Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Weinig afvallers bij eerste lichting van dienjaar bij Defensie

Weinig afvallers bij eerste lichting van dienjaar bij Defensie

DEN HAAG (ANP) - Bij de eerste lichting militairen van het dienjaar is het aantal afvallers bij de algemene opleiding beperkt gebleven, aldus Defensie. Het percentage afvallers ligt bij de reguliere opleiding op ongeveer 20 procent, bij deze eerste lichting van het dienjaar ligt dat percentage iets boven de 7 procent.

De strijdkrachten kampen met duizenden openstaande vacatures. Het hoopt met het dienjaar meer jongeren te trekken. Ze kunnen dan een jaar lang een functie vervullen bij de marine, marechaussee, land- of luchtmacht. De verwachting is dat ongeveer een derde blijft plakken.

De animo voor het dienjaar is groot. Defensie hoopt binnen enkele jaren door te groeien naar duizend deelnemers per jaar. Deze eerste lichting die in september begon, telde 138 deelnemers (van wie 18 procent vrouw). Van hen hebben 128 de opleiding voltooid. De volgende lichting komt in januari op en telt 190 mannen en vrouwen.

Meer uit Binnenland

Gemeente Westerwolde over verwachting COA: eerst zien, dan geloven

WESTERWOLDE (ANP) - "Eerst zien, dan geloven." Zo reageert de gemeente Westerwolde op de verwachting van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) dat voor middernacht niet meer dan 2000 asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel aanwezig zijn. "Resultaten uit het verleden dwingen ons er toe om eerst af te wachten of het daadwerkelijk gebeurt", zegt de gemeente in een verklaring.

27 minuten geleden
Hulpdiensten bezig met bergen lichaam op bouwtoren Lochem

LOCHEM (ANP) - Hulpdiensten zijn in Lochem volop bezig met het bergen van het lichaam van een van de twee dodelijke slachtoffers van het brugongeluk in de Gelderse gemeente. Het lichaam van het andere slachtoffer is al geborgen, heeft een ANP-verslaggever ter plaatse gehoord.

30 minuten geleden
Speciaal bijstandsteam USAR onderweg naar Lochem om brugongeval

LOCHEM (ANP) - Een reddingsgroep van USAR (Urban Search and Rescue) is onderweg naar Lochem om te kijken of ze de hulpdiensten kunnen helpen na het dodelijk ongeval door een losgeraakt brugdeel. Dat laat de organisatie weten op X. Door het losgeraakte brugdeel kwamen twee mensen om het leven en raakten twee mensen ernstig gewond.

35 minuten geleden
Veel mensen getuige van brugongeluk, Slachtofferhulp aanwezig

LOCHEM (ANP) - Mensen die het dodelijke ongeluk met de nieuwe brug in Lochem zagen gebeuren, zijn opgevangen in de kantine van een naastgelegen bedrijf aan de Goorseweg. Het gaat om medewerkers van het bouwbedrijf dat bezig was met de brug. Er zijn ook medewerkers van Slachtofferhulp aanwezig.

42 minuten geleden
Persoon die te water raakte in Botlek waarschijnlijk overleden

ROTTERDAM (ANP) - De persoon die na een aanvaring tussen een schip en een boorplatform in de Botlek in Rotterdam te water raakte, is hoogstwaarschijnlijk overleden, meldt de veiligheidsregio. "Je kunt het pas echt zeggen als je iemand hebt gevonden", aldus een woordvoerder, "maar we gaan er wel van uit."

45 minuten geleden
Afzetting bij ambassade Israël opgeheven, bewaking gaat door

DEN HAAG (ANP) - De straat voor de ambassade van Israël in Den Haag is niet langer afgezet. De afsluiting is opgeheven, maar "de bewaking wordt onverminderd doorgezet", laat de Haagse burgemeester Jan van Zanen woensdag weten. Hij doet verder geen mededelingen over de "zichtbare en onzichtbare" veiligheidsmaatregelen.

46 minuten geleden
Projectmanager Lochem: niet speculeren over oorzaak brugongeluk

LOCHEM (ANP) - Projectmanager Max Schurink van de provincie Gelderland wil niet speculeren over de oorzaak van het dodelijke ongeluk met een brugdeel in Lochem, zegt hij tegen regionale krant de Stentor. "Volgens mij waren de omstandigheden in orde, maar laten we niet over de oorzaak speculeren. Het is vaak heel ingewikkeld hoe dat precies zit. Dat is nu nog niet aan de orde, de zorg gaat uit naar medewerkers die door dit ongeval getroffen zijn. We zullen samen met BAM kijken hoe we hier verder mee gaan. Het is dramatisch genoeg."

51 minuten geleden