Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Weinig animo voor wintersport in kerstvakantie'

'Weinig animo voor wintersport in kerstvakantie'

AMSTERDAM (ANP) - Veel Nederlanders kiezen ervoor om deze kerstvakantie niet op wintersport te gaan. Dat zeggen reisorganisaties TUI en Sunweb, die het aantal boekingen fors zien teruglopen. "Er wordt nauwelijks geboekt voor de kerstvakantie", aldus een woordvoerster van TUI.

Italië en Frankrijk houden de skigebieden de komende tijd dicht vanwege het coranavirus. Oostenrijk wil na de lockdown tot 6 december de wintersport juist weer op gang brengen. Ook Zwitserland is niet van plan de pistes dicht te gooien rond kerst.

TUI ziet dat mensen afwachtend zijn wat betreft de reisadviezen. "Gaan die naar geel, dan verwachten we wel een grote lastminutevraag", zegt de zegsvrouw. "We zien aan de zoekvraag op onze website dat mensen wel uitkijken naar een wintersportvakantie. De wens is er zeker, maar er wordt nauwelijks geboekt voor de kerstvakantie." TUI en Sunweb bieden geen vakanties aan naar landen met een oranje reisadvies, zoals Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië op dit moment.

Hoop

Bij Sunweb hebben ongeveer 15.000 tot 20.000 wintersporters al een vakantie geboekt voor de periode tot en met de kerstvakantie. "Vergeleken met de voorgaande jaren is dat ongeveer een derde. Per dag ontvangen we ongeveer 10 procent van de boekingen die we normaal ontvangen", aldus een woordvoerster. Oostenrijk, dat nog niet heeft aangekondigd de pistes met kerst te sluiten, is de belangrijkste skibestemming voor Sunweb. "We hebben dus nog steeds goede hoop, want ongeveer 60 procent van de gezinnen reist daarheen."

Premier Mark Rutte riep onlangs op om zeker tot half januari niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Sunweb stelt dat het begrip om niet te reizen bij de echte wintersporters minder groot is. "Sporten in de buitenlucht is gezond, men reist met eigen vervoer en verblijft in een appartement. Dus vragen de wintersportliefhebbers zich steeds meer af wat er beter en gezonder is dan op wintersportvakantie gaan."

Uit een opiniepeiling die bureau Markteffect vorige week hield, blijkt dat driekwart van de Nederlanders het onverantwoord vindt als mensen deze winter op vakantie gaan naar het buitenland. De helft meent dat meer maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Amsterdam vernoemt brug naar Hans van Mierlo

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam krijgt een Hans van Mierlobrug. Het stadsbestuur is akkoord gegaan met de vernoeming van brug 18 over de Herengracht, die de Herenstraat met de Blauwburgwal verbindt, naar de bekendste oprichter van D66. Hij woonde daar ooit in de buurt.

12 minuten geleden
Schouten moet locatie 'stikstofmelders' openbaar maken

DEN HAAG (ANP) - Landbouwminister Carola Schouten moet de bedrijfslocaties van tien boeren bekendmaken die onder het oude stikstofbeleid toestemming kregen om meer stikstof uit te stoten, oordeelt de Raad van State. Dat beleid is nu niet meer geldig, waardoor deze zogenoemde 'PAS-melders' officieel illegaal zijn. De verwachting is dat natuurorganisaties om handhaving gaan vragen bij de provincies.

20 minuten geleden
Boeren willen met trekkers helpen tegen rellen

MARIËNVELDE (ANP) - Boeren uit het oosten van het land bieden burgemeesters aan om te komen helpen met het tegenhouden van relschoppers in hun gemeenten. De boeren willen daarvoor met honderden trekkers toegangswegen naar centra van gemeenten blokkeren. Tot nu toe hebben burgemeesters de hulp "met dank" afgewezen, maar een telefoontje van politie of gemeente is genoeg om een grote groep boeren in beweging te krijgen. "We laten het land niet slopen", aldus melkveehouder Thijs Wieggers uit Mariënvelde, regiocoördinator van boerenactiegroep Farmers Defence Force en lid van de boerengroep Achterhoek-Oost.

38 minuten geleden
Transportgegevens en vluchtelingenregister Westerbork openbaar

HOOGHALEN (ANP) - Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft woensdag, op de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust, nieuwe gegevens geplaatst op de site Oorlogslevens.nl.

49 minuten geleden
Nog een relschopper Museumplein 17 januari aangehouden

AMSTERDAM (ANP) - Opnieuw heeft zich een verdachte gemeld die betrokken was bij de uit de hand gelopen demonstratie op het Museumplein in Amsterdam op 17 januari. De man, een 29-jarige inwoner van Houten, meldde zich dinsdagavond nadat beelden waren getoond van hem en drie anderen in Opsporing Verzocht.

1 uur geleden
Politie pakt dinsdag 131 mensen op wegens geweld en opruiing

ROTTERDAM (ANP) - De politie hield dinsdag in het hele land 131 verdachten aan, van wie 81 mensen in Rotterdam. Het grootste deel van deze verdachten is jonger dan 25 jaar. Ze zijn vooral aangehouden wegens openlijke geweldpleging en opruiing. Bij opruiing via sociale media zijn de meeste verdachten onder de 18 jaar, meldt de politie.

1 uur geleden
Groei Limburgs vliegveld alleen met minder geluidshinder mogelijk

MAASTRICHT (ANP) - Maastricht Aachen Airport (MAA) kan in de toekomst groeien, maar alleen als de geluidshinder drastisch wordt beperkt. Ook moet de nadruk op vrachtvervoer komen te liggen. Dat staat in een rapport, opgesteld door oud-politicus Pieter van Geel in opdracht van de provincie Limburg.

1 uur geleden