het aantal boekingen fors zien teruglopen. "Er wordt nauwelijks geboekt voor de kerstvakantie", aldus een woordvoerster van TUI.

Italiƫ en Frankrijk houden de skigebieden de komende tijd dicht vanwege het coranavirus. Oostenrijk wil na de lockdown tot 6 december de wintersport juist weer op gang brengen. Ook Zwitserland is niet van plan de pistes dicht te gooien rond kerst.

TUI ziet dat mensen afwachtend zijn wat betreft de reisadviezen. "Gaan die naar geel, dan verwachten we wel een grote lastminutevraag", zegt de zegsvrouw. "We zien aan de zoekvraag op onze website dat mensen wel uitkijken naar een wintersportvakantie. De wens is er zeker, maar er wordt nauwelijks geboekt voor de kerstvakantie." TUI en Sunweb bieden geen vakanties aan naar landen met een oranje reisadvies, zoals Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italiƫ op dit moment.

Hoop

Bij Sunweb hebben ongeveer 15.000 tot 20.000 wintersporters al een vakantie geboekt voor de periode tot en met de kerstvakantie. "Vergeleken met de voorgaande jaren is dat ongeveer een derde. Per dag ontvangen we ongeveer 10 procent van de boekingen die we normaal ontvangen", aldus een woordvoerster. Oostenrijk, dat nog niet heeft aangekondigd de pistes met kerst te sluiten, is de belangrijkste skibestemming voor Sunweb. "We hebben dus nog steeds goede hoop, want ongeveer 60 procent van de gezinnen reist daarheen."

Premier Mark Rutte riep onlangs op om zeker tot half januari niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Sunweb stelt dat het begrip om niet te reizen bij de echte wintersporters minder groot is. "Sporten in de buitenlucht is gezond, men reist met eigen vervoer en verblijft in een appartement. Dus vragen de wintersportliefhebbers zich steeds meer af wat er beter en gezonder is dan op wintersportvakantie gaan."

Uit een opiniepeiling die bureau Markteffect vorige week hield, blijkt dat driekwart van de Nederlanders het onverantwoord vindt als mensen deze winter op vakantie gaan naar het buitenland. De helft meent dat meer maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Meer uit Binnenland

Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

8 minuten geleden
Explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Eerder in de week gingen bij drie vestigingen van dit bedrijf Suri-Change in Amsterdam eveneens explosieven af.

4 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

10 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

10 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

13 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

15 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

15 uur geleden